Dagelijks consistent zijn, hoe doe je dat?

Dagelijks consistent zijn in alles wat je doet. Als je wilt sporten, ga je sporten. Als je niet langer op de mobiel wilt kijken, doe je dat niet meer. Enzovoort. Wie wil er nou niet elke keer dagelijks consistent zijn? Alle afspraken die je met jezelf maakt ook nakomen?      

Wat betekent consistent zijn?

Consistent zijn betekent niets anders dan de afspraken die je met jezelf maakt ook nakomen. Elke dag op hetzelfde moment een social media post doen, elke zondag om 10.00 een Youtubevideo plaatsen, 3x in de week sporten of elke ochtend om 6 uur opstaan zijn een paar voorbeelden van consistentie.

Dagelijks consistent zijn is makkelijker gezegd dan gedaan. In de video leg ik uit hoe je op dagelijkse basis steeds consistenter kunt worden. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Stap voor stap consistenter worden

Consistentie bouw je op door ontzettend klein te beginnen. Tegenwoordig publiceer ik op alle social mediakanalen berichten op consistente basis. Toen ik net begon was dit anders.

Ik begon toen met één kanaal en één middel. Het kanaal was mijn website en mijn middel om mensen te bereiken was blogs schrijven. Geen video’s. Geen podcasts. Geen quotes. Geen verhalen. Nee. Alleen maar blogs schrijven.

Het schrijven en publiceren van een blog deed ik één keer in de week. Dit was de eerste stap om op één onderdeel van mijn business consistenter te worden. Toen ik dit consistent deed – wat voor mij betekent dat ik op de automatische piloot het blog schrijf voor een bepaalde datum – ging ik dit aantal uitbreiden.

Vanaf dat moment ging ik twee blogs per week schrijven. Het bloggen ging steeds makkelijker en sneller. Daardoor kwam er ook meer tijd en ruimte om op andere onderdelen consistenter te worden!

Vaker dagelijks consistent zijn

Vervolgens ging ik die extra tijd gebruiken om video’s te maken. Let op: ik bleef ondertussen dus ook gewoon die twee blogs per week schrijven. Doordat het bloggen een gewoonte werd, kostte me dit geen extra moeite meer. Met De Magie van 1 Minuut kun jij ook heel makkelijk leren hoe je positieve gewoontes ontwikkelt in 1 minuut.

En zo ging ik dus ook video’s maken. Dit duurde weer een paar maanden voordat ik ook deze taak goed onder de knie had. Daarna wilde ik mijn eigen podcast oprichten. Ook daar volgde ik weer dezelfde stappen om er een gewoonte van te maken.

Tegenwoordig schrijf ik blogs, maak ik video’s en praat ik podcasts vol door consistent actie te ondernemen. Ik pak hier een zakelijk voorbeeld. Hetzelfde kun je ook doen in je privéleven. We kunnen overal consistenter in worden!

Of het nu elke ochtend eerder opstaan is of elke dag minder op de mobiel kijken is. Kies wat je wilt veranderen, blijf dat een paar maanden doen en je kunt het consistent blijven doen zonder veel moeite. Ontwikkel een consistente mindset met deze 3 extreem krachtige stappen.

.

Dagelijks consistent zijn meer en meer toepassen in de praktijk

Vrijwel alle succesvolle mensen zweren bij consistentie. Ze doen bepaalde dingen over en over. Iedere keer voeren ze de taken uit die nodig zijn om succesvol te worden en blijven. Waar kun jij consistenter in worden? En hoe ga jij dit aanpakken?

Dagelijks consistent zijn mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel