De 10 beste digital nomad boeken voor iedereen die meer vrijheid wil!

Digital nomad boeken kunnen je helpen en inspireren om meer tijd, geld én vrijheid in jouw leven te creëren. En ook om de digital nomad lifestyle makkelijker voor je maken. Maar wat zijn de must reads? Bij deze de top 10 beste digital nomad boeken voor jouw reis!

Digital nomad boeken die verder gaan dan alleen de digital nomad lifestyle

Veel mensen denken ten onrechte dat de term ‘’digital nomad’’ om een beroep gaat terwijl het veel verder gaat dan dat alleen. Het is een leefstijl en géén beroep!

Wanneer mensen zichzelf een digital nomad noemen, dan betekent dit dat zij locatie onafhankelijk werken en dit veelal vanuit verschillende landen, plekken en bestemmingen doen. Meestal hebben zij geen vaste thuisbasis (hoewel dat wel een optie is).

Het is een gevarieerde leefstijl die ontzettend veel vrijheid geeft, maar het is ook een leefstijl met veel uitdagingen. En daarvoor kan het erg slim en handig zijn om meer te lezen over de digital nomad leefstijl én alles rondom die leefstijl.

Wil jij weten wat de beste digital nomad boeken zijn? Check dan ook zeker onderstaande video even! Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

De top 10 beste digital nomad boeken op een rij

De digital nomad lifestyle kent veel verschillende vormen met ieder hun eigen uitdagingen. Daarom heb ik ook een lijst gemaakt met boeken die in een bredere zin interessant zijn voor digital nomads.

Ik heb de tien boeken ook opgedeeld in vijf categorieën: pure digital nomad boeken (boeken 1 en 2), business (3 en 4), lifestyle design (5 en 6), productiviteit (7 en 8) en mindset (9 en 10). Hoop dat deze lijst waardevol voor je is en ik wens je alvast veel leesplezier!

Boek 1: Handboek Voor Wereldburgers – Esther Jacobs

Dit boek is zelfs geschreven door een Nederlandse en het is een extra interessant boek voor Nederlandse digital nomads omdat het specifiek over de situatie in Nederland gaat. Esther schrijft specifiek over haar situatie en hoe zij het leven als digital nomad ervaart.

Een groot deel van het boek gaat ook over haar ervaringen met het uitschrijven uit Nederland. Daarnaast geeft zij veel handige tips voor de beginnende en ervaren digital nomad om de digital nomad lifestyle nog makkelijker voor je te maken (en meer te omarmen).

Check hier meer informatie over het boek ‘’Handboek Voor Wereldburgers’’

Boek 2: Vagabonding – Rolf Potts

Dit boek is interessant voor de digital nomad die deze leefstijl voor de lange termijn overweegt en een voorstander is van langzaam reizen (slow travel). In het boek wordt deze manier van leven benadrukt en hoe jij jezelf nieuwe bestemmingen het beste eigen kunt maken.

Check hier meer informatie over het boek ‘’Vagabonding’’

Boek 3: Een Werkweek Van 4 Uur – Timothy Ferriss

Wanneer je de keuze maakt om als digital nomad door het leven te willen gaan, dan kan het verstandig zijn om eerst een proefreis (of meerdere!) te maken. Ga eens een weekend, midweek of zelfs een hele maand (de ultieme test) naar het buitenland en werk vanaf daar. Kijk hoe het je bevalt. Je kunt daarna zelfs nog een langere trip maken en daarna pas echt de keuze maken.

Deze proefreizen helpen je ook om de nadelen van de digital nomad lifestyle te zien. De voordelen zijn vaak wel bekend, maar juist die nadelen ondervinden is een mooie ervaring en geeft je een beter inzicht in de leefstijl. Pak het dus in kleinere stapjes aan en maak vervolgens de stap als dit goed voor je voelt.

Check hier meer informatie over het boek ‘’Een Werkweek Van 4 Uur’’

.

Boek 4: The E-myth Revisited – Michael E. Gerber

Dit boek richt zich meer op ondernemers, maar het is in het algemeen een goed boek om je slimmer te laten werken. Het leert je om van een afstand naar je bedrijf te kijken. Meer ‘’aan’’ dan ‘’in’’ je business te werken en hoe je dit slim kunt aanpakken.

Wanneer jij slimmer wilt werken, meer tijd wilt overhouden en/of meer impact wilt maken, dan kan dit boek je net dat extra stapje geven. En met dat stapje kun jij jouw leven als digital nomad ook nog net weer iets leuker maken!

Check hier meer informatie over het boek ‘’The E-myth Revisited’’

Boek 5: De 7 Eigenschappen Van Effectief Leiderschap – Stephen Covey

Als je mij kent, dan ken je mij. Dit is het toevallig het boek waar mijn persoonlijke ontwikkelingsreis mee is begonnen. En ik raad het nog steeds iedereen aan om te leven. Het zet je aan het denken over de belangrijkste dingen in het leven én hoe jij meer van je tijd aan die dingen kunt besteden. Kortom: hoe jij je leven dus nog leuker en waardevoller kunt maken.

Check hier meer informatie over het boek ‘’De 7 Eigenschappen Van Effectief Leiderschap’’

Boek 6: The Art Of Non-Conformity – Chris Guillebeau

Vind jij het lastig om je aft e sluiten van de mening van anderen? Denk jij bewust of onbewust toch na over wat andere mensen van jou zouden vinden als jij dit of dat zou doen? Lees dit boek!

Dit boek helpt je niet alleen met het inrichten van een leven op je eigen voorwaarden, maar helpt je óók met het daadwerkelijk actie ondernemen op een dergelijk leven. Je leert duidelijker grenzen te stellen, veel meer nee te zeggen en volmondig ja te zeggen tegen jouw leven.

Check hier meer informatie over het boek ‘’The Art Of Non-Conformity’’

Boek 7: Diep Werk – Cal Newport

Focus houden. We hebben er allemaal weleens moeite mee. In Diep Werk leer je methoden om die focus wél langer en effectiever vast te houden. Zo kan het maar zo zijn dat wat jij normaal in 4 uur doet ook in 2 uur gedaan kan worden. It’s all a matter of focus.

Check hier meer informatie over het boek ‘’Diep Werk’’

Boek 8: Mini Habits – Stephen Guise

Nog één van de beste digital nomad boeken die ik je wil aanraden is een vrij onbekend boek onder het grote publiek genaamd Mini Habits. Dit boek gaat over het bereiken van grote doelen in hele kleine stapjes.

Wat ik mooi vindt aan het boek is dat er veel aandacht is voor het ontwikkelen van positieve gewoontes. Naar mijn mening een onderschatte factor om op de lange termijn structureel veranderingen door te voeren. En wat mij betreft extra belangrijk voor elke digitale nomade!

Check hier meer informatie over het boek ‘’Mini Habits’’

Boek 9: The Science Of Getting Rich – Wallace Wattles

Een goed compact boek om je mindset als digital nomad aan te scherpen. In dit boek gaat het veel over overvloed creëren in je leven. Ondanks dat de titel suggereert dat het meer om geld gaat (getting rich), gaat het veel meer over ‘’rijk worden in het algemeen’’.

Het boek focust zich wat jij wil, hoe je dit kunt aantrekken en wat je nodig hebt om die doelen te bereiken. Voor iedere digital nomad (en elk ander mens!) een absolute aanrader wanneer je mentaal sterker wilt worden.

Check hier meer informatie over het boek ‘’The Science Of Getting Rich’’

Boek 10: The Alchemist – Paulo Coelho

Meer een novel dan een studiegerelateerd boek en tegelijkertijd bevat het heel veel waardevolle lessen. In het bijzonder voor een digital nomad. De hoofdpersoon in het boek maakt een reis op zoek naar zichzelf. Een avontuur die hem op veel verschillende plekken brengt, nieuwe inzichten geeft en die hem ook daadwerkelijk dichter bij zichzelf brengt. Voor iedere avonturier een must read!

Check hier meer informatie over het boek ‘’The Alchemist’’

De beste digital nomad boeken toepassen in je leven

Het is leuk om deze boeken te lezen, maar als je net als ik graag iets met de lessen uit een boek wilt doen, vergeet dan ook zeker niet om deze toe te passen in je leven. Zo maak je de boeken nóg veel waardevoller voor jezelf.

Digital nomad boeken toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om zoiets voor een langere periode te blijven doen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

.

Boekentips artikel