De Rijkste Man Van Babylon Boekrecensie – George Clason (The Richest Man Of Babylon)

De Rijkste Man Van Babylon is geschreven door George Clason. Dit boek is een roman waarin financiële wijsheden worden besproken. Het biedt veel handige financiële inzichten en vandaag deel ik de 3 belangrijkste inzichten met je!

Een boek over financieel onafhankelijk worden

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek De Rijkste Man Van Babylon. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit De Rijkste Man Van Babylon

Het boek is – zoals de titel ook al aangeeft – ook in het Nederlands verkrijgbaar. In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Maak geld

Wil jij financieel onafhankelijk worden? Vervroegd met pensioen gaan? Of je gewoon geen financiële zorgen meer hoeven te maken? Dan is stap 1 – hoe simpel het ook klinkt – geld verdienen.

Een iets moeilijkere stap is om steeds meer geld te verdienen. Dit kan handig zijn als je sneller financieel onafhankelijk wilt worden. Maar dan moet je wel het tweede inzicht goed begrijpen.

Inzicht 2: Hou geld

Je kunt nog zoveel geld verdienen, maar als je het net zo hard weer uitgeeft heb je hier niets aan. Volgens George Clason is het verstandiger om een bepaald percentage van je inkomen opzij te zetten.

Hij spreekt zelf van minimaal tien procent. Die tien procent wil je sparen en gebruiken voor het derde inzicht. Ook hier geldt: hoe hoger het percentage des te sneller jij financiële onafhankelijkheid kunt bereiken.

Inzicht 3: Investeer geld

De laatste stap is geld voor je laten werken. Je kunt het bijvoorbeeld investeren in je eigen bedrijf om een hoger rendement te scoren. Of door vastgoed of aandelen te kopen. Die keuze bepaal je helemaal zelf.

Samenvatting en boekrecensie De Rijkste Man Van Babylon

Ik vind De Rijkste Man Van Babylon een geweldig simpel boek. En dat komt omdat het in een verhalende vorm is verteld. Tegelijkertijd krijg je wel dezelfde kennis tot je beschikking dan in een ander boek.

Het boek staat vol met nog meer praktische tips. Zoek je een leuk financieel boek met inzichten om je financiële kennis te vergroten? Dan kan dit boek je daar zeker bij helpen!

De Rijkste Man Van Babylon toepassen in de praktijk

Snel meer geld verdienen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel