Visualiseren betekenis

Visualiseren betekenis is niets anders dan een gedachte omzetten in een beeld. Iedereen denkt op een andere manier. De één onthoudt dingen in beelden, de ander in woorden en weer een ander door gevoelens. Toch blijken de meeste mensen, maarliefst 70 procent, beeldend te denken.

Visualiseren oefeningen

Alles begint met een gedachte. Alle bijzondere dingen die wij doen en maken ontstaan vanuit een droom. Een droom is een verzameling gedachten en gevoelens die je dolgraag wilt omzetten in realiteit.

Wat is visualiseren?

Visualiseren is een techniek die je helpt om je dromen concreet te maken. Tot een doel die je in beweging zet. Alleen is visualiseren nog niet zo makkelijk.

Je moet sterk in jezelf geloven, en dat is voor veel mensen een flinke opgave. Iedereen vindt het soms lastig om achter eigen ideeën en plannen te blijven staan. Vooral als het moeilijk wordt.

De betekenis van visualiseren is een hulpmiddel om je geloof en zelfvertrouwen te vergroten zodat je je droom kunt omzetten in werkelijkheid.

Van vage dromen of naar concrete acties

Dromen zijn vaag en moeilijk te doorgronden. De meeste mensen koesteren een vaag idee, een droom zonder dat je echt gelooft dat het mogelijk is. Ik heb zelf talloze van zulke dromen. Ik weet globaal wat ik wil, maar ik kan het niet precies uitleggen aan een ander.

Zo’n vage droom is erg inspirerend maar niet effectief. Vage dromen worden namelijk niet verwezenlijkt. De eerste stap tot het verwezenlijken van je droomdoel is eenvoudig: maak je droom concreet. Met visualiseren betekenis kun je dit doen.

Visualiseren betekenis

Visualiseren wordt vaak ten onrechte gezien als een zweverige stap, maar het tegendeel is waar. Dit is de meest heldere stap in de richting naar je doelen! Je gaat namelijk heel specifiek maken wat je wilt.

Visualiseren Blogs

Boekentips Visualiseren