Zelfsuggestie

Zelfsuggestie is het vermogen om bewust mentale beelden naar je gedachten te sturen van gewenste prestaties die je wilt leveren. Dit is een methode om meer geloof en vertrouwen in jezelf te ontwikkelen.

Bewust werken aan zelfsuggestie

Met zelfsuggestie kun je mentale kracht trainen. Vergelijk het met lichamelijke training. Je stuurt als het ware je lichaam aan om te gaan sporten. Door het sporten word je lichaam sterker.

Wat is de reden dat veel mensen dit alleen fysiek doen en niet mentaal? Met autosuggestie doe je precies hetzelfde. Je stuurt je gedachten aan om positief te denken over de prestaties die je wilt leveren.

Negatieve zelfsuggestie Positieve zelfsuggestie
Ik kan het toch niet Ik kan het
Ik maak fouten Ik leer van mijn fouten
Dit doel is te moeilijk voor mij Dit doel is een mooie uitdaging
Ik ben zwak Ik ben sterk
Dat examen ga ik niet halen Dat examen ga ik wel halen

Autosuggestie bestaat altijd. Soms bewust maar heel vaak onbewust. Dit komt omdat veel mensen zich niet bezighouden met het veranderen van hun gedrag en gedachten. Iedereen past negatieve en positieve zelfsuggestie toe.

Zelfsuggestie oefeningen

De kunst is om jezelf oefeningen in positief denken aan te leren om te worden wie je graag wilt zijn. Je gedachten bepalen je gevoelens. Hoe beter je jouw gedachten kunt sturen, des te beter het gevoel.

En als je het toch al bewust of onbewust gebruikt. Waarom zou je het dan niet in je voordeel laten werken?

Zelfvertrouwen kweken is moeilijker dan je denkt: tips

Het vergt veel mentale energie en kracht. Veel mensen zijn niet gewend aan mentale training. Dat maakt het moeilijker om het te leren. Maar niet onmogelijk.

Positief Denken Blogs

Boekentips Positief Denken