Cursus zelfdiscipline: minder uitstellen en meer doorzetten!

Cursus zelfdiscipline. Last van luiheid? Val je snel terug in oud gedrag? En is er iets dat je al jaren wilt veranderen? Verander het. Het is tijd om door te zetten!

‘Discipline is choosing between what you want now, and what you want most’ – Abraham Lincoln

De smoesjes

‘Morgen is er weer een dag.’
‘Ik heb vandaag geen tijd.’
‘Daar ga ik ooit nog aan beginnen.’

Herken jij je in deze zinnen? Discipline is niets anders dan de korte termijn ondergeschikt maken aan de lange termijn. En daar ontbreekt het ons allemaal aan. Soms. Niet altijd natuurlijk.

Ik heb zelf bijvoorbeeld een ergernis aan de ‘wekelijkse klusjes’ zoals boodschappen doen en het huis schoonmaken. Het is lastig om jezelf dan in beweging te krijgen.

Discipline is een levensproces. We kunnen het niet in één dag krijgen. Het is een vaardigheid die we elke dag moeten trainen. Vanaf de middelbare school ben ik onbewust disciplinetechnieken gaan toepassen. Zo studeerde ik al op jonge leeftijd meer dan 40 uur per week.

Later ben ik me meer en meer gaan verdiepen in discipline. In een korte periode wist ik mijn faalangst te overwinnen door mezelf te dwingen presentaties te geven. Een paar jaar later werd ik uitgeroepen tot beste studenten omdat ik mezelf dwong om ongeveer 60 uur per week te studeren. Daardoor was ik in staat om twee tot drie keer zo hard te werken als andere studenten.

Makkelijk was dat allemaal niet. Maar hoe kun je het tóch voor elkaar krijgen?

In de video hieronder leg ik uit hoe onze zelfdiscipline cursus eruitziet en wat je er van kunt leren. Wil jij ook meedoen? Volg hier ons VIP Coachingsprogramma.[/fusion_text]

.

Cursus zelfdiscipline: de methode in de praktijk

Zelfdiscipline ontwikkelen doe je in 1 minuut. Vergeet alle tips die je ooit hebt gekregen over discipline en gedragsverandering. De 1 minuuttechniek is voldoende. Meer dan voldoende. Sterker nog: zo leer je binnen 1 minuut jouw gedrag te veranderen

Door deze techniek overwon ik mijn faalangst en werd ik uitverkozen tot beste student. En dat niet alleen. Ik liep ook mijn eerste marathon om te bewijzen dat de 1 minuut disciplinetechniek werkt. Sindsdien loop ik iedere week meer dan dertig kilometer verdeeld over vier hardlooptrainingen. Ook dat is discipline. In de cursus zelfdiscipline leer je meer over de 1 minuuttechniek.

Toen ik erachter kwam wat voor impact de 1 minuutactie voor mij maakte, besloot ik deze techniek ook aan mijn klanten mee te geven. Zij waren laaiend enthousiast over de actie en bereikten resultaten waarvan ik nooit had verwacht dat het zoveel impact maakte. De acties zorgden voor minder uitstelgedrag en meer actie.

Coby – “Het is een heerlijke ervaring om steeds meer discipline te ontwikkelen! Ik heb het gewoon nodig om een stok achter de deur te hebben. De masterclasses zorgen voor meer energie en focus in mijn dagelijks leven. Bedankt Leroy voor wat je met ons deelt”

Anita – “Prachtige simpele en eenvoudige acties… Ik sta elke dag weer helemaal in mijn kracht, een heerlijk gevoel!’’

Annemarie – ”Wie had gedacht dat ik ooit om 6 uur naast mijn bed zou staan om al voor werktijd te sporten??!!! Door de 1 Minuut Community is het gelukt. Eerder had ik nooit tijd en altijd excuses, vanaf nu niet meer!”

De magie van 1 minuut

Oké, ik weet het. Ik ben ook laaiend enthousiast over de reacties van de deelnemers aan mijn programma’s  én mijn eigen ervaringen met de 1 minuut. Sorry daarvoor.

Ik wil het vooral realistisch houden. Er is namelijk maar een kleine groep mensen die écht minder wil uitstellen. Inmiddels hebben duizenden mensen meegedaan met mijn online programma’s. Van al die mensen zijn er een paar honderd die geslaagd zijn. De 1 minuutactie is namelijk niet gemakkelijk om vol te houden. Je bent twee stappen nodig:

  1. Je bent bereid om minimaal 1 minuut per dag aan jezelf te besteden. Dit is een serieuze en lastige stap. In de praktijk blijkt lang niet iedereen zichzelf 1 minuut te gunnen. Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft toch 1 minuut per dag om meer voldoening uit onze dag te halen?
  2. Je bent bereid om de 1 minuutactie élke dag te doen. ELKE DAG. Zeker de eerste dertig dagen om te kijken of de actie voor je werkt. Dit betekent dat je ook bereid bent de actie in het weekend te doen. Gewoon elke dag. Elke dag, elke dag en elke dag. Ik herhaal dit zoveel omdat het hier vaak mis gaat.

En dat is precies waar het misgaat met het ontwikkelen van discipline. We hebben een chronisch gebrek aan discipline. Dat zit nu eenmaal in onze aard, en we zullen hard moeten werken om onze discipline terug te krijgen. Daar gaat de cursus zelfdiscipline je mee helpen.

Bereid je voor op indrukwekkende resultaten door meer zelfdiscipline

Een waarschuwing vooraf: bereid je voor op de resultaten van de cursus zelfdiscipline. Ze kunnen overweldigend zijn. ‘Opeens’ kun je minder uitstellen en meer actie ondernemen. Het lijkt alsof het geluk aan je zijde is, maar dat is het niet. Het is keihard werken. Elke dag weer. Elke dag weer pak jij jezelf minimaal 1 minuut bij elkaar.

Ben je benieuwd hoe de 1 minuutactie werkt? Wil je direct een stok achter de deur om jouw mooiste doelen in kleine stappen te bereiken?

Word lid van het VIP zelfdiscipline programma en ervaar zelf hoe het is om 30 dagen lang met de juiste focus te werken.

.