Alles uitstellen… hoe stop ik daarmee?

Alles uitstellen is vaak makkelijker dan alles aanpakken. Vind jij van jezelf dat je te vaak uitstelgedrag vertoond? En wil je hiermee stoppen? Lees dan zeker even mee!

Start met het verwachtingspatroon

Één van de grootste oorzaken van uitstelgedrag is het verwachtingspatroon dat we onszelf opleggen. We moeten van onszelf NU afvallen, bewegen, gezond eten, promotie maken enzovoort…

De verwachtingen worden daardoor onrealistisch hoog én onhaalbaar. Door teveel óf te grote doelen te stellen komen we vaak helemaal niet in beweging. Wat dan weer leidt tot uitstelgedrag.

In de video leg ik uit hoe jij kunt stoppen met alles uitstellen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling.

.

Van veel naar weinig doelen

Één van de belangrijkste omschakelingen die we moeten maken is de omschakeling van veel naar weinig doelen. Ik noem dit ook wel het ‘Verdiepen En Vertragen Principe’.

Hoeveel tijd focus jij je per dag op 1 taak tegelijk zonder enige vorm van afleiding? Dit komt bijna niet meer voor. En dat is ook niet gek.

Tegenwoordig is er zoveel informatie beschikbaar dat we er niet meer aan ontkomen. Er wordt van ons verwacht dat we binnen 1 uur reageren op Whatsapp. En ook op mailtjes wordt een snelle reactie verwacht.

Soms krijg ik zelfs van iemand die om 12.00 een mail heeft gestuurd om 17.00 dezelfde dag (!) een mail dat ik nog niet heb gereageerd. Alles moet sneller, sneller en sneller.

Ze hebben er zelfs een nieuwe naam voor verzonnen: infobesitas. In het artikel ‘Infobesitas: Verslaafd Aan Nieuws + 4 Tips Om Hiermee Om Te Gaan’ schrijf ik meer over dit fenomeen en waarom dit zo gevaarlijk is.

.

Van morgen naar vandaag mentaliteit

Alles uitstellen is makkelijk. We kunnen de hele tijd tegen onszelf zeggen dat we het ‘morgen’ wel kunnen doen, of ‘overmorgen’.

Alleen weten we allemaal wat er dan gebeurd. We blijven alles uitstellen…

Om die mentaliteitsverandering te maken kan het helpen om een stuk kleiner te denken. Dat kan met het eerder genoemde ‘Verdiepen En Vertragen Principe’.

Daarnaast kan dat ook met De Magie Van 1 Minuut. Deze methode zorgt ervoor dat je nooit meer uitstelgedrag overwint. Als je elke dag iets heel kleins kunt doen, stop je met uitstellen en krijg je in ieder geval IETS gedaan op een dag.

Makkelijker kan ik het niet voor je maken. Wel simpeler!

Stoppen met alles uitstellen

Wat voor impact zou het op de rest van jouw leven maken als je stopt met elke dag alles uitstellen? Zelfs als dat betekent dat je elke dag maar iets heel kleins kunt doen? Zou dat op de lange termijn tot een enorm positief verschil leiden?

Stoppen met alles uitstellen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel