4 Gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ’s ochtends

Wat is het allereerste wat je doet wanneer je wakker wordt? Drie keer snoozen? Koffie drinken? Je to do lijst bekijken? Facebook checken? Waarschijnlijk voel je wel aan dat dit niet het optimale begin van de dag is. Bekijk hier de 4 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur ’s ochtends!

Gewoonte 1: Mediteren

Hoe zou het zijn als je elke dag bewust een moment voor jezelf kon nemen? We leven in een wereld vol informatie, afleidingen en drukte. Dat maakt het moeilijker om tijd voor onszelf te vinden.

Mediteren helpt ons om even stil te staan bij onszelf. Een moment om niet echt iets te hoeven in de hectiek van de dag. Wat goed aansluit bij het mediteren is deze dankbaarheidsoefening.

Een mooie vraag die je aan het begin van iedere dag kunt stellen: waar ben ik dankbaar voor?

En dan drie dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Het is de kunst om dit structureel toe te passen.

Bekijk deze video om te zien hoe je dit aanpakt. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Mediteren zorgt voor meer rust, helderheid en focus. Probeer dit eens 30 dagen achter elkaar te doen. Begin de dag met mediteren en niet met het mobieltje.

Hoe je ’s ochtends start, bepaalt je focus voor de rest van de dag.

Gewoonte 2: Bewegen

Bewegen is voor iedereen belangrijk. Door dit in de ochtend te doen komen de spieren los. De spieren zijn vaak stijver na het slapen.

Bewegen is een goed om het lichaam op te warmen voor een nieuwe dag. En we krijgen er direct meer energie van.

De mogelijkheden zijn eindeloos. We kunnen beginnen met yoga (zonnegroet), push-ups, een stuk wandelen of hardlopen. Het kan van alles zijn. Touwtje springen is ook een functionele oefening om snel meer energie te krijgen.

Deze oefening is, net als de andere drie gewoontes, heel goedkoop. Je hoeft er niets voor te hebben om te starten. Alleen de juiste mindset. En die kun je ook gratis trainen 😉

3 Krachtige oefeningen voor een positieve mindset

Gewoonte 3: Lezen

Lezen is inspireren. Wat we vaak als eerste doen is onze mobiel pakken. Of we zetten de televisie aan. Beide gevallen leveren weinig inspiratie en positieve energie op.

Op onze mobiel of televisie kijken we naar het nieuws. Het nieuws is negen van de tien keer negatief. Wat voor energie krijgen onze hersenen als we iedere ochtend op deze manier starten? Ben je dan voor de rest van de dag ook niet eerder geneigd het negatieve te zien?

.

Interessant is de omgekeerde vraag. Wat gebeurt er als we dit patroon veranderen? Bijvoorbeeld door een inspirerend boek te lezen, een podcast te luisteren of inspirerende filmpjes te kijken?

Door onze dag anders te starten ontwikkelen we meer positieve energie én focus voor de rest van de dag. En hoe moeilijk is het tegenwoordig om elke dag focus te houden?

Door de afleidingen om ons heen wordt het steeds moeilijker om dit goed te doen. Prioriteiten stellen is dé vaardigheid van de 21ste eeuw geworden om succesvoller en gelukkiger te leven.

Lezen is een moment om onszelf te inspireren. En een moment om te starten met positieve gedachten en energie. Klik hier om mijn top 10 zelfhulpboeken te bekijken.

Gewoonte 4: Visualiseren

Bij deze gewoonte richten we onze aandacht op het belangrijkste doel van die dag. Wat willen we vandaag bereiken of doen?

Als mensen zijn we geneigd om heel veel dingen op één dag te willen doen. Met visualiseren verleggen we de focus op één onderdeel. Het allerbelangrijkste doel.

Dit doel dient aan te sluiten bij het belangrijkste doel op de lange termijn. Welke doelen willen we voor het eind van het jaar bereiken? En wat kunnen we vandaag doen om een eerste stap in die richting te zetten?

.

Visualiseren gaat over richting geven aan ons leven. Niet alleen met doelen, maar ook met wie wij willen zijn. Wie ben ik? Wat zou ik willen doen als ik alles kon doen wat ik wilde doen? Hoe reageer ik dan? Hoe spreek ik? Wat voor houding geef ik?

We zijn wat we denken. Door elke dag onze doelen en dromen te visualiseren ontwikkelen we steeds meer focus op deze doelen. Dit geeft meer voldoening, energie en rust.

Je droomdoel realiseren met visualiseren – 7 Stappenplan

Ochtendroutine toepassen in de praktijk

Nu is het de kunst om deze vier gewoontes toe te passen in ons leven. Of één van deze gewoontes. Of misschien wel meer. Maak zelf een schema wat bij jou past en voer dat vervolgens elke dag uit.

En daar begint het pas écht lastig te worden. Starten is voor de meeste mensen geen probleem. Doorzetten en volhouden wel.

Wil jij elke dag met meer rust, focus en energie aan je dag beginnen? En wil je weten hoe je dit blijft volhouden? Ontvang nieuwe inzichten en volg onze gratis 7-daagse Ochtendritueel Challenge.

Boekentips artikel