1 Minuutactie: de eerste kleine stap voor grote veranderingen!

De 1 minuutactie. Als je mij al even kent dan weet je dat ik een groot voorstander ben dagelijks kleine stappen zetten om jouw mooiste doelen te bereiken. En dat de methode waarmee we dit kunnen doen de 1 minuutactie is. Maar wat is de 1 minuutactie? En hoe pas je die kleine stapjes in je dagelijks leven precies toe?  

Van chaos naar eenvoud

Heb jij teveel doelen? Wil je teveel dingen tegelijk doen? Of je juist te weinig doorzettingsvermogen om jouw mooiste doelen te bereiken? En vind jij van jezelf dat je meer doelen kunt bereiken dan je nu doet?

In de video leg ik precies uit hoe je met de 1 minuutactie jouw mooiste doelen bereikt. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Wat is de 1 minuutactie?

De 1 minuutactie is niets anders dan een hele kleine positieve actie die je elke dag zet in de richting van je belangrijkste doel. En dat hoeft niet perse 1 minuut te zijn.

Mensen willen de 1 minuutactie nog weleens te letterlijk opvatten. Het kan wel, maar hoeft niet. Je gaat zien dat een kleine actie ook prima een actie van bijvoorbeeld 1, 2 of 4 uur kan zijn!

De duur maakt niet zoveel uit. Waar het omgaat is dat je minimaal 1 minuut een stapje zet in de richting van je belangrijkste doel. En dat je elke dag een stap zet. Hoe klein dat doel ook is. De kracht van stapelen is het logische gevolg elke dag die kleine stapjes zetten.

.

De 5 grootste voordelen van de 1 minuutactie

De 1 minuutactie in combinatie met de kracht van stapelen geeft 5 grote voordelen. Die voordelen vormen de basis om van kleine stapjes grote successen te maken:

1. Je ontwikkelt elke dag een positieve mindset

Elke dag zet je een stap in de richting van je belangrijke doel. Je belangrijkste is altijd iets positiefs. Op die manier werk je dus gelijk aan het ontwikkelen van een dagelijkse positieve mindset.

2. Je kweekt meer zelfvertrouwen

Elke dag kun jij jezelf een schouderklopje geven nadat je de 1 minuutactie hebt uitgevoerd. Je hebt namelijk weer – hoe klein of groot ook – actie ondernomen. Iets wat we tegenwoordig steeds moeilijker vinden om te doen!

3. Je start

Je zegt niet langer ‘ik ga het morgen of overmorgen wel doen’. Nee. Je zegt tegen jezelf ‘ik ga vandaag minimaal 1 minuut iets doen in de richting van mijn belangrijkste doel’. Je doet dus altijd iets en zo doe je nooit meer aan uitstelgedrag.

4. Je ontwikkelt meer discipline

Doordat je elke dag een stap zet ontwikkel je meer discipline. Discipline is niets anders dan de korte termijn ondergeschikt maken aan de lange termijn. Het gaat om dag in dag uit actie ondernemen. En dat is precies wat je met de  1 minuutactie doet.

5. Je creëert stap voor stap jouw ideale leefstijl

Je huidige leefstijl bestaat uit alle gewoontes die jij jezelf hebt aangeleerd. In de komende 30 dagen kun je één gewoonte veranderen door op één van je gewoontes de 1 minuutactie toe te passen. Voorbeeld: elke dag 1 glas water meer drinken, 30 minuten eerder opstaan dan je nu doet of bijvoorbeeld 15 minuten lezen in een boek.

1 Minuutactie voorbeeld: makkelijk 1 boek per maand lezen

Ik zal hieronder een praktisch voorbeeld geven van de kracht van kleine dagelijkse stapjes zetten. Ik noem de 1 minuutactie in mijn E-book ook wel De Magie van 1 Minuut.

Stel je voor dat jij graag meer zou willen lezen dan je nu doet. Jouw doel is dus simpel: meer lezen. Ik vroeg me af wat er zou gebeuren als je elke dag 15 minuten zou lezen. Die 15 minuten zijn hier de 1 minuutactie. In onderstaande tabel zie je de resultaten van die actie.

Als je 15 minuten per dag leest kun je ongeveer 10 pagina’s per dag lezen. Dat is 300 pagina’s per maand. En die 300 pagina’s is het gemiddelde van één boek. Je kunt dus – door slechts 15 minuten per dag te lezen – elke maand één boek uitlezen. En dat is de ware magie van 1 minuut!

De 1 minuutactie toepassen in het dagelijks leven

Wat voor impact zou het op de rest van jouw leven maken als jij de 1 minuutactie op dagelijkse basis gaat uitvoeren?  De 1 minuutactie mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel