De 48 Wetten Van De Macht Boekrecensie – Robert Greene (The 48 Laws Of Power)

De 48 Wetten Van De Macht is geschreven door Robert Greene. Dit boek gaat dieper in op hoe jij meer overtuigingskracht en ‘’persoonlijke macht’’ kunt vergaren. Volgens Greene is dit belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en jouw levensmissie na te jagen.

Persoonlijke macht

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek De 48 Wetten Van De Macht. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit De 48 Wetten Van De Macht

Het boek is – op moment van schrijven – ook in het Nederlands verkrijgbaar. In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Verberg je intenties

Robert Greene schrijft dat als je grote doelen en dromen hebt in het leven, je deze beter voor jezelf kunt houden. Werk op de achtergrond aan je dromen.

Grote dromen leiden bij andere mensen vaak tot onbegrip. Zij begrijpen niet precies wat jij denkt of voelt. Om jezelf te beschermen (en niet te ontmoedigen!) kun je beter in stilte aan je doel werken. Laat de resultaten voor zichzelf spreken.

Wat je ook kunt doen: begin met een paar vrienden die je enthousiasmeren. Hoe zekerder jij je gaat voelen des te meer mensen je erover kunt vertellen.

Inzicht 2: Focus op één ding tegelijk

Welke nummer één skill gaat jou al het succes geven dat je wilt hebben? Focus je alleen op deze skill. Volgens Robert Greene zijn we geneigd op heel veel skills ‘’een beetje’’ te leren en niet volledig.

Daar is niets mis mee. Maar als je echt succesvol wilt worden, dan heb je alle tijd nodig voor één skill. Weinig mensen zijn bereid dit te doen. Dit zijn de 3 krachtigste mindset oefeningen om meer focus te creëren.

Inzicht 3: Master the art of time

De laatste en wat mij betreft het belangrijkste inzicht uit dit boek: master the art of time. In dit geval bedoeld Greene hiermee dat je veel geduld moet hebben.

Een waardevolle skill ontwikkel je niet in een paar dagen, weken of maanden. Een marathon loop je niet in een paar dagen. Een succesvolle business run je niet in een paar dagen. Kortom: al het grote is ooit klein begonnen.

Wil je grote doelen en dromen bereiken? Wees dan geduldig, blijf in jezelf geloven en zet elke dag een kleine stap in de richting van je belangrijkste doel. Dat is – zoals Greene dit noemt in zijn boek – master the art of time.

Samenvatting en boekrecensie De 48 Wetten Van De Macht

Dit boek is bijzonder omdat het zo diep ingaat op persoonlijke macht. Macht heeft voor veel mensen iets negatiefs. In dit boek gaat het echter om de macht over jezelf.

Als je de woorden goed tot je neemt gaat het over het vormen van je karakter. Het gaat om woorden als discipline, geduld, geloof houden en vasthouden aan lange termijn doelen.

Wat mij betreft allemaal zwaar ondergewaardeerde eigenschappen. En iets waar iedereen bewust meer aandacht aan zou kunnen en moeten schenken.

De 48 Wetten Van De Macht toepassen in de praktijk

De strategieën uit het boek De 48 Wetten Van De Macht toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel