In kleine stapjes herstellen van je burn-out: 3 Praktische adviezen!

In kleine stapjes herstellen van je burn-out is waarschijnlijk dé beste strategie. Toch is dit niet vaak niet zo makkelijk omdat je direct weer volle bak aan de slag wilt. Wil jij herstellen van je burn-out? In dit artikel 3 waardevolle adviezen!

Burn-out oorzaken onderzoeken

Heb jij een burn-out? Het gevoel dat je dit misschien hebt? Of ben je nu herstellende? In ieder van deze situaties is het heel verstandig om te kijken naar de burn-out oorzaken. Heb je teveel gewerkt? Had je relatieproblemen? Gezondheidsklachten? Een combinatie van meerdere factoren?

Op de korte termijn kun je snel dingen aanpassen om je iets beter te voelen, maar wanneer je de oorzaak niet aanpakt blijf je altijd zitten met burn-out verschijnselen of erger.

In de video deel ik een strategie om in kleine stapjes van je burn-out te herstellen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Burn-out kleine stapjes herstel

Herstellen van een burn-out is helaas niet iets wat in een paar weken of maanden gedaan is. Dit kost simpelweg meer tijd. Hieronder vind je 3 adviezen om duurzaam te herstellen van een burn-out.

Advies 1: Accepteer de harde reset

Ik vergelijk een burn-out vaak met een harde mentale en fysieke reset. Het beste wat je kunt doen (en waarschijnlijk het moeilijkste) is deze reset direct accepteren. Accepteer dat je ver over je eigen grenzen bent gegaan. En accepteer ook dat je nu even niet alles kunt doen wat je normaal kunt.

Wanneer je dit écht accepteert, dan pas begint het herstel. Echt accepteren betekent hier dat je, afhankelijk van de ernst van je burn-out, je eigen standaard gaat verlagen. Minder werkuren maken, minder intensief en minder afspraken inplannen zijn hier voorbeelden van.

Wil je sneller én effectiever herstellen van een burn-out? Lees hier het burn-out 5 stappenplan.

Advies 2: Start vanaf 0 en vind je eigen ritme

Wat kun je nog wel en niet doen? Lukt het nog wel om op het normale tijdstip op te staan? Of heb je hier al veel moeite mee? En kun je nog wel een ochtend werken of is dit al te lastig voor jou? Stel jezelf deze vragen en probeer te beoordelen wat nog wel en niet lukt.

Vind je het ook dan nog lastig om in actie te komen? Check dan deze 17 tips voor minder uitstelgedrag en meer discipline.

.

Vanaf daar kun je dan doorgaan met het herstel. Je hoeft dus niet helemaal niets te doen. Al kan het vaak wel helpen om zeker een week helemaal niets te doen en veel te slapen. Daarna is het zaak om te kijken wat je wel kunt en die dingen wel te doen. Ga je eerder achteruit dan vooruit? Dan is het verstandig nog een paar stappen terug te zetten!

Advies 3: Zet elke dag kleine stapjes

Ik noem deze kleine stapjes zelf 1 minuutacties. Je kunt op een burn-out kleine stapjes zetten zoals je dit ook op andere gebieden van jouw leven kunt doen. Dat kleine stapje kan zijn om iedere dag in ieder geval om 7 uur op te staan.

Ik schreef een E-book over hoe je deze 1 minuutacties het beste kunt inzetten en hoe het werkt. Download hier gratis het E-book ‘’De Magie Van 1 Minuut’’.

Meer dan een klein stapje hoeft dit niet te zijn. De kracht van kleine stapjes is dat je een houvast hebt en vanuit die houvast kunt groeien. Ook wil je die burn-out kleine stapjes langer volhouden. In het voorbeeld van het opstaan wil je daar net zolang de focus op leggen totdat dit weer een gewoonte is geworden.

Burn-out kleine stapjes toepassen in de praktijk

Actie ondernemen en uitstelgedrag overwinnen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel