Leven als digital nomad in Dalat, Vietnam (+ tips en inspiratie)

Leven als digital nomad in Dalat (Vietnam). Hoe ziet dat eruit? En wat zijn de voordelen en nadelen van locatie onafhankelijk werken in deze stad? In dit artikel deel ik meer met je over één van de mooiste plaatsen van Vietnam: Dalat!

Waarom locatie onafhankelijk werken in Dalat?

Dalat is interessant voor digital nomads die graag in Azië verblijven, maar tegelijkertijd in een meer Europees klimaat willen leven. Doordat de Vietnamese stad Dalat in de bergen ligt, is het daar een stuk koeler.

Dit is bijvoorbeeld een groot contrast met de beachcity Da Nang waar ik zelf meer dan 1 jaar leefde als digital nomad. Daarnaast is Dalat een rustige, kleinere stad én een stad omringt met veel natuur. Genoeg excuses dus om voor een langere tijd in Dalat te verblijven!

Hieronder vind je een video van mijn leven als digital nomad in Vietnam. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie (en meer vlogs!).

.

De voordelen van leven als digital nomad in Dalat

Zelf heb ik veel gesprekken gevoerd met andere digital nomads in Vietnam en in het bijzonder Dalat. Wonen en werken in Dalat heeft de volgende drie grote voordelen:

 1. Het klimaat (+ frisse lucht)! Dalat wordt door buitenlanders gezien als dé Vietnamese stad met het beste klimaat. Het hele jaar is de temperatuur rond de 20 en 25 graden. Laten we eerlijk zijn, beter kan toch niet?
 2. De inspirerende omgeving. Vietnamezen trekken in hun vakanties massaal naar Dalat toe. Niet zo gek. De schitterende natuur en bergen zorgen voor geweldige uitzichten en als digital nomad kun je hier veel inspiratie opdoen. Ook een perfecte plek om daar de oneindige natuur en bergen te crossen met een scooter!
 3. Dalat is een vrij kleine stad. Zoek je dus meer rust en minder afleidingen? Dan is Dalat een uitstekende plek om naartoe te gaan. Hier kun je lekker productief aan je business werken én tegelijkertijd blijven genieten van de prachtige omgeving.

Good to know: Dalat kun je grofweg opsplitsen in twee gebieden: het centrum en alles om het centrum heen. In het centrum is het een stuk drukker en er is ook meer verkeer.

Mocht je willen wonen en werken in Dalat, dan raad ik je aan om net buiten het centrum te wonen (op bijvoorbeeld 1 tot 5 kilometer van de stad). Je vindt daar meer rust en tegelijkertijd kun je heel gemakkelijk naar het centrum toe. Dit is uiteraard een persoonlijke keuze!

Wil jij digital nomad worden? Check dit volledige digital nomad stappenplan.

.

De nadelen van leven als digital nomad in Dalat

Naast de voordelen zijn er wat mij betreft drie nadelen van wonen, werken en leven in Dalat:

 1. Kleine digital nomad community. Momenteel is Dalat vooral een uitvalsbasis voor expats en gepensioneerden en minder voor digital nomads. Er zijn dan ook relatief gezien weinig digital nomads en evenementen. Mijn verwachting is dat dit in de toekomst wel meer en sneller gaat groeien!
 2. Minder groot aanbod Westerse restaurant. Ik eet alleen local food, dus voor mij is dit geen probleem. Wil je wel meer Westers eten? Dan is het aanbod in Dalat een stuk kleiner. Daartegenover staat een grote verscheidenheid aan local food die je nergens anders in Vietnam vindt (local tip: probeer hier zeker de Banh Trang Nuong!).
 3. Kleine stad. Dit kan een voordeel en een nadeel zijn. De stad is relatief klein en je zult dan ook al snel alle ins en outs weten van de stad. Dit kan snel vervelen als je van meer afwisseling houdt.

Vooral de kleine digital nomad community zou mij tegenhouden om voor een langere periode in Dalat te verblijven. Zeker als ik dit vergelijk met de stad Da Nang. Mijn ervaringen na meer dan 1 jaar werken, wonen en leven in Da Nang.

Mijn persoonlijke keuze zou voor een langer verblijf als digital nomad in Vietnam uit gaan naar Da Nang boven Dalat. Maar hé, iedereen heeft zijn eigen smaak. Dalat zou voor mij een goede tweede keuze zijn!

Hoeveel kost het leven in Dalat?

Vietnam is een heel goedkoop land en dat geldt ook zeker voor Dalat. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je wilt. Zo kun je hier leven voor 500 euro per maand, maar dit kan ook meer dan 1000 euro zijn.

Om je een beeld te geven van de prijs van een aantal producten en diensten:

 • Kop koffie: 0,5 – 3 euro (goedkoopst is lokaal, duurder is meer toeristisch)
 • Smoothie: 1 – 2 euro
 • Tros grote bananen (10 stuks): 50 cent (lokale markt)
 • Mango’s (1 kilo): 60 cent (lokale markt)
 • Uiteten streetfood: 1 – 2 euro
 • Uiteten restaurant (hoofdgerecht + drankje): 4 – 7 euro
 • Bier: 1 – 2 euro
 • Boodschappen: de bekendste supermarkt in Vietnam is de Vinmart. Opvallend genoeg heeft Dalat maar één grote supermarkt: de Big C. Verder kun je boodschappen dan de lokale markten (wat iets anders is dan een supermarkt zoals Vinmart).
 • Scooterverhuur: 4/6 euro per dag (of 50 euro per maand)
 • Appartement verhuur: 200 – 350 euro (voor 2-kamer appartement)

Hoe ziet een leven als digital nomad in Dalat eruit?

Ik zou zeggen: relaxed, gezond (frisse lucht en heerlijke temperatuur) en rustig. Wanneer je houdt van rust en natuur dan is Dalat jouw plek. Dit kan ook een hele prettige plek zijn als je meer tijd voor jezelf wilt hebben en dingen wilt laten bezinken.

Ben je opzoek naar meer avontuur, evenementen en vooral veel sociale connecties? Dan zijn steden als Saigon, Hanoi en Da Nang mogelijk een betere optie voor je!

Werken in Dalat zal geen probleem zijn. Het internet is – zoals in grote delen van Vietnam – erg goed. Ook vind je hier meerdere co-working spaces waar je kunt werken.

Wonen en werken als digital nomad in Dalat, Vietnam

Kortom: Dalat is zeker een plek om op je lijst te zetten. Of dit nu voor een paar maanden is of voor een vakantie binnen Vietnam. Beiden zijn goede opties. Naast Da Nang is Dalat mijn tweede favoriete stad in Vietnam.

Digital nomad worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

Ik ben benieuwd: ben jij als digital nomad al eens in Dalat geweest? Of zou je dit juist graag willen doen? En wat zijn jouw ervaringen met Dalat?

Laat het me in een reactie onder dit bericht weten!

.

Boekentips artikel