Waarom je geen coach nodig hebt als je dit toepast

Coach nodig? Dat kan! En vaak is het ook heel handig, want laten we eerlijk zijn: we kunnen niet alles zelf (al denken we vaak van wel). Waarom gaan mensen naar een coach? Wat zijn redenen voor coaching? En heb jij een coach nodig?    

Zelfbewustzijn en zelfkennis

Niemand heeft een coach nodig, maar we kunnen er allemaal goed eentje gebruiken. Zo zeg ik het vaak. Het is niet nodig. Toch kan het jouw leven naar een next level brengen. Een coach doet vaak iets wat we moeilijk vinden om zelf te doen. En dat draait allemaal om zelfbewustzijn en zelfkennis.

In de video leg ik uit waarom je geen coach nodig hebt, en waarom het wel handig kan zijn! Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Geen coaching krijgen

Vanaf de start van mijn eigen bedrijf heb ik nooit een 1-op-1 coachingsgesprek met een coach gevoerd. Ik heb alles zelf vanaf de grond aan opgebouwd.

Mijn coaches waren mensen waar ik heel veel van heb geleerd. Dit waren geen fysieke coaches. In mijn voorbeeld waren dit boeken, video’s, podcasts en online programma’s. Zo werk ik elke dag aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

.

Een andere manier om toch een soort coaching te krijgen zonder 1-op-1 coaching is het sparren met andere mensen. Voor ondernemers kan het al heel waardevol zijn om gewoon eens met een andere ondernemer te praten. Het ondernemerschap is vaak een eenzaam pad. Het is dan fijn om een ‘lotgenoot’ te hebben waar je eens in de zoveel tijd mee kunt sparren!

Ook werkt het vaak beter dan sparren met iemand in loondienst. Het verschil in mindset en ervaringen is compleet verschillend tussen werknemers en ondernemers.

Sparren met soortgelijke ondernemers

Ben jij ondernemer? Of wil je dat graag worden? Tof! Voor mij zijn de gesprekken met soortgelijke ondernemers heel waardevol geweest. Wees selectief met de mensen waarmee je wilt praten.

Ben jij jong? Zoek andere jonge mensen op. Heb jij een online onderneming? Zoek anderen op die dit ook hebben. Werk jij parttime in je eigen bedrijf? Zoek een andere parttimer op. Hoe meer criteria aansluiten bij de situatie waar jij in zit des te fijner het gesprek kan zijn.

Je kunt natuurlijk ook direct de top aanspreken. Wie bewonder jij? Stuur hem of haar een bericht dat je deze persoon bewondert en vraag of je een interview/gesprek met deze persoon mag voeren.

Je zult best een paar keer nee te horen krijgen. Maar wat zou er gebeuren als je twintig mensen benaderd? Zou de kans niet aanzienlijk groot zijn dat één van deze mensen ingaat op je aanbod?

Vraag jezelf af of jij echt een coach nodig hebt

Heb jij een coach nodig? Dit is een extreem persoonlijke vraag, en afhankelijk van veel verschillende factoren. Je zou eerst eens kunnen sparren met mensen. Kom je er dan nog niet uit? Dan kan het handig zijn om meer inzichten op te doen bij een coach.

Je zelfbewustzijn en zelfkennis verder ontwikkelen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel