Community building? Volg dit 6 stappenplan!

Community building kan een krachtige manier zijn om je eigen bedrijf te laten groeien en klanten te inspireren. Maar hoe doe je aan community building? Wat werkt wel en niet?

De kracht van community building

Wat is er krachtiger dan een groep gelijkgestemde mensen bij elkaar? Precies! Niet veel 😉

En dat is ook de grootste kracht van een community. In de video hieronder leer je hoe jij jouw community kunt opbouwen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Community building in 6 stappen

Zelf richtte ik een paar jaar gelden de 1 Minuut Community op. En het is heel gaaf om te zien hoe open mensen hier hun doelen en successen delen. Dat motiveert ook anderen weer. Hieronder vind je de 6 stappen die ik als extreem waardevol hebben ervaren voor community building:

Stap 1: Vergroot je online zichtbaarheid

Wees actief op social media. Daar zijn namelijk al ontzettend veel communities te vinden. Dit is de manier om je eigen community op te bouwen. Maak video’s op Youtube, deel posts op Instagram en het allerbelangrijkste: ga de interactie aan met je doelgroep!

Sta je op het punt om je eigen online business te starten? Deze 5 stappen helpen je om een succesvolle online business te beginnen.

Stap 2: Claim je community

Wanneer je stap 1 zet ontstaan er twee dingen. Ten eerste ontstaat er een groep die zich aangetrokken voelt tot jouw boodschap. Dit bepaal je niet zelf. Dit bepaalt de persoon in kwestie zelf.

Ten tweede ontstaat er een groep van deze eerste groep die ook contact met je opneemt. En dat is het begin van community building!

Stap 3: Geef enorm veel waarde

Nu je een (kleine) groep van volgers hebt opgebouwd, wil je deze mensen natuurlijk bedanken voor het volgen. Dit doe je door waardevolle content voor ze te maken. Wil jij ook iets van hun terug?

Maak een weggever in de vorm van een E-book of videoserie in ruil voor hun mailadres. Op deze manier kun je ze nog meer waarde blijven geven. Je kunt ook een aparte community op je website bouwen waar mensen gratis informatie vinden. Als jij je aanmeldt voor mijn E-book ‘’De Magie Van 1 Minuut’’ zie je hoe ik dit heb gedaan.

Stap 4: Stel vragen

Elke community building stap gaat een laagje dieper. Bij stap 4 ga je nog actiever de interactie aan. Leer de kunst van goede vragen stellen. Toon interesse. Weet waar je doelgroep tegenaan loopt en motiveer ze om toch door te zetten én actief te zijn in de community.

Stap 5: Maak de link met je product

De volgende stap is om mensen in aanraking te laten komen met je programma’s. Mensen zijn niet voor niets op je mailinglijst terechtgekomen. Ze willen dus iets leren.

Als jij een goed programma hebt willen ze het hebben. En binnen dat programma kun je een nog diepere connectie opbouwen. Win-win dus!

Stap 6: Herhaal de eerste 5 stappen

De zesde stap is een simpele stap. Herhaal dit hele proces. Verbeter elke stap opnieuw. Maak je content nog waardevoller, publiceer nog meer video’s en ga nog meer de interactie aan. Wie geeft wordt beloond. Geef meer dan je neemt.

Het herhalen van deze stappen vergt veel discipline. Heb jij weinig discipline? Train je discipline binnen 1 minuut met deze actie.

Alles valt en staat met online zichtbaarheid

Deze 6 stappen kunnen alleen een groot succes worden wanneer je online zichtbaar wordt. Dit is niet voor niets stap 1. Geef zelf eerst het goede voorbeeld. Wat heb jij te bieden? Wat is jouw missie? Deel die missie en stop daar nooit meer mee.

Community building mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel