De 9 tot 5 mentaliteit vs ondernemersmentaliteit

De 9 tot 5 mentaliteit begint steeds meer kritiek te krijgen. Kunnen we wel 8 uur lang productief zijn? Of kunnen we met minder uren net zoveel resultaat bereiken? En hoe beïnvloedt de 9 tot 5 mentaliteit onze vrijheid? In dit artikel de grootste verschillen tussen de 9 tot 5 mentaliteit en ondernemersmentaliteit!

Wat is de 9 tot 5 mentaliteit? (+ betekenis)

De 9 tot 5 mentaliteit refereert over het algemeen naar mensen die in loondienst werken en op vaste tijden werken. ‘’Vroeger’’ was dit van 9 tot 5. Langzaam zien we ook een verschuiving in werktijden ontstaan.

Er zijn zowel voordelen als nadelen van de 9 tot 5 mentaliteit. In de video leg ik het verschil uit tussen de werknemersmentaliteit en de ondernemersmentaliteit. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Wat is er mis met een 9 tot 5 mentaliteit?

Helemaal niets! Althans, voor een groot deel van de mensen is hier niets mis mee. Zij houden van de structuur die het hun geeft. Deze werknemersmentaliteit geeft meer zekerheid en rust. Absoluut één van de voordelen van deze mentaliteit. De 9 tot 5 mentaliteit is goed voor deze mensen.

Het kan echter ook zijn dat dit je juist helemaal niet aanspreekt. Voor deze mensen kan de 9 tot 5 mentaliteit saai zijn. Zij zoeken meer afwisseling. Wanneer je in loondienst werkt, dan ben je vaak ‘’gedwongen’’ om in een 9 tot 5 baan te werken.

Als ondernemer ben jij je eigen baas en bepaal jij hoe je wilt werken. Dat kan van 9 tot 5 zijn, maar het hoeft dus absoluut geen 9 tot 5 baan te zijn. Het is dus maar net waar jij je prettig bij voelt!

Creëer meer vrijheid in je werk met deze 5 ultieme stappen.

Wat zijn de voordelen en nadelen van de 9 tot 5 mentaliteit versus de ondernemersmentaliteit?

Laten we de werknemersmentaliteit eens vergelijken met de ondernemersmentaliteit. Wat zijn dan de belangrijkste verschillen? Hieronder heb ik verschillen voor je op een rij gezet!

Verschil 1: andere definitie van werken

Vanuit de werknemersmentaliteit is ‘’werken’’ vaak iets wat gedaan moet worden en wat je ook de rest van jouw leven blijft doen. Wellicht dat je later iets minder kunt werken, maar in principe moet je wachten tot je pensioen voordat je kunt stoppen met werken.

De ondernemersmentaliteit laat vaak een andere curve zien. Ondernemers doen iets wat zij leuk vinden en zien ‘’werken’’ vaker als iets leuks. Zij werken in het begin vaak meer en harder, maar kunnen later sneller minder werken. Of anders gezegd: zij hebben hier in ieder geval meer controle over. Je mindset bepaalt je resultaten.

.

Verschil 2: andere definitie van vrijheid

In de werknemersmentaliteit wordt een 9 tot 5 baan ook wel als vrijheid gezien. Hun baan geeft hun de (financiële) zekerheid en daarmee de vrijheid om buiten hun werk om andere dingen te doen.

Daarentegen ziet de ondernemersmentaliteit veel meer nadelen en beperkingen in de 9 tot 5 baan. Bij hun is vrijheid meer ‘’kunnen werken waar, wanneer en met wie ik wil’’. Vrijheid is hier kunnen kiezen hoe jij je eigen werk indeelt en daar volop van genieten. Zo bouw je meer vrijheid op in je werk én leven.

Wat past beter bij jou?

Er is geen goed of fout bij welke mentaliteit jij kiest. Voor de één sluit het één beter aan dan het andere. Wel zien we langzaam steeds meer een verschuiving van mensen die meer vrijheid in hun werk willen ervaren. Hoe ziet dit er voor jou uit? Welke mentaliteit past beter bij jou? En waarom?

Meer vrijheid creëren in je werk mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel