De 3 beste financiële boeken over geld, vrijheid én financiële onafhankelijkheid

Wat zijn de beste financiële boeken? Het is best vreemd dat we op school veel dingen leren, maar vrij weinig over hoe je zelf met je geld om moet gaan. En dat is jammer, want juist dat kan je meer geld én vrijheid opleveren. In dit artikel deel ik 3 van mijn beste financiële boeken met je!

Waarom zou je de beste financiële boeken willen lezen?

‘’Geld maakt niet gelukkig’’ wordt er vaak gezegd. En hoewel daar een kern van waarheid inzet, werkt het tegenovergestelde ook. ‘’Geen geld hebben maakt je er zeker niet gelukkiger op’’. Of je het nu wel of niet wilt, geld speelt nu eenmaal een (belangrijke) rol in de maatschappij.

Je geldzaken op orde hebben levert heel veel voordelen op. Zo heb je bijvoorbeeld geen geldzorgen en daardoor ook minder stress en meer rust (zowel mentaal als financieel). Ook kan slim omgaan met je geld ervoor zorgen dat je toekomst er mooier uit komt te zien én kan het je veel meer vrijheid geven.

Wat zou jij doen als geld geen enkele rol meer zou spelen in jouw leven? Dat je allen kon en doen laten zonder aan het geld te denken? Er zijn dan vast dingen die je nu liever niet doet (of simpelweg niet kunt doen). Dit zijn belangrijke redenen om je meer te verdiepen in financieel management, geld, sparen, investeren en financiële onafhankelijkheid.

Wil jij weten wat de beste financiële boeken over geld zijn? Check de video voor de boekentips inclusief voorbeelden en inzichten. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

De 3 beste financiële boeken om te lezen

First things first. Er zijn veel goede financiële boeken geschreven. De meesten lijken vrij veel op elkaar. In dit artikel heb ik nagedacht over welke financiële boeken elkaar goed aanvullen. En ik geloof dat als ik slechts 3 boeken zou mogen lezen over financiële vrijheid, dit mijn top 3 zou zijn:

Boekentip 1: Rich Dad Poor Dad (Rijke Pa Arme Pa)

Dit boek lees lekker makkelijk weg en gaat over twee verschillende opvattingen over geld. Voor de één moet je altijd hard blijven werken en bij de ander leer je hoe je van geld meer geld kunt maken op een slimme manier (waarbij je niet altijd meer hoeft te werken).

Voor iedereen die net start met zichzelf te verdiepen in financieel management is dit een aanrader om mee te beginnen. De basisprincipes worden goed uitgelegd. En als je dit boek combineert met boekentip 2 wordt het nog een stuk krachtiger.

Lees hier de volledige Rich Dad Poor Dad samenvatting.

.

Boekentip 2: Money Master The Game

Wat het boek ‘’Rich Dad Poor Dad’’ naar mijn mening mist is een concreet praktisch uitvoerbaar plan. En dit is precies wat in Money Master The Game van Tony Robbins naar voren komt. Voor dit boek zijn ook vrij veel andere vervangers mogelijk aangezien veel financiële boeken over geld zich richten op dit stuk.

Je leert in dit boek hoe je geld opzij zet, potjes maakt en ervoor zorgt dat je financiële controle hebt over je situatie. Uit dit boek kun jij de onderdelen pakken en toepassen die je zelf nog niet inzet.

Lees hier de volledige Money Master The Game samenvatting.

Boekentip 3: Unshakeable

Dit boek richt zich specifiek op het investeren in aandelen. Wanneer je de juiste mindset hebt en een duidelijk financieel overzicht hebt, dan kun je starten met investeren. Investeren kan in grote lijnen op drie manieren: via een eigen bedrijf, aandelen en/of vastgoed.

Ik heb dit boek gekozen omdat het naar mijn mening de meest simpele strategie met de minste risico is om van geld meer geld te maken. Je hoeft er ook het minste naar om te kijken. Het boek is erg sterk opgebouwd omdat het ook duidelijk laat zien hoe de aandelenmarkt werkt en hoe je daar op de lange termijn van kunt profiteren.

Lees hier de volledige Unshakeable samenvatting.

Bonustip: soortgelijke Nederlandse boeken die het lezen waard zijn

Rich Dad Poor Dad is momenteel het enige boek dat ook in het Nederlands te lezen is. Als vervanger voor dat boek zou je ook ‘’De Rijkste Man Van Babylon’’ kunnen lezen.

Voor boekentip 2 kun je ook ‘’Profit First’’ (de Nederlandse versie) lezen en voor de laatste boekentip kun je ook ‘’Miljonair Met Een Gewone Baan’’ lezen. Zo heb je dus niet het excuus om geen van de boeken te lezen wanneer je dit liever niet in het Engels doet!

Check hier ook de samenvattingen van deze boeken voor meer inzichten en inspiratie:

  1. De Rijkste Man Van Babylon (samenvatting)
  2. Profit First (samenvatting)
  3. Miljonair Met Een Gewone Baan (samenvatting)

Het implementeren van de beste financiële boeken in het echte leven

Boeken lezen is een goede start, maar als je vervolgens niets met die kennis doet heb je er niets aan. Daarom is het toepassen van het geleerde minstens zo belangrijk.

Pak uit een boek maximaal drie inzichten en werk aan die inzichten voordat je nog een boek gaat lezen. Maak implementatie belangrijker dan informatie. Alleen op die manier kun je ook écht meer uit je financiën halen.

Werken aan de beste financiële boeken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om ermee aan de slag te gaan. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel