Top 3 Boeken Zelfontwikkeling om het beste uit jezelf te halen

Boeken over zelfontwikkeling. Ze zijn er al zoveel. Welke boeken moet je nu echt lezen? Dit zijn vragen die ik regelmatig van andere mensen terug krijg. In dit blog schrijf ik mijn top 3 zelfontwikkelingsboeken op.

1 De zeven eigenschappen van effectief leiderschap – Stephen Covey

Met afstand op nummer 1 staat het boek van Stephen Covey. Mensen die zich willen verdiepen in persoonlijke ontwikkeling raad ik altijd als eerst dit boek aan. Ik ben misschien een beetje subjectief, omdat het mijn eerste boek was die over persoonlijke ontwikkeling ging. Voor mij ging er toen een wereld voor me open!

Het boek leest gemakkelijk weg. Covey heeft het gepresteerd een dusdanig moeilijk onderwerp heel makkelijk te maken. Haarfijn beschrijft hij hoe moeilijk simpele dingen kunnen zijn zoals ‘het volgen van je dromen’ en het ‘luisteren naar andere mensen’. Een must read!

2 Je ongekende vermogens – Tony Robbins

Wil je een stap verder gaan in persoonlijke ontwikkeling dan geeft Tony Robbins jou de antwoorden die je zoekt. Zijn boek gaat diep. Of het nu om gezondheid, werk, relaties of persoonlijke groei gaat. Volgens velen is Robbins de beste motivatiespreker ter wereld. Hij gelooft dat iedereen succesvol kan zijn op ieder gebied in het leven. Inspirerend en praktisch!

3 The Power of Habits – Charles Duhigg

Last van uitstelgedrag? Wil jij aan gedragsverandering doen? Dan beschrijft Duhigg jouw de oplossingen. In zijn boek beschrijft hij hoe het kan dat we ons gedrag moeilijk kunnen veranderen én hoe dit wel kan!

De kracht van een ‘Key Habit’ komt in dit boek naar voren: verander één gedragspatroon en je merkt effectief op ander gedrag. Een voorbeeld kan zijn dat je ‘meer wil sporten’ en door hier aan te werken begin je ook op andere onderdelen van jouw lichaam te denken zoals gezonder eten of meer ontspannen.

Wat is jouw persoonlijke ontwikkeling boeken top 3?

Tot zover mijn persoonlijke ontwikkeling boeken top 3. Wat is jouw favoriete boek?

Meer boeken zelfontwikkeling

 

Boekentips Artikel