Community building strategie voor online ondernemingen

Community building strategie bouwen? Steeds meer online ondernemingen proberen een grote community te starten. Maar hoe doe je dat en waar te beginnen?

Korte termijn vs lange termijn strategie

Voor het bouwen van een sterke community building strategie is één ding heel belangrijk: het begrijpen van de kracht van een lange termijn strategie. Je moet er echt inzitten voor de lange termijn. Anders is een community bij voorbaat kansloos.

In de video leer je hoe jij een community building strategie bouwt. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Focus op de lange termijn

Veel mensen vinden het lastig om zich te focussen op de lange termijn. Nu heel veel kilo afvallen is leuk, maar als je binnen een paar weken terugvalt in oud gedrag kun je opnieuw beginnen.

Met ondernemen geldt exact hetzelfde. Je kunt snel iets opbouwen, maar in hoeverre blijft dit ook overeind staan? Iedereen wil bijvoorbeeld wel een passief inkomen verdienen. Maar hoe kan het dat maar weinigen dit ook echt doen?

Omdat je voor passief inkomen ook op de lange termijn moet denken. Je moet er eerst heel veel tijd instoppen voordat je de resultaten ziet. En daarna moet je blijven monitoren of alles goed gaat. Ken je nummers en je kent je business.

Slow grow

In het begin zul je veel online zichtbaar moeten zijn op social media. Elke dag iets posten is dan ook absoluut geen slecht idee. Ga de interactie aan. Bouw een soort ‘’online community’’ op social media. En ga daarna pas je eigen platform bouwen.

Test met social media, en pas dezelfde principes toe in je community. En onthoudt dat dit alles veel tijd nodig heeft. Maar als je bereidt bent die te investeren, krijg je er nog veel meer voor terug.

Community building strategie toepassen in de praktijk

Je eigen community creëren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel