3 tijdverspillers die we allemaal ervaren op het werk…. (en thuis)

Het is maandag. Voor de meeste mensen betekent dit het begin van een nieuwe werkweek. Hoe is jouw week verdeeld? Welke belangrijke taken zijn deze week een ‘must’? Je hebt alles netjes genoteerd voor de komende week. Opeens gebeurt er iets onaangenaams: er is een noodgeval! Direct worden de spullen aan de kant gelegd. Jouw planning ligt overhoop en de belangrijkste taken voor deze week kun je wel vergeten. Herkenbaar? Volgens time tracking app YAST verspilt maar liefst 89 procent van de mensen tijd op hun werk. Hieronder een top drie van de grootste tijdverspillers op werk.

Waar komen de spelbrekers vandaan?

Een wereldwijd onderzoek van OfficeTime.net onder 600 werknemers, freelancers en managers laat zien wat de grootste tijdverspillers zijn. Met als resultaat dat vrijwel alle medewerkers één tot twee uur aan nutteloze activiteiten besteed. Let op: het gaat hier om nutteloze activiteiten en niet om de mate van productiviteit in het werk zelf. Hoe productief zijn we dan eigenlijk nog? Wat zijn die grote nutteloze tijdsbestedingen tijdens het werk? Dit zijn de drie grootste tijdverspillers:

1 Mailen

Dagelijks besteedt meer dan 33 procent van de werknemers meer dan een uur en 20 procent meer dan twee uur aan het beantwoorden van e-mails. Dit betekent dat er gemiddeld 7 uur per week wordt besteed aan het versturen van mails. Dat komt neer op één hele werkdag per week!

2 Surfen

Maar liefst 27 procent van de medewerkers besteedt een uur van zijn tijd aan het internet. Niet voor het werk maar voor privé gelegenheden of simpelweg door doelloos rondkijken. Op dergelijke momenten is het beter om even afstand van de computer te nemen. Neem een korte wandeling of pak een kopje thee. Even weg bij het beeldscherm!

3 Tv kijken

Opvallend genoeg staat tv kijken op de derde plaats. Ondanks het feit dat niet iedereen een tv tot zijn of haar beschikking heeft tijdens werktijd scoort deze factor hoger dan bijvoorbeeld social media. Van de 600 werknemers blijkt 26 procent meer dan een uur aandacht te besteden aan hen tv. Onder werktijd welteverstaan!

Tijdverspillers en de zorgen die ze met zich mee brengen

Tel de procenten van bovenstaande bij elkaar op en dan zegt een klein rekensommetje dat we minimaal één uur per werkdag verspillen aan nutteloze activiteiten. Andere verspillers zoals uitstelgedrag (19%), vergaderen (18%), praten met collega’s (16%) en social media (maar 11%!) zijn nog niet eens meegeteld! Moeten wij ons zorgen maken? Worden de afleidingen groter door de toenemende social media? En kunnen wij ons nog wel focussen op één taak tegelijk? Dit zijn vragen om bij stil te staan….. Hoe druk ben jij?

Hoe staat het met jouw productiviteit?

Tijd om eens kritisch naar jezelf te kijken. Meer uit jouw tijd halen? Kijk nog eens naar de grootste tijdverspillers. Wat kun jij doen om jouw productiviteit te verhogen? Noteer de meest nutteloze en tijdrovende taak en ga hier elke dag mee aan de slag. Wie weet gaat het je een uur per dag, zeven uur in de week en 28 uur(!) in de maand schelen!

Meer Focustips

 

Boekentip Artikel