Content hergebruiken? Zo doe je dat super snel en slim!

Content hergebruiken is één van de snelste en effectiefste manieren om je online zichtbaarheid te vergoten. Zonder dat dit je veel extra tijd kost!

Het grootste voordeel van content hergebruiken

Sinds ik de strategieën van content hergebruiken toepas, is mijn online zichtbaarheid ‘door het dak gegaan’. Het grootste voordeel hiervan is dat je maar één goed stuk hoeft te maken die je vervolgens op al jouw kanalen kunt toepassen. Dit scheelt mega veel tijd!

In de video hieronder leg ik uit hoe ik de strategie achter content hergebruiken toepas en hetzelfde kunt doen voor jouw online business. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Snel online zichtbaar worden als ondernemer

Persoonlijk geloof ik niet in een snelle manier om online zichtbaar te worden, of om heel snel heel veel geld te kunnen verdienen. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dit zijn vaak mensen die uitzonderlijk veel geluk hebben gehad.

Voor de lange termijn kunnen we echter allemaal online zichtbaar worden als ondernemen, of veel geld verdienen. Zoek je toch een ‘snellere manier’ om jezelf als online ondernemer zichtbaarder te maken? Kijk dan eens naar de content die je al hebt gemaakt!

Vaak hebben we al veel meer gedaan dan we denken. Heb jij al meerdere artikelen gemaakt? Video’s op je computer staan? Uitlegfilmpjes? Quotes? Verhalen? Heb je al werkboeken uitgewerkt? En hoe vaak gebruik jij dit materiaal? Gebruik het vaker en meer!

Één keer een artikel plaatsen op Facebook zet geen zoden aan de dijk. Hetzelfde artikel kun je ook plaatsen op bijvoorbeeld Instagram, LinkedIn of Youtube (in de vorm van een video). In de rest van dit artikel vertel ik je hoe mijn contentstrategie eruitziet.

Mijn online contentstrategie: content hergebruiken XL

Oké. Ik ga je nu exact vertellen hoe ik mijn contentstrategie gebruik (en hergebruik). Het enige wat we hiervoor hoeven te doen is terug naar de basis. Terug naar de keukentafel waar je ‘ooit’ een contentstrategie heb bedacht (of een poging deed).

Ik pak één onderwerp waar ik meer over wil vertellen, laten we zeggen dat dit voor mij het artikel ‘Discipline leren? Verander je gedrag in 1 minuut!’ is. Dit is hoe ik start:

  1. Ik maak een video van ongeveer 5 tot 10 minuten over hoe je meer discipline kunt ontwikkelen. Deze video bewerk ik. Ik heb nu dus één stuk content klaarstaan die ik op alle social mediakanalen kan delen. Daar blijft het echter niet bij….
  2. Uit de video haal ik het audiobestand waarmee ik ook een podcast heb. Het enige wat ik hoef te doen is de intro en outro toevoegen. Mijn tweede stuk content.
  3. Van de video maak ik ook een artikel. Dit is goed voor mijn websiteverkeer en SEO.
  4. Van het artikel maak ik een verkort verhaal die ik als social media post kan plaatsen.
  5. In het verkorte verhaal bekijk ik of er nog een inspirerende quote in zit.

Zo heb ik uit één stuk informatie (alleen opgenomen met video) opeens vijf stukken content die ik kan hergebruiken. En nu komt de magie. Wat zou er gebeuren als je dit proces een paar honderd keer doet? Wat voor impact zou dit maken op de rest van je business?

Lees hier de #1 marketingstrategie om meer bezoekers naar je website te genereren.

.

Start met waar je goed in bent

De strategie die ik hierboven heb ik langzaam maar zeker voor mezelf ontwikkeld. Dit heeft me een paar jaar van mijn tijd gekost, omdat ik na een video direct nieuwe content wilde maken.

Dat kan ook. Alleen weet dan wel dat dit in verhouding veel meer tijd gaat kosten. En tijd is – zeker voor ons als ondernemers – schaars 😉

In het bovenstaande voorbeeld ben ik begonnen met video’s maken omdat ik dit het makkelijkste kan maken. Ben jij meer een schrijver? Start dan met schrijven, en maak van je blog daarna een video. Zo maak je het makkelijker voor jezelf om ook de dingen te doen waar je minder goed in bent. Een andere optie is om een deel van je content uit te besteden!

Geduld en discipline

Content hergebruiken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel