1000 Youtube abonnees: 27 Youtube tips om dit te bereiken!

1000 Youtube abonnees, is dat nu je eerste doel met jouw Youtubekanaal? Tof! Dit was bij de start van mijn kanaal ook mijn doel. Inmiddels heb ik er al flink meer. In dit artikel deel ik 27 Youtube tips met je hoe jij je eerste 1000 Youtube abonnees kunt krijgen!

Je eerste 1000 Youtube abonnees

Toen ik mijn eerste 1000 Youtube abonnees bereikte voelde ik me best cool. Ik had honderden video’s gemaakt en het voelde als een heerlijke beloning na hard werken. Ik gun jou hetzelfde en hopelijk helpen de tips uit dit artikel jou om je eerste 1000 Youtube abonnees te scoren.

In de video deel ik alle 27 Youtube tips met je om je eerste 1000 Youtube abonnees te scoren.. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

27 Youtube tips om sneller en simpeler je eerste 1000 Youtube abonnees te scoren

Hoe kun jij je Youtubekanaal laten groeien? En hoe krijg je op die manier je eerste 1000 Youtube abonnees? Deze 27 tips paste ik zelf allemaal toe en kunnen jou hopelijk ook verder helpen.

Tip 1: Start voordat je begint met Youtube

Begrijp jij deze tip? Lekkere binnenkomer hé! Wat ik hiermee bedoel is dat het super belangrijk is dat jij van tevoren al weet waarom jij een eigen Youtubekanaal wilt hebben.

Kom met hele duidelijke en heldere antwoorden. Jouw Youtubekanaal gaat alleen een succes worden wanneer jij er voor de lange termijn aan verbonden bent. Deze 18 tips helpen jou om sneller en effectiever een online business te bouwen.

Tip 2: Maak je eerste Youtubevideo

En ja, deze zet ik hier voor tip 3. Waarom? Ik geloof dat het belangrijk is om direct actie te ondernemen. Maak daarom zo snel mogelijk je eerste (denkbeeldige) Youtubevideo. Pak je mobiel en neem iets op. Hou het simpel. Alles wordt professioneler met de dagen, weken en jaren.

Tip 3: Start een Youtubekanaal

Het is tijd om ‘’officieel’’ te beginnen met je eigen Youtubekanaal. Meld je aan, plaats je eerste video en dan wil ik je bij deze alvast feliciteren!

Tip 4: Zorg voor een aantrekkelijk Youtubekanaal

Maak duidelijk waar je kanaal overgaat en vul alle gegevens aan. Wat is je niche? Wat wil je bereiken met jouw kanaal? Voor wat voor banner kies je? Hoe komt je huisstijl eruit te zien? Wees lekker creatief en maak er een aantrekkelijk Youtubekanaal van.

Tip 5: Maak een contentplan

Één van de belangrijke onderdelen voor het krijgen van je eerste 1000 Youtube abonnees is het creëren van een helder contentplan. Hoeveel video’s wil je gaan posten per week? Wanneer wil je die posten? Wat worden de onderwerpen voor de video’s? En wanneer wil je de video’s opnemen? Pak pen en papier en schrijf het allemaal uit!

Tip 6: Plan je ‘’Youtube tijd’’

Plan heel bewust een bepaalde tijd in je agenda waarmee jij aan de slag gaat voor Youtube. Denk daarbij aan het voorbereiden (eventueel script), maken, editen én plaatsen van de video. Er komt vaak meer bij kijken dan je denkt.

Tip 7: Word consistent

Plannen maken kunnen we allemaal wel maar voer jij ze ook uit? Wees elke dag consistent in wat je doet. Ook met Youtube. Zorg ervoor dat als je één video in de week wilt maken, dat je dit ook doet. Ontwikkel meer discipline en word super consistent in 1 minuut met deze oefening.

.

Tip 8: Verdiep je in Youtube SEO

Youtube SEO is wat minder bekend dan SEO voor Google maar zal steeds belangrijker worden. Het kan daarom lonen om je te verdiepen in Youtube SEO en ook te letten op je titels en beschrijvingen om sneller en beter gevonden te worden.

Tip 9: Besteed veel tijd aan de titel

Wanneer je beter gevonden wilt worden met je video’s denk dan heel goed na over je titel. De titel maakt het grootste verschil. Zie het bedenken van goede titels ook als een marketingstrategie.

Tip 10: Vergeet de meta-beschrijving niet

Ook niet onbelangrijk: de meta-beschrijving. Na de titel volgt altijd eerst deze beschrijving. Zorg, net als voor de titel, dat je beschrijving voorzien is van de belangrijkste zoektermen voor je video.

Tip 11: Trek de aandacht met een thumbnail

Je ziet ze voorbij komen zodra je Youtube opent: de thumbnails. Ik weet niet hoe het voor jou is, maar bij mij springen thumbnails er direct uit. Zorg dus ook hier dat jij je marketing goed inzet. Een goede consistente thumbnail bestaat ook uit een huisstijl.

Tip 12: Gebruik tags

Geef Youtube en Google door waar je video overgaat. Ook dat helpt weer mee in de zoekresultaten. Niet vergeten dus!

Tip 13: Link naar je website

Je Youtubekanaal is een mooi middel. Toch zit er ook een groot nadeel aan: het platform is niet van jou. Dat betekent dat je afhankelijk bent van een andere partij. Je wilt zoveel mogelijk van jouw volgers en klanten naar je eigen website sturen. Stuur dus ook een interessante link naar je website mee in de beschrijving. Bovendien zijn dit ook weer gratis bezoekers!

Tip 14: Nodig kijkers uit

Vergeet je kijkers aan het einde van de video niet om zich te abonneren op je Youtubekanaal. De meeste kijkers staan hier niet bewust bij stil. Daarom hoor je dit de meeste Youtubers aan het einde dit ook altijd even zeggen. Zo verhoog je door slechts één zinnetje toe te voegen aan je video gegarandeerd meer abonnees toe aan je kanaal.

1000-youtube-abonnees-bereiken-hoe-krijg-je-1000-youtube-abonnees-je-eerste-1000-youtube-abonnees-geld-verdienen

.

Tip 15: Reageer op reacties

Zo belangrijk! Reageer op reacties. Kijkers zien de reacties die worden gegeven en het geeft altijd een goede indruk wanneer je reageert op die reacties. Dit kan er ook toe leiden dat je volgers vaker gaan reageren onder video’s. Ze weten dat ze er immers een reactie op ontvangen!

Tip 16: Start met simpele tools en software

Dit is één van de belangrijkste tips uit dit artikel. De meeste mensen laten zich tegenhouden doordat ze nog niet over de ‘’juiste’’ materialen beschikken.

Ik zou zeggen: heb schijt aan de materialen en start met wat je hebt. Je kunt je eerste video gewoon met de mobiel opnemen. Ook prima kwaliteit. Gaandeweg het proces kun je vervolgens steeds professioneler gaan werken en worden als je dat wilt. Ontdek hier alle tools die ik gebruik (+ videomateriaal).

Tip 17: Perfectioneer de eerste 10 seconden

Je kunt maar één keer een goede indruk achterlaten. Zorg er dus voor dat die eerste seconden van een video extra aantrekkelijk zijn. Doe iets wat de interesse van je publiek wekt. Stel een brandende vraag, deel een sterk verhaal of maak net iets meer bewegingen in je video’s aan het begin.

Tip 18: Optimaliseer je video’s

Het is belangrijk om je video’s te blijven optimaliseren. Je gaat ‘’andere dingen zien’’ bij je tiende video dan bij je eerste. Je wordt beter in het bedenken van onderwerpen, titels en beschrijvingen. Maak daar gebruik van en vergeet ook niet je eerdere (oudere) video’s opnieuw te optimaliseren met de nieuwe kennis die je opdoet.

Tip 19: Blijf oefenen

Je allereerste video zal best veel tijd kosten. Je tiende video zal veel makkelijker gaan. En bij je honderdste video weet je niet eens meer hoe je zo slecht kon zijn als bij je eerste video. Oefening baart kunst!

Tip 20: Maak een Youtube checklist

Voor zowel je kijkers als jezelf is het waardevol om een Youtube checklist te maken. Dit is lijst waarin je de structuur van je video’s bepaald. Bijvoorbeeld hoe je intro en outro er iedere keer uit komen te zien. Dit is niet alleen makkelijk voor jezelf. Ook voor je kijkers geeft dit een vertrouwd gevoel.

Tip 21: Bouw routines

Je kunt het schieten van je video’s naar een hoger niveau tillen door routines in te bouwen. Wat doe jij vóór je begint met de video’s? Kun jij jezelf een extra energieboost geven door bijvoorbeeld eerst even te mediteren, zingen of lichaamsbewegingen te doen?

En hoe wil je bewegen in de video? Hoe komt het editen eruit te zien? Allemaal zaken waar je routines voor kunt bouwen die voor jou werken in plaats van tegen je. Gestructureerder leren werken? Dit is de ultieme tip!

.

Tip 22: Schiet video’s op het beste tijdstip

Iedereen heeft op een ander moment de meeste energie. Wanneer heb jij de meeste energie? Schiet je video’s op die momenten. Ben jij het scherpste in de ochtend schiet je video’s dan in de ochtend. Meer een avondmens? Schiet je video’s in de avond!

Tip 23: Lach, lach, lach!

Dit is een tip die ik vooral in het begin nog weleens vergat. Je bent zo druk met je verhaal dat je gezicht er serieus uit kan komen te zien. Vergeet je glimlach niet!

Tip 24: Start als specialist

Begin met onderwerpen waar jij veel over weet én voel dat jij hier veel over weet. Dit maakt het maken van de video’s ook veel makkelijker.

Tip 25: Besteed routineklussen uit

Na verloop van tijd kan het zijn dat je alle ‘’randzaken’’ voor het creëren van je video’s wel kent. Onderwerpen bedenken, titels schrijven, thumbnails maken, editen enzovoort. Je kunt dan een punt bereiken waarin je het liefste de meeste routineklussen uitbesteed. Heb je die mogelijkheid, doe dat dan en focus je op de belangrijkste zaken!

Tip 26: Doe het voor jezelf

Natuurlijk maak je video’s voor anderen omdat je ze wilt helpen of inspireren, maar het gaat bovenal om jou. Jij wilt er plezier in hebben. Daar zit je passie en als er iets is wat anderen aanstekelijk vinden dan is het wel het zien van passie bij een ander. Win-win dus!

Tip 27: Wees geduldig

Het opbouwen van een sterk Youtubekanaal en het verkrijgen van je eerste 1000 Youtube abonnees lukt niet ‘’zomaar’’. Sterker nog: er zullen er meer zijn die het niet lukt dan wel. En dat heeft vaak met één ding te maken: ze doen het te weinig voor zichzelf en zijn niet geduldig genoeg. Be patient. Zo train jij je mindset voor meer geduld.

.

Stap voor stap richting je eerste 1000 Youtube abonnees

Ga er niet vanuit dat je binnen een paar dagen, weken of maanden je eerste 1000 Youtube abonnees hebt. Het is goed om dit doel te hebben zolang het je niet gaat demotiveren als het tegenzit. Helaas iets wat ik veel om me heen zie gebeuren.

Je eerste 1000 Youtube abonnees bereiken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel