7 Community building marketing tips voor een succesvolle online business

Zoek jij nog een paar goede community building marketing tips? In dit artikel ontdek je 7 handige marketing tips om je community naar een hoger niveau te tillen!

Community building begint bij marketing

Misschien herken je het wel. Je wilt een groep gelijkgestemde mensen bij elkaar brengen. Maar het lukt niet echt om dit voor elkaar te krijgen? De community komt niet echt los?

In de video hieronder leer je de 7 community building marketing tips die mij goed hielpen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

7 Community building marketing tips

Marketing is al een vak apart maar helemaal bij het bouwen van een community. Dit zijn de 7 tips om je community groter en sterker te maken.

Tip 1: Start met social media

Binnen je community wil je een sterke achterban creëren. En dat begint met een sterke achterban op social media creëren. Plaats elke dag posts, reageer op mensen en creëer eerst een fanbase op social media voordat je een hechte community start.

Last van uitstelgedrag om consistent op social media actief te zijn? Deze 7 super simpele uitstelgedrag tips helpen je er direct vanaf.

Tip 2: Geef consistent waarde

Waar kunnen je volgers naar uitkijken? Plaats je elke week een video op Youtube? Elke dag om 7 uur een bericht op Instagram? Wees consistent en geef ontzettend veel waarde. Begin met consistentie en kwantiteit en bouw dit later uit tot kwaliteit.

Tip 3: Bouw een vertrouwensband op

Community building werkt hetzelfde als vriendschappen aangaan: het ontstaat niet van de één op de andere dag. Je moet elkaar leren kennen. Maak het persoonlijk. Dat kan door je berichten persoonlijker te maken maar ook door in eigen persoon te reageren op de reacties van je volgers.

Tip 4: Onderneem actie

Het is leuk om een grote fanbase te hebben, maar je wilt uiteindelijk dat ze ook echt actie ondernemen. Doe dit dus zelf ook. Maak een goede weggever en zorg ervoor dat je mensen op je mailinglijst krijgt. Ook zij moeten actie ondernemen als je een waardevolle community wilt bouwen.

Tip 5: Bouw een vertrouwensband XL op

Wanneer mensen hun emailadres hebben achtergelaten vertrouwen ze je al voor een deel. De volgende stap is om via de mail de vertrouwensband nog sterker te maken. Stuur waardevolle mailing met meer tips en inspiratie. Nodig mensen ook uit voor je community. Wees proactief.

Tip 6: Maak waardevolle producten

De beste community building marketing tips zijn gericht op de kwaliteit van je community. Deze kun je verhogen door geld te vragen voor je community. De groep wordt zo steeds kleiner maar tegelijkertijd ook hechter.

Geen idee hoe je waardevolle producten maakt? Ontdek deze 4 tips om snel online een passief inkomen te genereren.

Tip 7: Wees een meester in communiceren

Communicatie is alles. Niet alleen in je relaties maar ook in je business en community. Zorg ervoor dat je helder bent in wat zij mogen verwachten en wees zelf ook actief in de community. Een goed voorbeeld doet goed volgen.

Hoe pas je de community building marketing tips toe?

Je kunt de community building marketing tips in kleine stapjes toepassen. Start simpel bij de eerste tip en blijf dit eerst een poosje doen. Een krachtige community opbouwen vergt tijd. Neem die tijd ook.

Het toepassen van de community building marketing tips mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel