Digital nomad beroepen: 21 banen en jobs die je overal ter wereld kunt uitvoeren

Digital nomad beroepen vinden? Hieronder vind je een lijst van digital nomad banen die je overal ter wereld kunt uitvoeren!

Wat zijn digital nomad beroepen?

Digital nomad beroepen zijn banen die je volledig locatie onafhankelijk kunt uitvoeren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn twee dingen: een laptop en internet.

In de video deel ik met je hoe je nu precies een digital nomad kunt worden. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

21 Digital nomad beroepen

Wat voor werk kun je als digital nomad doen? Het is een veelgestelde vraag. Je staat er misschien niet bij stil, maar met een beetje creativiteit zijn bijna alle reguliere banen om te vormen tot digital nomad banen.

De vraag is vooral: ben jij bereidt om alles online te willen doen? Pas dan kun je deze leefstijl volledig omarmen. Hieronder ter inspiratie 21 digital nomad beroepen!

 1. Programmeur
 2. Tekstschrijver
 3. Online coach
 4. Virtual assistent
 5. Fotograaf
 6. Videograaf
 7. Content creator
 8. Consultant
 9. Recruiter
 10. Websitebouwer
 11. Designer
 12. Blogger
 13. Vlogger
 14. Online personal trainer
 15. Boekhouder
 16. SEO-specialist
 17. Social media expert
 18. ICT-beroepen
 19. Affiliate marketing
 20. Webwinkel eigenaar
 21. Online lesgeven

Bij alle digital nomad beroepen moet je jezelf goed realiseren dat je (vrijwel) alles online moet doen. Dit geeft je de meeste vrijheid, maar tegelijkertijd betekent dit ook mogelijk afscheid nemen van een paar leuke offline dingen die je doet.

Zo kan het zijn dat je het heel leuk vindt om (fysiek) les te geven aan een groep. Wanneer je kiest voor een leven als digital nomad zul je hier bijvoorbeeld water bij de wijn moeten doen. Dat betekent dat je dit óf veel minder kunt doen óf helemaal niet meer (afhankelijk van hoe jij je leven als digital nomad wilt inrichten).

digital-nomad-beroepen-banen-hoe-verdien-je-geld-als-digital-nomad-digital-nomad-worden-geld-verdienen-reizen-online-ondernemen

.

Toelichting op de digital nomad banen

Zoals je ziet zijn een aantal van de banen niet alleen online maar ook fysiek mogelijk. Denk aan een fotograaf die fysiek foto’s op locatie maakt. De fotograaf kan dit echter overal ter wereld doen.

Wanneer je een  ‘’traditionele baan’’ gaat combineren met het ‘’moderne internet’’ kun je vrijwel alle jobs omzetten van een offline naar een online omgeving. Word een digital nomad met deze gouden strategie.

Een voorbeeld: je geeft nu fysiek massages in Nederland, maar je zou graag meer vrijheid willen om ook te kunnen reizen. In dit geval kun je online programma’s en trainingen gaan verkopen over masseren.

Dit voorbeeld kun je ook toepassen op jouw huidige werksituatie. Wees creatief en stel jezelf de vraag: hoe kan ik de kennis die ik heb online verkopen?

.

Kies uit de lijst van digital nomad jobs jouw favoriet

Wat is jouw favoriet? Waar zou jij mee kunnen starten? Start ermee en kijk hoe het je gaat bevallen. Blijft niet te lang nadenken, maar kom in actie!

Digital nomad worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

.

Boekentips artikel