Anders zijn dan anderen (en waarom dat JUIST je superkracht kan zijn!)

Anders zijn dan anderen. Zelf heb ik dat gevoel al bijna mijn hele leven. Wanneer mensen recht ga, lijk ik altijd per toeval links te willen. Dat anders zijn dan anderen, het buitenbeentje zijn, heeft lang aan mij geknaagd. Totdat ik de positieve kanten ervan begon te zien. Hoe kun jij jezelf blijven in een wereld waarin jij je anders voelt dan anderen? En hoe zet je dit gevoel juist om in een soort ‘’superkracht’’?

Je het buitenbeetje voelen

Heb jij het gevoel dat als jij in een groep bent, jij je anders voelt dan anderen? En/of dat je anders denkt? En voel jij je daarom niet echt onderdeel van een groep? Dat kan!

Er is niet mis met het gevoel dat jij anders bent dan anderen. Het begint pas problematisch te worden als jij het zelf gaat zien als iets negatiefs. Jezelf het buitenbeetje voelen kan je onzeker maken maar bijvoorbeeld ook je angsten vergroten. En in beide gevallen is dat natuurlijk zonde!

Heb jij het gevoel anders te zijn dan anderen? In onderstaande video geef ik mijn ervaringen met dit gevoel en deel ik tips die jou hopelijk direct verder helpen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Anders zijn dan anderen: het ‘’dilemma’’

Je voelt je anders en je denkt over veel dingen ook anders dan de meeste mensen. De keuze is nu aan jou: wil jij IN de box blijven of juist UIT de box?

Gelukkig kun jij zelf bepalen wie je wilt zijn. Ga je compromissen sluiten zodat jij je vrij kunt bewegen in de box. Of kies je toch liever voor helemaal jezelf zijn maar daarmee ook voor een stuk onbegrip van anderen (en jezelf richting anderen)?

Vaak hoor je mensen zeggen ‘’volg je hart’’. Dat is allemaal leuk en aardig, maar lang niet altijd even makkelijk. Je hart volgen betekent vaak ook afscheid van een heleboel andere dingen. Welke keuze maak jij?

IN de box zal jij je in een bepaalde mate toch gevangen voelen in het systeem. UIT de box kun jij ‘’opeens’’ helemaal jezelf zijn, je talenten volledig ontdekken en je ‘’superkrachten’’ (welke je sneller ontdekt wanneer jij je eigen pad volgt) gebruiken. Check ook dit artikel: ‘’Autonoom zijn: een leven leiden volgens je eigen voorwaarden’’

.

Anders zijn dan anderen én dat gevoel volledig accepteren

Jezelf zijn klinkt zo eenvoudig om te doen, maar in de praktijk hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Zeker niet als jouw gedachten en gevoelens zo anders zijn dan anderen. Het beste wat jij dus kunt doen is jezelf volledig accepteren zoals je bent inclusief de consequenties die dat heeft op jouw omgeving.

Anders zijn dan anderen en daar volledig van genieten mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel