Aanbevolen Boeken

Hier vind je alle aanbevolen boeken die ik heb gelezen, en die mij hebben geïnspireerd mezelf onder te dompelen in persoonlijke ontwikkeling. Voor het gemak en het overzicht heb ik de boeken gecategoriseerd naar onderwerp.

Je kunt de aanbevolen boeken ook kopen. Met elk boek dat je via deze website op Bol.com koopt, steun je ons. Wij ontvangen namelijk zonder dat jij iets extra’s hoeft te betalen 3 tot 8% van het aankoopbedrag van Bol.com. Daar zijn wij heel blij mee want het onderhouden en verbeteren van de site kost tijd en geld. Veel leesplezier!

Welk boek staat bovenaan jouw verlanglijstje? Laat een reactie achter onder dit bericht!

Persoonlijke Ontwikkeling

De Zeven Eigenschappen van Effectief Leiderschap

Covey legt in simpele taal uit hoe moeilijk het eigenlijk is om makkelijke dingen te doen. Waarom doe je wat je doet? Wat vind je écht belangrijk? En wat houd je tegen om in actie te komen? Covey heeft een heldere boodschap: als je geen leiding kunt geven aan jezelf, kun je dat ook niet anderen geven. De best practice van 30 jaar onderzoek over persoonlijke ontwikkeling. Erg praktisch. Het eerste boek dat ik las over persoonlijke ontwikkeling en één van de meest aanbevolen boeken.

Klik hier en bekijk dit boek

Je Ongekende Vermogens

Een boek van de nummer 1 motivatiecoach ter wereld mag natuurlijk niet ontbreken op de lijst. Tony Robbins schreef een geweldig boek over het verschil tussen succesvolle en niet succesvolle mensen. What makes the difference? Veel diepgang en praktische oefeningen. Amerikaans.

Klik hier en bekijk dit boek

Think & Grow Rich

Erg zweverig voor de mensen die voor het eerst in aanraking komen met persoonlijke ontwikkeling literatuur. Veel succesvolle mensen refereren naar dit boek voor succes en geluk in het leven (waaronder Tony Robbins en Oprah Winfrey). Een absolute must-read en één van mijn favoriete boeken het omzetten van je droom in realiteit.

Klik hier en bekijk dit boek

Personal Branding

Mix van ‘ken jezelf’ en ‘zelfpromotie’. Heel veel oefeningen om jezelf in de markt te zetten. Als je een boek zoekt die heel diep in gaat op personal branding, dan moet je dit boek hebben. Let op: je moet veel gaan reflecteren. Dit boek is een blauwdruk om je bedrijf of jezelf in de markt te zetten.

Klik hier en bekijk dit boek

Dromen, Durven, Doen

Voor de mensen die niet houden van de Amerikaanse schrijvers maar het gedachtegoed wel aanspreekt. Ben Tiggelaar is één van de weinige Nederlandse leiderschapsgoeroes. Praktische nadruk op gedragsverandering. Veel oefeningen en tips die je direct kunt gebruiken om het beste uit jezelf te halen.

Klik hier en bekijk dit boek

Flight Plan

Een Amerikaanse klassieker met 12 stappen tot een succesvol leven. Brian Tracy is één van de zelfhulpgoeroes ter wereld. In zijn boek vergelijkt hij onze manier van doen en laten met een vliegtuig. Het is volgens hem onmogelijk om altijd recht op je doel af te gaan. Soms moet je uitwijken, maar er is wel een stappenplan voor succes in je leven.

Klik hier en bekijk dit boek

Gedragsverandering

Mini Habits

Over gedragsverandering: small steps lead to big changes. Kleine verandering leiden tot grote resultaten. Begin vandaag met de eerste stap. Mede dankzij dit boek ben ik de 1 minuut community begonnen. Één van de boeken die in mijn top 10 zelfhulpboeken voorkomt.

Klik hier en bekijk dit boek

The Power of Habits

Helder en duidelijk boek over gedragsverandering: hoe de focus op één verandering ook andere dingen positief veranderd. Kern van het boek: focus op één onderdeel en de rest komt vanzelf. Erg krachtig boek over de psychologie en het gedrag van de mens.

Klik hier en bekijk dit boek

Wilskracht

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar discipline/wilskracht. We kunnen ons brein trainen om elke dag sterker te worden. Het vergt alleen discipline. En dat kun je volgens Baumeister juist trainen!

Klik hier en bekijk dit boek

Flow

Eén van de meest uitgebreide boeken die ik heb gelezen op het gebied van positieve psychologie. Sterk onderbouwt door wetenschappelijk onderzoek. Wist je dat je invloed hebt op je eigen leven? En dat je kunt bepalen hoe je in de flow terecht komt?

Klik hier en bekijk dit boek

Productiviteit & Timemanagement

De 5 keuzes voor buitengewone productiviteit

Praktisch 5 stappenplan voor meer focus, tijd en energie in je leven. Hoe krijg je controle over je tijd? Gebaseerd op de ideeën van Covey.

Klik hier en bekijk dit boek

Een werkweek van 4 uur

Het meest praktische boek in de categorie Lifestyle Design. Hoe kun je meer doen in minder tijd? Minder werken en meer genieten? Leer handige en effectieve technieken om het maximale uit je leven te halen.

Klik hier en bekijk dit boek

Eat That Frog

Heel veel tips over timemanagement. Voor de hand liggend, maar pas jij ze ook toe?

Getting Things Done

Een stappenplan om alles efficiënter aan te pakken en de rommel uit je kantoor, hoofd en computer te krijgen. David Allen is een autoriteit en één van de grootste timemanagementgoeroes. Hij geeft je stof tot nadenken over je eigen timemanagement inclusief slimme tips om het anders te doen.

Klik hier en bekijk dit boek

Diep Werk

Waarom het zo moeilijk is om te focussen en waarom we het harder nodig hebben dan ooit. Het hele boek staat vol met wetenschappelijk onderbouwde informatie, maar is toch gemakkelijk leesbaar. Hoe kun je overleven in een wereld vol afleidingen?

Klik hier en bekijk dit boek

The Morning Miracle

Een stappenplan om tot een productief ochtendritueel te komen. Door dit boek ben ik mijn ochtend anders gaan organiseren waardoor ik nu elke ochtend om 6 uur opsta, een uur aan persoonlijke ontwikkeling doe en daarna vol energie aan het werk kan. Veel succesvolle mensen hebben een ochtendritueel en Hal legt precies uit hoe jij je leven productiever kunt maken door je ochtend anders te starten.

Klik hier en bekijk dit boek

Leiderschap

The One Minute Manager

Eigenlijk zijn al zijn kleine en eenvoudige boekjes aanraders. Dit boek is meer dan een managementboek alleen. Kleine veranderingen leiden tot grote resultaten. Dat begint al met 1 minuutacties. Praktische tips die je direct kunt implementeren.

Klik hier en bekijk dit boek

Waar het om gaat – Jack Welch

Bij leiderschapsboeken is het zinvol op de beste managers aller tijden te observeren. Dit is de autobiografie van de beste manager van de 20ste eeuw.

Klik hier en bekijk dit boek

Communicatie & Presenteren

Verbaal Meesterschap

Claassen is één van de beste leiderschapstrainers van Nederland met als centrale thema persoonlijke leiderschap en de psychologie van de mens. Het beste boek dat ik ooit heb gelezen over presenteren. Leest makkelijker weg en er zit veel humor in, maar de inhoud is ijzersterk. Weg met de PowerPoint, jij gaat het doen!

Klik hier en bekijk dit boek

Spreek als TED

Wat maakt de Tedx presentaties zo goed dat ze miljoenen keren bekeken worden? Wat doen zij anders dan andere sprekers? Leer net als zij presenteren. Interessante bevindingen en concrete tips om je eigen communicatievaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

Klik hier en bekijk dit boek

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Een klassieker over hoe je mensen kunt beïnvloeden met communicatie.

Klik hier en bekijk dit boek

Invloed

Nog een klassieker over de beïnvloeding van mensen door communicatie.

Klik hier en bekijk dit boek

Inspirerende (auto)biografieën

De zin van het bestaan – Viktor Frankl

Overlevende van WO ll vertelt hoe anderen en hij overleefden door een positieve mindset aan te nemen. Indrukwekkend.

Klik hier en bekijk dit boek

De lange weg naar de vrijheid – Nelson Mandela

Het is een dik boek (563 pagina’s), maar zeker de moeite waard om te lezen. Mandela laat zien dat je ook na 27 jaar gevangenisstraf geen wraak hoeft te hebben. Focussen op eigen kracht.

Klik hier en bekijk dit boek

Elke seconde telt – Lance Armstrong

Armstrong mag dan ‘not done’ zijn. Dit boek is nog altijd het lezen waard. De omgang met zijn ziekte en hoe hij er tien keer sterker uit komt door een verandering van zijn mindset.

Klik hier en bekijk dit boek

Autobiografie Sir Martin Luther King

Bekend van ‘I have a dream’, maar hij was veel meer dan dat. Een voorvechter van geweldloos verzet. Iemand die heel dicht bij zichzelf is gebleven.

Klik hier en bekijk dit boek

OPEN – André Agassi

Als kleine jongen wordt zijn vaders wil wet. Hij heeft het talent, maar haat het tennissen. Met vallen en opstaan wordt hij één van de beste tennissers ooit.

Klik hier en bekijk dit boek

Audioboeken

Personal Power

Het perfecte audioboek voor persoonlijke ontwikkeling. Pak een pen en papier erbij want Robbins laat je elke dag buiten je comfortzone treden!

Klik hier en boek dit audioboek

The Journal

Jim Rohn wordt wel gezien als de ‘vader’ van de persoonlijke ontwikkeling. Hij bracht veel eye-openers en nieuwe inzichten met zich mee. Waarom je overal en altijd een dagboek bij je moet dragen. Een fantastische en minder bekende productiviteitstip!

Klik hier en bekijk dit audioboek