Wat is een mental coach? Betekenis en mental coaching tips

Wat is een mental coach? Mental coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij de focus ligt op je gedachten en mindset. De mentale kracht speelt bij deze vorm van coaching een belangrijkere rol dan de fysieke kracht.

Wat is een mental coach en wat doet deze?

Een mental coach helpt je controle te krijgen over je leven. Door je gedachten de baas te worden, heb je meer invloed op je lichaam. De balans tussen fysieke en mentale krachten komen op deze manier bij elkaar.

Wil jij je mentale kracht verbeteren? In de video deel ik hoe jij dit kunt doen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Stress en mental coaching

Is de balans tussen de fysieke en mentale gesteldheid niet in evenwicht, dan ontstaan er stressgerelateerde klachten. Het verminderen van stress en soortgelijke klachten kan plaatsvinden door de mentale krachten te versterken of de mentale overbelasting te verlichten.

Een mental coach helpt je om negatieve gedachten om te zetten in positieve. Je krijgt meer inzicht in je eigen gedrag en hoe je dit kunt veranderen. Daardoor ben je in staat om betere resultaten te bereiken. Je ontwikkelt jezelf sneller. Ontdek hier 5 praktische tips om mentaal sterker te worden.

Gewoontes en mental coaching

Je gedachten, referentiekader en perspectief komen voor een heel groot deel uit je verleden. Deze patronen vormen zich tot gewoontes. Onbewuste handelingen die je uitvoert.

Een mentale coach leert je om te gaan met deze gewoontes door uit te leggen hoe het mentale systeem van een mens werkt. De belangrijkste onderdelen in dit systeem zijn:

  • denken
  • gevoel
  • zintuigen
  • bewustzijn
  • lichaam

Wij mensen kunnen zelf leiding geven aan deze onderdelen. Een mental coach leert je hoe je dat kunt doen, door uit te leggen hoe het systeem (hoe je zelf) functioneert. Een mental coach geeft je inzicht in hoe je met bepaalde gebeurtenissen omgaat, en hoe je ermee om zou kunnen gaan.

Wil je met een mental coach aan de slag?

Leroy voert beperkt persoonlijke videocoaching sessies op afspraak op basis van motivatie. Vul hieronder je motivatie in en laat ons weten waarom jij videocoaching van Leroy wilt ontvangen.

Contactformulier