De 1 minuutstrategie als basis voor persoonlijke ontwikkeling

De 1 minuutstrategie. De kans is groot dat je ooit weleens iets van me hebt gehoord over de 1 minuut. Of het nu de 1 minuutactie, 1 minuutstrategie of bijvoorbeeld de 1 minuut mindset was. Vandaag vertel ik je meer over de kracht van de 1 minuutstrategie en hoe deze op dagelijkse basis je persoonlijke groei versterkt!

Denken en groeien in kleine stapjes

De 1 minuutstrategie is niets anders dan een verzameling van kleine stapjes die jij zet om jouw mooiste doelen te bereiken. Hoe groter we denken des te groter ook onze angsten worden.

Helaas denken we vaak te groot, of willen we teveel tegelijk bereiken. En dat werkt juist demotiverend. Vaak zo demotiverend dat je helemaal niet meer in actie komt!

In de video hieronder leg ik uit hoe de 1 minuutstrategie ervoor zorgt dat je juist WEL blijft doorzetten en volhouden op je doelen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

De IK-Tempel

Onze acties zijn het resultaat van onze gewoontes. Alles wat je tot nu toe hebt bereikt, heb je bereikt door de som van al die kleine gewoontes bij elkaar.

Ik noem dit de 1 minuutactie: een hele kleine positieve actie die je vandaag zet in de richting van je belangrijkste doel. Zo’n actie kun je ook vergelijken met één pilaar van jouw tempel.

Een tempel blijft alleen staan als de pilaren sterk genoeg zijn. Door continu te blijven bouwen aan jouw IK-tempel kun jij deze steeds sterker maken. Hoe sterker de pilaren hoe meer je kunt genieten van het leven.

Hoe zien jouw pilaren er nu uit? Welke gewoontes maken een enorme impact op jouw leven? Over welke pilaren ben je wel en niet tevreden?

Sterke en zwakke pilaren

We hebben allemaal sterke en zwakke pilaren. De kunst is om deze in jouw voordeel te gebruiken. De sterke pilaren kun je gebruiken om jou zelfvertrouwen te vergroten. De zwakke pilaren wil je omvormen tot sterke pilaren.

Een voorbeeld. Stel je voor dat jij veel te veel tijd besteedt aan je mobiel. Een zwakke pilaar. Wat kun je dan doen? Precies. Door deze gewoonte aan te pakken maak je hier een sterke pilaar van. En dat kun je doen door elke dag te werken aan deze pilaar met de 1 minuutactie.

Minimaal 1 minuut per dag ga je werken aan dit doel. In dit voorbeeld kan je 1 minuutactie bijvoorbeeld zijn om ‘elke dag maximaal 30 minuten op je mobiel te kijken’. Vervolgens blijf je dit net zolang toepassen. Dit blijf je net zolang doen totdat je dit automatisch elke dag doet en je gewoonte is veranderd.

Ontdek hier de 4 krachtigste pilaren voor je persoonlijke ontwikkeling.

.

Van 1 minuutactie naar 1 minuutstrategie

Pas wanneer een 1 minuutactie helemaal gelukt is, en je zeker weet dat het een gewoonte is (dus ook in slechte tijden blijf je deze actie ondernemen!), kun je door naar de volgende pilaar, de volgende 1 minuutactie.

Al deze 1 minuutacties bij elkaar vormen de 1 minuutstrategie. Deze strategie is een levenslang proces. Elke dag zijn er weer dingen die je kunt verbeteren, ontwikkelen of groeien. Groei leidt altijd tot meer geluk. En diep van binnen is dat wat we allemaal willen.

Hoe mooi is het om dagelijks een klein beetje meer te groeien? Steeds iets meer discipline te krijgen? Meer zelfvertrouwen? Meer geloof in jezelf?  Ik weet niet hoe dat met jou zit. Ik hou ervan!

Bouw je eigen tempel

Hoe ziet jouw tempel er nu uit? En wat zou je graag willen veranderen? Met welke 1 minuutactie kun jij nu al starten?

De 1 minuutstrategie ontwikkelen en toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel