Persoonlijk succes

Persoonlijk succes is hetgeen jij verstaat onder succes. Wat versta jij onder succes? Het is belangrijk om de definitie van succes duidelijk te hebben. Veel mensen associëren succes met geld en rijk worden.

Wat is persoonlijk succes?

Volgens de Van Dale betekent succes iets anders: ‘succes is een resultaat, datgene wat ontstaat door een min of meer doelgerichte handeling of werking, een goede afloop of positieve uitkomst’.

Het gaat dus om het resultaat van een actie die je onderneemt, iets wat je doet. Het zet je in beweging. Dit kan te maken hebben met de cijfers die je wilt halen op je opleiding, het behouden van een gezonde levensstijl of het lopen van een marathon binnen een vooraf vastgestelde tijd. Dit heet persoonlijk succes.

Persoonlijk succes geeft voldoening

Succes geeft voldoening. En voldoening geeft ons een gevoel van geluk. Succes en geluk zijn altijd met elkaar verbonden. Of het nu gaat om roem, rijkdom, zakelijk succes, sportprestaties, gezondheid of uiteindelijk het hoogste doel van ons bestaan: het leiden van een gelukkig leven.

Alles begint met de communicatie naar jezelf toe. Wees in je communicatie zo duidelijk mogelijk: kort en bondig. Oefen dit bij jezelf. Wees duidelijk in wat je bedoelt met een bepaalde definitie, in het speciaal de definities succes en geluk. Wat betekent persoonlijk succes voor jou?

Je wordt wat je denkt

Wil je succesvol worden? Bestudeer en train succes. Wil je rijk worden? Bestudeer en train rijkdom. Wil je een gespierd lichaam? Bestudeer en train je lichaam. Wil je gelukkig worden? Bestudeer en train geluk.

Veel meer is het niet. Het is aan jou wat je met je leven doet. Jij bent de regisseur over je leven.

Jij bepaalt jouw weg naar persoonlijk succes

Als je mensen vraagt wat ze het allerliefste willen, dan zeggen ze ‘gelukkig zijn’. Iedereen wil gelukkig zijn. Wat betekent geluk voor jou? En wat weerhoud je ervan gelukkig te zijn? De definitie van persoonlijk succes sluit aan bij het woord geluk.

Misschien geloof jij dat je niet alles kunt krijgen wat je succesvol en gelukkig maakt. Ik geloof dat je dit wel kunt. Het is een kwestie van mindset. En dat vergt veel oefening, herhaling en training. Het is niet makkelijk.

Blogs over persoonlijk succes