Backpacken Zuidoost-Azië: mijn eerste dagen op reis (deel 2)

Hallo allemaal vanuit Bangkok!

Life begins at the end of your comfortzone

Tja, waar zal ik beginnen? Woensdag zat ik nog in Nederland, dezelfde dag beland ik ‘s nachts in Dubai voor een tussenstop van 15 uur om vervolgens de volgende nacht aan te komen in Bangkok. Dus laat ik beginnen met te vertellen dat het een onwerkelijk gevoel geeft om hier in Bangkok te zijn (alweer bijna 4 dagen!), soloreizend en backpackend. Alles is voor mij een nieuwe ervaring!

P.S. Dit blog maakt onderdeel uit van de reeks ‘Mijn backpackreis door Zuidoost-Azië: Waarom reizen goed is voor je persoonlijke ontwikkeling en mindset‘. Van augustus t/m december 2015 maakte ik mijn droomreis door Zuidoost-Azië. Ik leerde er veel over mezelf. Het is een belangrijke inspiratie voor me geweest om andere jongeren te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Lees ook het vorige deel:

Backpacken Zuidoost-Azië begint in de Verenigde Arabische Emiraten

Mijn vlucht begon geweldig. Ik mocht reizen in het grootste passagiersvliegtuig ter wereld (van Emirates), en wat een service hebben die aan boord. Ik wilde niet meer uitstappen! Maargoed, Dubai, daar sta je dan om 0:05 op het vliegveld. Als een echte backpacker pak ik wat slaap op het vliegveld en pak ik de vroegste metrorit om iets van de stad te zien.

En dat is gelukt! En ja, het is net als in de films. De stad is schoner dan schoon met hypermoderne gebouwen en de stad beschikt over het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, met een hoogte van 830 meter.

Daarnaast heb ik een mooi strand gezien, de imposante Dubai Mall aanschouwt en mogen ruiken aan de cultuur. Na 5 uurtjes Dubai ging ik terug naar het vliegveld voor mijn volgende vlucht: op naar Zuidoost-Azië, Bangkok!

Metropool Bangkok

Rond 02:30 middernacht pak ik meteen een taxi naar mijn hotel. En dat was eerlijk gezegd meteen een grote ervaring. Zomaar bij iemand instappen terwijl je helemaal alleen bent in deze gigantische stad! Het hielp niet echt mee dat de taxichauffeurs slecht Engels konden en niet wisten waar het hotel precies lag. Dat heb ik weer….

Tijdens de rit merkte ik waarom er sprake is van een cultuurshock. Allemaal vuile straten, primair leven (vergeleken met Nederland) en heeeel veel chaos op de weg! Met de nodige moeite weet de taxichauffeur me naar het juiste hotel te brengen. Dat beloofde wat voor de volgende dag…. Ik stuur het thuisfront wat berichtjes en val direct in slaap. Welkom in een nieuwe wereld.

Backpacken Zuidoost-Azië: dag 1

En dan word je wakker, eigenlijk te vroeg, maar ik had voor de eerste dag een ontbijt bij het hotel geregeld. Ik trek een korte broek aan en zie wel wat er gebeurd. Uit eigen ervaring weet ik dat je in een nieuwe wereld maar beter zo snel mogelijk iets kunt doen, dus hoop ik beneden wat mensen tegen te komen.

Dit valt tegen. Er zijn slechts een paar mensen. Ik ga gelijk zitten bij de enige alleenzittende persoon, een Zuid-Koreaanse blijkt ze te zijn. Blijkbaar is mijn accent duidelijk Nederlands, want even later vraagt een andere Nederlandse meid, Tatjana, of ik Nederlands ben.

Toevallig: Nederlandse hulp onderweg

Ze legt me wat zaken uit over Thailand en samen met haar zet ik de eerste stappen in Bangkok! Ik pak meteen een primeurtje mee door voor het eerst in een tuktuk te rijden, leuk! Trouwens, het is echt heel warm hier. Ik drink wel 4 liter op een dag weg, niet normaal!

Tatjana brengt me naar het Great Palace waar ze mij alleen achter laat (ze was hier een paar jaar geleden al geweest). Ik sta er nu dus alleen voor. En wauw, wat een prachtige tempels! Heel typerend voor Thailand.

Aaneensluitend bezoek ik Wat Pho, Wat Rachmawedi (Wat = tempel) en ik wandel behoorlijk wat kilometers door Bangkok. Even een eerste indruk krijgen! In de avond eet ik voor het eerst Thais (Pat Thai) met 2 Nederlandse meiden die ik daar toevallig tegen het lijf liep.

Een nieuwe dag: Dag 2

De eerste indrukken zijn achter de rug en het acclimatiseren gaat erg goed. Ik besluit op de centen te gaan besparen (ook dat is backpacken) en te verhuizen naar een nog goedkoper hostel. Tas inpakken, oriënteren op een nieuwe plek en gaan met die banaan.

Bij het hostel ontmoet ik een Japanner en we besluiten naar de Chatuchak Weekend Market te gaan, één van de grootste markten ter wereld. En dat klopt, wat is het groot en zoooo goedkoop! Daar moet ik nog even aan wennen haha. Alles is goedkoop.

Toch let ik ook goed op mijn geld, want ik blijf hier langer dan een paar weken. ‘S avonds eet ik met de Japanner en een Amerikaan bij één van de eetkraampjes aan de kant van de weg. Het lokale voedsel uitproberen. Heerlijk!

De bezienswaardigheden van Thailand en een hagedis onder mijn voeten: Dag 3!

Vandaag sta ik heel vroeg op (5:00), want ik heb me aangemeld voor een Bike Tour door Bangkok. Na 5 uur fietsen, een boottocht en een heerlijke Thaise lunch ben ik blij met mijn keuze. Ik zie de stad, maar ook de primaire en gesloopte huizen eromheen, een 1,5 meter lange hagedis en prachtige tempels. En dat allemaal met de boot en fiets.

Na deze tocht neem ik even de tijd om alles te laten bezinken en schrijf ik voor het eerst in mijn dagboek. Daar heb ik, gek genoeg, nog geen tijd voor gehad. Ik bezoek Chinatown, Golden Mountain, wandel vele kilometers door de stad en eet ‘s avonds met de Amerikaan op straat (waar veel eten wordt aangeboden).

De beruchte buurt Bangkok: Khao San Road

Voor mijn vertrek uit Bangkok wil ik nog 1x de sfeer op Khao San Road proeven (de backpackersbuurt en het uitgaansleven). We gaan op stap. Toevallig lopen we twee meiden tegen het lijf die ik bij de Bike Tour ontmoette en we besluiten samen met hun vriendinnen op stap te gaan.

Khao San Road wordt ‘s nachts opgetoverd tot een waar zuipfestijn. Backpackers komen naar deze plek om heel goedkoop te zuipen, dansen en geheime dingetjes te doen op de hotelkamers. Laat ik er het volgende over zeggen: een bijzondere ervaring!

Time is flying

Ik wil nog veel meer typen maar dat gaat me simpelweg niet lukken met de tijd. Er zijn veel dingen die ondertussen geregeld moeten worden: goedkope hostels, bezienswaardigheden en vluchten opzoeken. Ook dat hoort er allemaal bij.

Morgenavond kom ik aan in Indonesië en de eerste woordjes ken ik al. Ik ga weer een heerlijke Pat Thai eten met de locals hier. Last night in Bangkok!

Benieuwd naar mijn reis van Thailand naar Indonesië?

 

Over Leroy

Leroy Seijdel is de enige tijdgever van Nederland. Hij geeft je de tijd om tijd te nemen voor jezelf. Het is zijn missie om jou inzicht en inspiratie te geven in wat je écht wilt, je missie, zodat je bewust aan je eigen succes en geluk kan werken.

Gedurende zijn studie, werk en reis door Zuidoost-Azië heeft hij jarenlange ervaring opgedaan in dit vakgebied. In 2015 werd hij verkozen tot Beste Student Bedrijfskunde MER. Ondertussen coachte hij honderden mensen, van directeuren tot studenten, naar een succesvol en gelukkig leven. Hij is een Personal Development Teacher en helpt mensen verder in hun persoonlijke ontwikkeling en mindset.