Digital nomad Nederland: de reizende Nederlandse digital nomad

Digital nomad Nederland? Het begint steeds meer te komen, maar toch is deze groep van mensen nog weg klein. In dit artikel neem ik je mee in mijn leven als Nederlandse digital nomad en geef ik een paar handige tips en links voor jou om te starten als digital nomad.

Mijn verhaal: starten als digital nomad in Nederland

Starten als digital nomad doe je door jouw baan of eigen bedrijf volledig locatie onafhankelijk te laten draaien. Vanaf de start van mijn eigen bedrijf heb ik hier rekening mee gehouden.

In het eerste jaar deed ik nog een heleboel offline klussen, het tweede jaar maakte ik langzaam de switch naar meer online klussen en na ongeveer 2,5 jaar kon ik volledig leven van online business.

Voor mij was het een vereiste om – voordat ik als digital nomad zou kunnen leven – eerst vanuit Nederland een stabiel inkomen wilde verdienen. Pas daarna begon mijn echte leven als digitale nomade!

In de video ontdek je meer tips over hoe jij een digital nomad kunt worden. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie. Ook vind je daar een aantal van mijn digital nomad vlogs!

.

Jouw verhaal: digital nomad beroepen en jobs vinden

Wat wordt jouw verhaal om te beginnen als digital nomad? Kun jij voor jezelf beginnen of wil je juist zoeken naar digital nomad jobs? Maak je eigen plan en ga ervoor. Of bouw een succesvolle online business met deze 5 stappen.

Mocht je iets internationaals willen oprichten, dan kun je als digitale nomade vanuit het buitenland zelfs meer bereiken dan in Nederland. Voor mij maakte dit geen verschil. Mijn online programma’s zijn – tot nu toe – allemaal in het Nederlands.

Professioneel heb ik dus niet zoveel aan het opbouwen van een internationaal netwerk. Persoonlijk natuurlijk wel! Het is super interessant om met veel gelijkgestemden te praten en ook veel nieuwe culturen te ontmoeten.

Toch kan het soms ook fijn zijn om juist Nederlandse digital nomads te ontmoeten. Social media is daar een goed middel voor of de fysieke digital nomad platforms en meet-ups op locatie. Dit tweede past persoonlijk beter bij mij. Liever offline mensen ontmoeten dan online!

Vind je eigen weg

Leven als Nederlandse digital nomad kan daarom soms lastig zijn om andere Nederlandse digital nomads te ontmoeten. Wil je hier eens over sparren? Of heb jij bepaalde vragen? Laat het me dan gerust even weten. Check ook zeker even dit artikel over ‘’Hoe word ik een digital nomad?’’ en onderstaande E-book.

Digital nomad worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digitale nomade kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

.

Boekentips artikel