1 Super simpele methode waarmee je je doelen wél haalt

Stel je je mooiste doelen uit? Tot wanneer? Tot morgen? Tot over een jaar? We worden snel en eenvoudig afgeleid door prikkels om ons heen. Er komt altijd wel iets tussen. Maar vandaag niet. Ontdek de super simpele methode waarmee je je doelen wél haalt!

‘Mensen met doelen winnen omdat ze weten waar ze naartoe gaan… Zo simpel is het.’  – Earl Nightingale

Hoe je je doelen niet bereikt

Je bent iemand die doelen wil bereiken. Het liefst zo snel en simpel mogelijk. We hebben goed nieuws voor je. Het kan.

Maar eerst moet je weten waarom het nu lastig is om je mooiste doelen te bereiken:

  1. Je weet niet wat je écht wilt. Het kan zijn dat je heel veel dingen leuk vindt, of je twijfelt juist teveel. In beide gevallen vind je het lastig om keuzes te maken.
  2. Je doet (te) veel dingen tegelijk. Het is een leuk gevoel om druk bezig te zijn. Druk betekent niet dat je dingen doet je ook echt wilt doen. Het is eerder een uitvlucht. Je durft je niet of te weinig te focussen op één doel.
  3. Je hebt een gebrek aan discipline. En dit gebruik je als excuses om niet aan de slag te gaan met je doelen. Een gebrek aan discipline komt voort uit onzekerheid. Je twijfelt en piekert over jezelf.

Wist je dat we allemaal kampen met één of meer van deze drie ‘gebreken’? Welke van deze obstakels houden jou tegen om in beweging te komen?

Je hoeft ze niet te overwinnen. Omzeilen. Dat is wat je gaat doen. De super simpele methode waarmee je je doelen wél haalt gaat over het omzeilen van de drie gebreken.

Dat kan sneller dan je denkt. In 1 minuut.

Hoe je je doelen wél bereikt

Heb je ooit geprobeerd om de drie gebreken te verslaan? En hoe ging dat voor je? Ze zijn onverslaanbaar.

Je kunt niet meer focus krijgen als je berichtjes, mailtjes en telefoontjes blijft ontvangen. Je kunt ook niet meer discipline krijgen als je blijft twijfelen aan jezelf.

Wat kun je dan wél doen?

Goede vraag. Gebruik de kracht van eenvoud. Maak je doelen simpeler met ……

De super simpele methode

Wist je dat het overgrote deel van de mensen hun doelen niet bereiken omdat ze te groot denken? Groot denken is goed. Te groot denken vormt een belemmering.

Bij te groot denken geloof je niet genoeg in jezelf. Je weet van tevoren dat je je doel niet waarmaakt.

Wat moet je veranderen?

Eigenlijk is het vrij simpel. Denk kleiner. Denk veel kleiner. Maak van groot denken klein denken.

Stap voor stap je doelen bereiken

Stel je voor dat je meer wilt afvallen. Je weegt nu 100 kilo en bent daar niet blij mee. Er moet 20 kilo af. Nu volgt het probleem.

Die 20 kilo is groot denken. Die 20 kilo lijkt nog mijlenver weg. Je gelooft dat je nooit zoveel kilo kunt kwijtraken. Maar wat als we het kleiner maken? Wat als je minimaal 1 minuut per dag aan je doel gaat besteden?

Jezelf een doel stellen van 20 naar 1 kilo is de eerste stap. Deze stap begrijpt en maakt iedereen. Wat je wilt is dat je ook op de lange termijn 80 kilo blijft wegen.

De grootste fout die mensen maken is dat ze denken dat dit voldoende is. Maar er is nog iets anders……

Verander in 1 minuut

Je gewoontes bepalen het succes van je doelen. Gewoontes ontstaan door de dagelijkse acties die je maakt. En die kun je al vormen vanaf 1 minuut per dag. Dit is het geheim.

Er zijn twee afspraken die je met jezelf moet maken:

  1. Werk elke dag aan je doel.
  2. Werk minimaal 1 minuut per dag aan je doel.

Er is géén andere manier om je doelen op de lange termijn te veranderen. Je moet eerst je gewoontes veranderen.

De vraag is niet ‘wat kan ik doen om mijn doel te bereiken?’
De vraag is ‘wat kan ik vandaag in 1 minuut aan mezelf veranderen om mijn doel te bereiken?’

Deze tweede vraag is gericht op je eigen gedrag en niét op het resultaat. Zo hou je jezelf verantwoordelijk onafhankelijk van het resultaat.

Een resultaat kan veranderen zonder dat je hier invloed op hebt. Dat gebeurt niet bij je eigen gedrag. Leg de focus op gewoontes.

Het geheim ontrafeld

Denk nog eens aan de drie gebreken, en combineer deze met de 1 minuutactie:

  1. Je weet wat je écht wilt. Door jezelf een extreem klein doel te stellen wordt het eenvoudiger om iets te gaan doen. En dat is precies wat je wilt.
  2. Je doet 1 ding tegelijk. In 1 minuut kun je maar 1 ding doen. Je dwingt jezelf om focus te houden.
  3. Je ontwikkelt discipline. Door jezelf te dwingen elke dag tijd vrij te maken voor je doel ontwikkel je discipline. Die komt later weer goed van pas.

Uiteindelijk draait het om het maken van kleine stappen. Elke dag. Het is niet alleen de sleutel tot het bereiken van je doelen. Het is nog meer de sleutel om elke dag focus op je doel te houden. Want dat is wat er vaak ontbreekt.

1 praktische oefening

Speciaal voor de lezer van dit artikel heb ik een gratis online training ontworpen: de 1 Minuut Challenge: In 7 Dagen van Uitsteller naar Aanpakker. In deze training leg ik uit hoe ik uitstelgedrag overwon en mijn doelen bereikte (zoals backpacken, marathons lopen, eigen bedrijf starten, veranderen van avondmens naar ochtendmens en meer….. :))

Wil jij je mooiste doelen bereiken? Doe gratis mee met de 1 Minuut Challenge. Inmiddels gingen duizenden mensen je voor. Veel succes en plezier! 🙂