Leven als digital nomad in Sarande, Albanië (+ tips en inspiratie)

Leven als digital nomad in Sarandë (stad aan het strand in Albanië). Hoe ziet dat er precies uit? Hieronder meer informatie over werken, wonen en leven in Sarandë!

Waarom locatie onafhankelijk werken in Sarandë?

Sarandë kan om verschillende redenen een interessante plek zijn voor digital nomads. Ten eerste ligt deze stad aan het strand en is er het hele jaar door veel zon. Het weer in deze regio van Albanië is ook vaak erg goed.

Daarnaast is het een kleine stad waardoor het een ideale plek kan zijn om tot rust te komen. En tegelijkertijd beschikt Sarandë toch over een degelijke expat community. Digital nomads zijn er door de seizoenen heen nog wel iets minder, maar dit kan best snel gaan veranderen.

Ook niet onbelangrijk: Sarandë is makkelijk te bereiken met het vliegtuig vanuit Corfu (ja, Griekenland!). Je kunt vanaf daar een boot pakken die je in ongeveer 30 minuten naar Sarandë brengt. Vanuit Sarandë heb je ook aardig wat mogelijkheden om Albanië te verkennen of zelfs de grens over te gaan naar Griekenland.

Hieronder vind je een video van mijn leven als digital nomad in Albanië (met o.a. filmmateriaal vanuit Sarandë). Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie (en meer vlogs!).

.

De voordelen van leven als digital nomad in Sarandë

Hieronder lees je wat mij betreft de drie grootste voordelen van wonen, werken en leven in Sarandë:

 1. Stad aan het strand in een prachtig (nog vrij onbekend) land. Deze combinatie is wat mij betreft goud waard!
 2. De locatie. Binnen een uurtje vanaf het vliegveld kun je al in Sarandë zijn (en dat doe je ook nog eens per boot!)
 3. De prijzen. Sarandë is zeker buiten het hoogseizoen om ontzettend goedkoop. Je hebt dus een goedkope stad aan het strand en dat ook nog eens in een prachtig land. De perfecte combinatie!

Good to know: ook in de omgeving vind je interessante plekken voor hiken en prachtige andere kleinere steden met stranden. De moeite waard om op avontuur te gaan dus!

Hoe word je een digital nomad? Check hier de gouden tips + inspiratie!

.

De nadelen van leven als digital nomad in Sarandë

Naast de voordelen is het altijd goed om ook de nadelen van een leven als digital nomad in Sarandë te weten. Wonen, werken en leven in Sarandë kan de volgende nadelen hebben:

 1. Geen tot beperkte digital nomad community. Er is een expat community die zich bijna als een soort digital nomad community voordoet, maar wat mij betreft zit er toch een groot verschil tussen beiden.
 2. In het hoogseizoen lopen de prijzen vaak flink op. Al moet ik wel zeggen dat als je er een beetje tijd en moeite insteekt, je nog steeds goede prijzen moet kunnen vinden (zeker buiten het centrum om). Hou er ook rekening mee dat het hoogseizoen betekent dat er voor een paar maanden heel veel toeristen zijn.
 3. Weinig sociale events. Sarandë is klein, dus buiten het hoogseizoen om zal het lastiger kunnen zijn om (verschillende) mensen te ontmoeten.

Zoals je ziet zijn er zowel voordelen als nadelen aan een leven als digital nomad in Sarandë. Het ligt er maar net aan wat jij zoekt.

Hoeveel kost het leven in Sarandë?

In Sarandë moet je zeker kunnen rondkomen voor 600/700 euro. Vooral het seizoen zal veel uitmaken voor de prijs. Hieronder een paar algemene gemiddelde prijzen:

 • Studio/eenkamerappartement: 150 – 500 euro (laag- en hoogseizoen)
 • Kop koffie: 1 – 3 euro (goedkoopst is lokaal, duurder is meer toeristisch)
 • Tros grote bananen (10 stuks): 1 euro (supermarkt)
 • Appels (1 kilo): 1.50 euro (lokale markt)
 • Paprika (1 kilo): 0,50/1,50 euro (lokale markt)
 • Rijst (1 kilo): 0,50/1 euro (supermarkt)
 • Kip (1 kilo): 4/5 euro (supermarkt)
 • Uiteten lokaal restaurant (hoofdgerecht + drankje): 3 – 10 euro
 • Uiteten Westers restaurant (hoofdgerecht + drankje): 5 – 20 euro
 • Bier: 1 – 2 euro (met deze prijs krijg je meestal een 0,5 liter bier!)
 • Boodschappen: er zijn genoeg supermarkten voor je boodschappen en ook kleinere markten met veel vers eten.

Hoe ziet een leven als digital nomad in Sarandë eruit? (+ Bezienswaardigheden)

Een leven als digital nomad in Sarandë kan twee gezichten hebben afhankelijk van het seizoen waarin je bent. In het hoogseizoen is het druk met meer evenementen en wordt het goed warm.

In het laagseizoen kan het een spookstad worden waarin het een stuk rustiger en kleiner is. Het internet is over het algemeen goed te noemen. Al kan het wel zijn dat deze met enige regelmaat een keer uitvalt.

In Sarandë zelf bepaalt het seizoen dus heel erg of er wel of niet veel te doen. Verder vind je hieronder een aantal bezienswaardigheden en dingen die je in de omgeving kunt doen:

 • Hiken rondom Sarandë
 • Breng een bezoek aan kustplaatsen zoals Himarë en Ksamil
 • Ga de grens over naar Griekenland
 • Loop naar het Lëkursi kasteel voor een mooi uitzicht over Sarandë
 • Proef de seafood!

Wonen, werken en reizen als digital nomad in Sarandë, Albanië

Mocht Sarandë op je lijst staan als een potentiële bestemming, dan zal veel afhangen van het seizoen waarin je gaat en natuurlijk je eigen voorkeuren. Ieder seizoen heeft weer iets anders te bieden. En mocht Sarandë interessant voor je zijn, maar wil je er liever niet wonen, dan kun je deze plek altijd nog voor een paar dagen bezoeken.

Digital nomad worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit voor elkaar te krijgen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je een digital nomad kunt worden?

Krijg hier direct toegang tot ‘’Het Ultieme Digital Nomad Handboek’’ en ontdek de 10 slimste stappen voor meer werken, reizen en vrijheid vanuit het buitenland.

Ik ben benieuwd: ben jij als digital nomad al eens in Sofia geweest en wat zijn jouw ervaringen? Of zou je dit juist graag willen doen?

Laat het me in een reactie onder dit bericht weten!

.

Boekentips artikel