6 Tips voor beginnende digital nomads die je niet mag missen!

Beginnende digital nomads opgelet: ben jij van plan om een digital nomad te worden? Of ben je een net startende digital nomad? In dit artikel 6 super handige tips voor beginnende digital nomads!

Uitdagingen en valkuilen voor beginnende digital nomads

Je ziet het al helemaal zitten. Lekker met je laptop aan het strand, een cocktail in de hand, een beetje werken en af en toe zo de zee in duiken. Lekker toch?

Maar toch… Meestal ziet het leven van een digital nomad er niet zo uit. En al helemaal niet als je één van de startende digital nomads bent.

Kun jij wel een paar handige tips gebruiken om je digital nomad leefstijl nog beter vorm te geven? Check dan zeker onderstaande video even! Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Beginnende digital nomads: 6 tips die een wereld van verschil maken

Je traditionele leven achter je laten voor een leven als digital nomad. Dat is niet iets wat je elke dag meemaakt en dit kan dan ook een pittige overgang zijn. Zeker in het begin. Hieronder 6 tips die je verder helpen!

Tip 1: Creëer een online inkomen

Klinkt logisch toch? Toch zijn er best veel beginnende digital nomads die zonder online inkomen starten aan hun reis. En dat kan, maar ik raad het af om te doen. Het aanpassen van je leefstijl alleen vergt al veel tijd en energie.

Laat staan dat je daarnaast ook nog een online inkomen moet gaan creëren. Iets wat je ook niet ‘’even’’ doet. Beiden vergen veel tijd en energie en daarom is het beter om alvast een online inkomen te hebben voordat je gaat proeven aan de digital nomad leefstijl. Dat geeft in ieder geval veel meer rust!

Check hier hoe jij een online business kunt starten in 5 stappen.

Tip 2: Ontwerp jouw digital nomad lifestyle

Er zijn heel veel manier om de digital nomad lifestyle te leven. Hoelang wil jij op één plek blijven? Hoeveel wil je reizen? Welke landen wil jij bezoeken? En waarom? Hoe wil jij onderweg vrienden maken? En hoe zorg je ervoor dat je er ook nog een gezonde leefstijl op na houdt?

En zo kan ik nog wel 101 andere vragen stellen. Het kan dus geen kwaad om even pen en papier bij de hand te pakken en jouw nieuwe leefstijl als beginnende digital nomad op papier te schrijven. Laat je inspireren, schrijf het op en leef het na.

Tip 3: Maak een proefreis

Wanneer je de keuze maakt om als digital nomad door het leven te willen gaan, dan kan het verstandig zijn om eerst een proefreis (of meerdere!) te maken. Ga eens een weekend, midweek of zelfs een hele maand (de ultieme test) naar het buitenland en werk vanaf daar. Kijk hoe het je bevalt. Je kunt daarna zelfs nog een langere trip maken en daarna pas echt de keuze maken.

Deze proefreizen helpen je ook om de nadelen van de digital nomad lifestyle te zien. De voordelen zijn vaak wel bekend, maar juist die nadelen ondervinden is een mooie ervaring en geeft je een beter inzicht in de leefstijl. Pak het dus in kleinere stapjes aan en maak vervolgens de stap als dit goed voor je voelt.

Tip 4: Wees je bewust van de uitdagingen

Zoals al aangegeven bij de derde tip: we zijn vaak alleen maar de voordelen en leuke dingen van bijvoorbeeld andere digital nomads (en ook influencers zijn hier een goed voorbeeld van). Onder de oppervlakte zijn er echter veel meer dingen te regelen.

En iedere leefstijl heeft zijn voordelen en nadelen. Voor beginnende digital nomads is het daarom handig om ook de grootste uitdagingen van een digital nomad te kennen. En nog meer goed nieuws: ik het onderzoek al voor je gedaan. Lees hier de 4 grootste nadelen en uitdagingen voor beginnende digital nomads (en hoe er mee om te gaan).  

.

Tip 5: Weet wat je wilt (en alles wordt 10x makkelijker)

Er is nóg een extra uitdaging in het bijzonder voor startende digital nomads en dat is het FOMO-effect (Fear Of Missing Out). Wanneer je leeft in andere landen wil je natuurlijk ook zoveel mogelijk doen in die landen. Dat is tof én leuk, maar kan je ook tegenhouden om uiteindelijk te doen wat het belangrijkste voor je is (en er moet ook nog gewerkt worden natuurlijk).

Laat jezelf niet te veel overweldigen door alle (eindeloze) mogelijkheden. En dat kun je alleen doen door precies te weten wat je wilt. Ken jezelf, kies hoe jij het wilt doen en alles wordt 10x makkelijker. Succes!

Tip 6: Leer jezelf beter kennen, wees flexibel en geniet!

Er is nóg een extra uitdaging in het bijzonder voor startende digital nomads en dat is het FOMO-effect (Fear Of Missing Out). Het missen van een bepaalt land, evenement, meetup of wat het dan ook mag zijn. Het klinkt bijna kinderachtig, maar het FOMO-effect is onder digital nomads er groot (en misschien ook wel bij mensen in het algemeen).

Voor beginnende digital nomads is het extra belangrijk om goed jezelf te leren kennen. Zo weet jij beter wat je wel en niet aankunt, wat je wel en niet wilt missen en hoe je dingen kunt aanpakken. Op die manier kun je stap voor stap steeds meer genieten van de digital nomad lifestyle. Go for it!

Het belangrijkste voor beginnende digital nomads

Pas de genoemde tips stap voor stap toe. Of nog beter: gebruik ze als een checklist voor jezelf. Welke tips pas jij al toe? Welke nog niet? En aan welke zou jij meer aandacht willen besteden?

De digital nomad lifestyle mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om zoiets voor een langere periode te blijven doen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

Boekentips artikel