De kracht van stapelen: het geheim voor groot succes!

De kracht van stapelen is één van de meest onderschatte principes die er zijn. Elke dag een kleine stap zetten brengt ons veel verder dan één keer een grote stap zetten en verder niets meer doen. Maar hoe pas je de kracht van stapelen in jouw voordeel toe?

Exponentieel groeien met kleine stapjes

Heb jij ooit een negatieve gewoonte omgezet in een positieve gewoonte? Wat is de allergrootste verandering in jouw leven geweest? En ging dat om iets kleins of groots?

Waarschijnlijk denk je dat het om iets groots ging. Maar is dat ook echt zo? Heb je daarna heel veel grote dingen veranderd? Of heb je juist heel veel kleine aanpassingen gemaakt?

In de video leg ik de kracht van stapelen uit en hoe je hierdoor exponentieel hard kunt groeien. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling.

.

Hoe je de kracht van stapelen toepast in de praktijk

Laten we een voorbeeld pakken van hoe dit werkt. Stel je voor dat jij elke dag meer tijd voor jezelf zou willen hebben. Tijd die je nu niet hebt.

Je besluit op een ambitieuze dag dat je vanaf vandaag 1 uur eerder gaat opstaan. In dat ene uur kun je doen wat je wilt. Over een maand heb je dus 30 uur aan extra vrije tijd gecreëerd.

Over een jaar is dat 365 uur. En dat is meer dan 9 fulltime werkweken aan extra vrije tijd. Zouden die extra uren een enorme impact op de rest van jouw leven kunnen maken?

Let op. Het gaat er niet om dat jij vanaf nu één uur eerder gaat opstaan. Het gaat om de kleine stapjes die je elke dag zet om tot een groter resultaat te komen. Kleine stapjes vooruit is de succesformule voor grote doelen bereiken.

.

Dagelijks consistent zijn

De kracht van stapelen kun je alleen bereiken door elke dag consistent zijn. Elke dag een klein stapje te zetten. Zodra je een stapje vergeet is de kans groot dat dit stapje tot grotere uitstel stappen leidt.

Dat is het nadeel van de kracht van stapelen. Het kan ook tegen je werken als je het niet bewust vóór je laat werken. Je kunt vandaag nog starten met consistenter in het leven staan:

  • Elke dag 1 uur eerder opstaan
  • Elke dag 15 minuten lezen
  • Elke dag 5 minuten mediteren
  • Elke maand 300 euro in een indexfonds beleggen
  • Elke week 1 artikel schrijven en publiceren
  • Elke week 4 keer sporten

Waar kun jij vanaf vandaag mee starten? Kies één actie en voer deze de komende 30 dagen uit. Het 4 stappenplan voor gewoontes doorbreken kan enorm helpen om deze strategie vol te houden.

De kracht van stapelen in de praktijk

Het volhouden en doorzetten van doelen is het moeilijkste dat er is. Daarom zijn er ook maar weinig mensen die de kracht van stapelen volledig benutten.

Het toepassen van deze kleine stapjes mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel