Altijd productief willen zijn: het loslaten van stress en drukte!

Altijd productief willen zijn? Is dat een gevoel dat jij vaker hebt dan je zou willen? En is dat gevoel wel prettig? Altijd productief willen zijn kan veel stress end drukte veroorzaken. In dit artikel een paar handige tips om dit gevoel los te laten!

Het gevoel veel te druk te zijn

‘’Ik heb het druk’’. Als er één zin is die veel wordt genoemd, dan is het dit wel. Het lijkt in onze huidige maatschappij iets goeds te zijn om ‘’altijd druk’’ te zijn. Maar is dat ook wel zo?

In de video deel ik hoe dit gevoel van ‘’altijd productief willen zijn’’ ontstaat en wat je ertegen kunt doen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Tips om het gevoel van ‘’altijd productief willen zijn’’ los te laten

Het kan lastig zijn om het gevoel van ‘’altijd druk zijn’’ te veranderen. Het is een gewoonte die zich in de loop der jaren heeft verankerd in je systeem. Toch is het zeker niet onmogelijk. Hieronder 3 tips waar je direct mee aan de slag kunt!

Tip 1: Plan vrije blokken

Het kan zijn dat je nu het gevoel hebt dat alles voelt als moeten. Ik moet dit, ik moet dat. Toch is dit iets wat je tegen jezelf zegt. Door vrije blokken te plannen waarin je niets moet, kun je bewust bouwen aan meer ontspanning en rust.

Een hele effectieve manier om meer rust en ontspanning in te bouwen is het ontwikkelen van een ochtendritueel. Persoonlijk heb ik hier ook heel veel aan gehad én heb ik dit nog steeds. Lees hier hoe jij een ijzersterk ochtendritueel ontwikkeld voor meer rust, focus en positieve energie.

Tip 2: Stel minder doelen

Hoe minder doelen je stelt des te meer je er kunt bereiken. Een groot deel van de mensen die altijd productief willen zijn hebben een enorme prestatiedrang, hoge ambities en daarmee (te) hoge verwachtingen van zichzelf. Niet wetende dat dit juist het tegenovergestelde effect kan opleveren.

Topsporters zijn ook niet alleen maar aan het sporten. Rusten is een belangrijke activiteit voor sporters. De balans vinden tussen hard werken en ontspannen is daarom super belangrijk. Door minder doelen te stellen kun je vanuit meer rust werken aan je doelen. Deze 17 tips werken direct om meer actie te ondernemen op minder doelen.

.

Tip 3: Wees realistisch in de verwachtingen naar jezelf

Onrealistisch hoge verwachtingen van jezelf gaan je niet verder helpen. Die druk levert eerder een burn-out of depressie op. Mocht jij nu het gevoel van altijd productief willen zijn ervaren, dan is dat een teken om je verwachtingen bij te stellen.

Bovendien is dit geen teken van zwakte, maar een teken van zelfkennis. Je weet wat je wel en niet kunt. En nog belangrijker: je weet wanneer jij op je best presteert. Niemand kan altijd honderd procent op de AAN-stand staan!

Het loslaten van altijd productief willen zijn

Leren ontspannen kan een enorme uitdaging zijn voor mensen die een vol hoofd hebben óf altijd overlopen van de ambities. Het is de kunst om de juiste balans te vinden. Dit is vooral lastig voor mensen die het gevoel hebben altijd stress en onrust te ervaren.

Het loslaten van altijd productief willen zijn en een te druk leven leiden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel