Biografieën die je gelezen moet hebben terwijl niemand het doet

Biografieën die je gelezen moet hebben? Regelmatig krijg ik deze vraag van mijn volgers. Wat voor boeken moet je nu lezen? En wat kun je leren van autobiografieën? Vandaag deel ik met jou welke type boeken die je zeker moet lezen terwijl niemand het doet!

Een speciaal soort boeken

Romans worden overduidelijk het meest gelezen. Het is makkelijk, simpel en ontspannend. Sommige mensen wagen zich al een stap verder in de non-fictie boeken. Wil jij ook boeken lezen die je mindset trainen? En dus direct een versterkend effect hebben op jouw persoonlijke ontwikkeling?

In de video leg ik uit welke type boeken je zeker moet lezen om je persoonlijke groei een flinke boost te geven. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Het geheim van autobiografieën

In dit artikel ga ik het met je hebben over de kracht van autobiografieën. Ik vind dat deze boeken nog zwaar ondergewaardeerd worden. Na het lezen van honderden boeken over persoonlijke ontwikkeling ben ik me gaan verdiepen in autobiografieën. En wat een nieuwe wereld is!

Deze type boeken hebben mij enorm geholpen om mijn mindset nog verder te verbeteren. Hoe? Het is super eenvoudig. Door het lezen van autobiografieën leer je te denken zoals deze mensen deden. Ontdek hier mijn top 10 autobiografieën. 

Wil jij bijvoorbeeld veel meer schijt hebben aan wat iedereen van je vindt? Lees dan de boeken van Donald Trump of Zlatan Ibrahimovich (ja, ik ben een voetbalfan! ;)). Twee mensen die werkelijk overal schijt aan lijken te hebben.

Wil jij juist altijd in compassie en rust leven? Lees dan één van mijn favoriete autobiografieën: De lange weg naar de vrijheid van Nelson Mandela. Wil jij je leiderschapsvaardigheden vergroten? Lees dan de autobiografie van één van de beste managers ter wereld: Waar het om gaat van Jack Welch.

Bepaal van wie jij meer wilt leren (wie bewonder jij?) of waar je meer over wilt leren (welke skill?) en lees boeken over deze bekende mensen!

Welke autobiografie lezen?

Ik ben een groot voorstander van serieuze autobiografieën waarin ik ook leer over hun manier van denken. Hoe succesvolle en bekende mensen omgaan met tegenslagen. Hoe zij trainen. Hoe zij hun mindset en focus altijd scherp houden.

Zoals hierboven al vermeldt: het is een persoonlijke keuze welke boeken jij wilt lezen en waar jij het meeste van opsteekt. Zo haal ik bijvoorbeeld ook veel energie en inspiratie uit sportboeken over topatleten. Voor iemand anders kunnen dit boeken zijn over bekende artiesten.

Waar het om gaat is dat jij de boeken kiest waar jij iets van wilt leren, en wat dicht bij jouw interessegebied ligt. Hieronder deel ik een lijst van autobiografieën met je waar jij mogelijk inspiratie uit kunt halen:

En zoals je ziet zou ik deze lijst nog eindeloos kunnen aanvoelen. Ik hoop dat een paar van bovenstaande boeken jou prikkelen om inspiratiebronnen voor jezelf te vinden.

Autobiografieën toepassen in de praktijk

De grootste kracht van boeken lezen is niet het lezen, maar het toepassen van hetgeen je leest. Vraag jezelf na het lezen van het boek: wat is het nummer 1 geleerde uit het boek en hoe kan ik dit implementeren in mijn eigen leven?

Het bestuderen en toepassen van boeken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel