Cursus uitstelgedrag. Vertoon je soms uitstelgedrag? Of soms veel uitstelgedrag? En wordt het alleen maar erger als je dingen blijft uitstellen? Deze spoedcursus uitstelgedrag helpt je op weg!

‘Procrastination makes easy things hard, hard things harder’
– Mason Cooley

Stop met excuses maken

‘Morgen is er weer een dag.’
‘Ik heb vandaag geen tijd.’
‘Daar ga ik ooit nog aan beginnen.’

Herken jij je in deze zinnen? Wat is dat toch met uitstellen? Waarom doen we het? En wat kunnen we er tegen doen?

Uitstelgedrag heeft te maken met onze gewoontes. Zodra we andere resultaten willen, en dat willen we als we te veel dingen uitstellen, dan zijn we ook ander gedrag nodig. Gedrag leidt tot resultaten.

Als je elke dag acht koppen koffie drinkt, een appeltaart neemt én in de avond ook nog een koek eet, dan is dat je gedrag. Dat gedrag leidt tot een bepaald resultaat. Je wordt te zwaar, sneller moe en zit minder lekker in je vel.

Je gedrag bestaat uit gewoontes; de dingen die je elke dag op de automatische piloot doet. En onze gewoontes worden bepaalt door één eigenschap die we nodig zijn om uitstelgedrag te stoppen: discipline. Tijdens de cursus uitstelgedrag leer je meer over het ontwikkelen van discipline.

Je hebt maar 1 minuut nodig

Stoppen met uitstellen doe je in 1 minuut. Vergeet alle tips die je ooit hebt gekregen over uitstellen. De 1 minuuttechniek is voldoende. Meer dan voldoende. Sterker nog: het is de enige manier om écht te stoppen met het verzinnen, bedenken en maken van excuses.

Door deze techniek overwon ik onder andere mijn faalangst, werd ik uitverkozen tot beste student, maakte ik mijn droomreis door Zuidoost-Azië, liep ik mijn eerste marathon en bouwde ik de grootste persoonlijke ontwikkeling community van Nederland op: de 1 Minuut Community.

Toen ik erachter kwam wat voor impact de 1 minuutactie voor mij maakte, besloot ik deze techniek ook aan mijn klanten mee te geven. Zij waren laaiend enthousiast over de actie en bereikten resultaten waarvan ik nooit had verwacht dat het zoveel impact maakte. De acties zorgden voor minder uitstelgedrag en meer actie.

Coby – “Het is een heerlijke ervaring om steeds meer discipline te ontwikkelen! Ik heb het gewoon nodig om een stok achter de deur te hebben. De masterclasses zorgen voor meer energie en focus in mijn dagelijks leven. Bedankt Leroy voor wat je met ons deelt”

Anita – “Prachtige simpele en eenvoudige acties… Ik sta elke dag weer helemaal in mijn kracht, een heerlijk gevoel!’’

Annemarie – ”Wie had gedacht dat ik ooit om 6 uur naast mijn bed zou staan om al voor werktijd te sporten??!!! Door de 1 Minuut Community is het gelukt. Eerder had ik nooit tijd en altijd excuses, vanaf nu niet meer!”

De magie van 1 minuut

Oké, ik weet het. Ik ben ook laaiend enthousiast over de reacties van de deelnemers aan de cursus uitstelgedrag  én mijn eigen ervaringen met de 1 minuut. Sorry daarvoor.

Ik wil het vooral realistisch houden. Er is namelijk maar een kleine groep mensen die écht minder wil uitstellen. Inmiddels hebben duizenden mensen meegedaan met mijn online programma’s. Van al die mensen zijn er een paar honderd die geslaagd zijn. De 1 minuutactie is namelijk niet gemakkelijk om vol te houden. Je bent twee stappen nodig:

  1. Je bent bereid om minimaal 1 minuut per dag aan jezelf te besteden. Dit is een serieuze en lastige stap. In de praktijk blijkt lang niet iedereen zichzelf 1 minuut te gunnen. Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft toch 1 minuut per dag om meer voldoening uit onze dag te halen?
  2. Je bent bereid om de 1 minuutactie élke dag te doen. ELKE DAG. Zeker de eerste dertig dagen om te kijken of de actie voor je werkt. Dit betekent dat je ook bereid bent de actie in het weekend te doen. Gewoon elke dag. Elke dag, elke dag en elke dag. Ik herhaal dit zoveel omdat het hier vaak mis gaat.

En dat is precies waar het misgaat met uitstellen. We hebben een chronisch gebrek aan discipline. Dat zit nu eenmaal in onze aard, en we zullen hard moeten werken om onze discipline terug te krijgen.

Bereid je voor op indrukwekkende resultaten

Een waarschuwing vooraf: bereid je voor op de resultaten. Ze kunnen overweldigend zijn. ‘Opeens’ kun je minder uitstellen en meer actie ondernemen. Het lijkt alsof het geluk is, maar dat is het niet. Het is keihard werken. Elke dag weer. Elke dag weer pak jij jezelf 1 minuut bij elkaar.

Cursus uitstelgedrag

Ben je benieuwd hoe de 1 minuutactie werkt? Download gratis ‘De magie van 1 minuut’ en ervaar zelf hoe het is om 30 dagen lang met de juiste focus te werken.

Ben je benieuwd naar meer? Wil je direct een stok achter de deur die je helpt bij de toepassing van meer actie? Meld je hier aan voor de 1 Minuut Community en volg onze online cursus tegen uitstelgedrag!