‘Een samenwerking met Leroy is fascinerend! Hij inspireert, motiveert en ademt persoonlijke groei. Hij is een meester in het concreet maken en omzetten van doelen in actie. Kortom: zichtbare resultaten en heel veel inspiratie! Wij blijven met hem samenwerken!’
– Faeke Ten Caat, directeur Schuimrubber
‘Leroy stelt vragen, luistert en maakt concrete doelen. Als snelgroeiend bedrijf konden wij de nodige structuur om effectiever te werken goed gebruiken. Hij heeft van het grote plaatje een helder stappenplan voor vandaag gemaakt. De structuur die we nodig hadden om onze doelen te bereiken!’
– Emiel Streutker, directeur Baltussen Parket Onderhoud Service
‘Leroy heeft voor een positieve move gezorgd! Een inspirerend, doortastend en praktisch verhaal. We hebben nu beter zicht op onze doelen en pakken deze ook door!’
– Bertus ten Caat, directeur Meubelstoffeerderij Ten Caat
Klantcase: van strategie naar uitvoering
Meer weten over hoe Leroy te werk gaat? Hieronder volgt een uitgebreide klantcase die Leroy bij Schuimrubber en Meubelstoffeerderij Ten Caat heeft uitgevoerd. Beide bedrijven werken veelal met elkaar samen en worden in de klantencase als 1 MKB-bedrijf gezien. Na twee maanden ging Leroy in gesprek met Faeke ten Caat, directeur van Schuimrubber, om te vragen hoe hij de samenwerking heeft ervaren.
Bedrijf: Schuimrubber en Meubelstoffeerderij Ten Caat (familiebedrijf Ten Caat)
Contactpersoon: Faeke ten Caat
Traject: visietraject van twee maanden
Doel: structuur aanbrengen en effectiever werken. De organisatie helpen bij het helder krijgen van hun bedrijfsstrategie én hoe zij deze strategie in hun dagelijkse werk kunnen uitvoeren.
Wat was jullie probleem?
Ons bedrijf was een ongeleid projectiel. De laatste drie jaar zijn we zo hard gegroeid dat onze taken veranderden. We moesten nu meer leidinggeven dan het echte vakwerk doen. Deze omschakeling was lastig, want we wisten niet veel over bedrijfskundige onderwerpen.
Het leek wel of er ieder moment een explosie kon uitbarsten. We vlogen letterlijk alle kanten op. Aan het einde van de dag voelden we, de familie, ons uitgeblust. Doorwerken tot 23:00 uur was geen uitzondering voor ons. Dat kunnen we prima even volhouden, maar het moet geen gewoonte worden. Het ontbrak ons aan de volgende punten:
- We konden moeilijk keuzes maken en vonden het lastig om prioriteiten te stellen.
- Ongestructureerd werken. Er zat geen duidelijk idee, plan of doel achter wat we deden. Natuurlijk wisten we wel wat we deden, maar vaak hadden we zoveel ideeën dat we van het ene naar het andere gingen. Met als gevolg dat we geen enkel idee écht uitvoerden.
- Het managen van de waan van de dag. De drukte had ons letterlijk in de greep. Ik wist wel het één en ander van timemanagement, maar het leek geen effect te hebben op de binnenkomende klanten, telefoontjes en mailtjes. We hadden geen tijd om onze aandacht en energie in onze belangrijkste doelen te steken. Hoe konden we als individu en organisatie effectiever werken?
Door deze punten waren we alleen maar aan het reageren op anderen. Dit veroorzaakte een ‘rennen en vliegen mentaliteit’. We hadden het altijd druk. In deze periode hadden we veel stress en de nodige onderlinge spanningen.
Wat is er tijdens het visietraject gebeurd?
Eigenlijk is alles terug te vallen op één zin: er is een ‘besturingssysteem’ bij ons aangebracht. Dit moet je figuurlijk opvatten. Wij misten de juiste knoppen om onze organisatie richting te geven. Leroy gaf en geeft ons nog steeds deze knoppen om het maximale uit onszelf en het bedrijf te halen.
Hoe is dit ‘besturingssysteem’ aangebracht?
In het begin hield Leroy gesprekken en interviews met alle lagen van de organisatie. Dit deed hij vaak op een informele manier: gewoon een praatje maken met de medewerkers op de werkvloer. Aan de andere kant voerden wij als MT veel formele bijeenkomsten. Iedere woensdagochtend begonnen we om 9:00 met een training of focusoverleg.
De eerste maand is Leroy nadrukkelijker aanwezig dan de laatste maand. Hij geeft in het begin veel interactieve en praktische oefeningen om onze visie, missie, waarden en doelen helder te krijgen. Het fundament van de organisatie. Onze strategie staat nu echt op papier en in elke sessie komt Leroy hierop terug. Vanaf het begin hamerde Leroy op het concreet maken van doelen. Heel concreet!
We zijn van een ongeleid projectiel veranderd in een ‘projectiel met menselijk besturingssysteem’. Dat betekent: een systeem dat werkt’
– Faeke Ten Caat, directeur Schuimrubber
In ieder wekelijks focusoverleg werd aandacht besteed aan onze doelen. Wat is er wel en niet gedaan? Tijdens de sessies liet Leroy veel aan ons over. Hij stelde de juiste vragen en luisterde naar wat er gezegd werd. Wat vinden wij belangrijk? Aan het einde van de training hadden wij concrete weekdoelen die we de week erop konden bespreken. Als je het mij vraagt is hij een meester in het concreet maken van grote doelen naar de praktijk!
Je leert iedere week de aandacht te leggen op de belangrijkste doelen. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling! En dat maakt het interessant en leerzaam. Het bleef niet bij het uitleggen van een model. Alles sloot goed aan bij onze praktijk en mede hierdoor boeken we sneller resultaten dan we hiervoor deden. Je voelt aan alles dat Leroy passie heeft voor wat hij doet. Inspirerend!
Wat zijn de resultaten?
Het resultaat is een ‘besturingssysteem’ met de juiste knoppen! Het heeft de organisatie en mij de volgende resultaten opgeleverd:
- Persoonlijke groei. Ik weet veel beter wat ik wel en niet wil doen. Het traject heeft mij tot nu toe niet alleen zakelijk maar ook privé geholpen. Zo ben ik de geleerde principes gaan toepassen in mijn muziekband waar ik soortgelijke sessies heb georganiseerd om te praten over onze belangrijkste doelen en sport ik nu meer dan voorheen. Op ieder front kan ik nu beter prioriteiten stellen en keuzes maken. Ik moet hier nog steeds stappen in maken, maar ik ben op de goede weg. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik voel me gelukkiger. Ik weet nu beter waar ik het allemaal voor doe.
- Effectiever werken. We kunnen nu beter doelen stellen én bereiken. Vergelijk het met een emmer met water. Bij een teveel aan water stroomt de emmer over. In deze fase heb je het veel te druk. Tijdens het traject is het water geleidelijk aan verminderd. Wat is echt belangrijk? Tijdens het traject zijn we doodgegooid met deze vraag! Met resultaat. Ik kon opeens dingen doen waar ik al jaren niet aan toe kwam. Nu wil ik er lekker mee doorgaan. Heerlijk!
‘Ik kom nu aan dingen toe waar ik al jaren aan toe wil komen’
– Faeke ten Caat, directeur Schuimrubber
- We weten nu veel beter waar we alles voor doen. Er is een duidelijke visie ontstaan. Deze visie geeft ons energie en inspiratie. Leroy heeft ons weten te empoweren ons het juiste besturingssysteem mee te geven van hoe je dingen doet. Zijn kennis op dit gebied is buitengewoon praktisch en toepasbaar.
- Duidelijkheid zorgt voor rust. Soms komt iets op je pad, maar denk je er niet over na. Door Leroy ben ik aan het nadenken gezet over dingen waar ik nooit over nadacht. Eerst dacht ik alleen maar aan vragen waar je over na blijft denken. Alles bleef in mijn hoofd zitten. Nu staat alles concreet op papier!
We kunnen de geleerde methoden nu zelf toepassen. Toch realiseren wij ons dat het doorvoeren van een visie, waarden en doelen langer duurt dan twee maanden. De komende tijd gaan we met Leroy verder werken om onze doelen te bereiken. Ik heb er zin in!
Stay inspired!
Spreekt dit verhaal je aan? Elke woensdagochtend om 7:00 ontvangen honderden volgers een inspiratieblog boordevol productiviteitstips. Wil jij deze ook ontvangen? Meld je dan aan via onderstaande button. Zo ontvang je wekelijks een gratis blog met tips om meer te doen in minder tijd!
[yikes-mailchimp form=”1″]
Reacties