11 Gratis (!) dingen waar mensen gelukkig van worden (+ direct toepasbaar!)

Dingen waar mensen gelukkig van worden zijn altijd handig om te weten. Zeker wanneer je ze ook nog eens gratis in je eigen leven kunt toepassen!

Dingen die je eenvoudig en gratis kunt toepassen om nóg gelukkiger te worden

Vind jij het lastig om gelukkig te zijn? Of gaat het je juist heel makkelijk af? De dingen in dit artikel kunnen je helpen om simpel en makkelijk nog net een beetje gelukkiger te worden. En ze zijn zo simpel dat we geneigd zijn ze snel te vergeten.

Wil jij weten welke dingen mensen gelukkig maken met handige voorbeelden? Vergeet dan niet om ook de video te bekijken! Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Dingen waar mensen gelukkig van worden: 11 Gratis tips!

Geluk zit in de kleine dingen wordt weleens gezegd. Als je niet in staat bent om te genieten van de kleine dingen, hoe kun je dan genieten van de grote dingen? Hieronder 11 ‘’kleine’’ dingen die je als een mens een stuk gelukkiger kunnen maken. Pas toe wat je aanspreekt en maak je leven nog net een beetje mooier dan die al is!

Ding 1: Lachen

Wat zou er gebeuren als je elke dag net iets meer probeert te lachen dan de dag ervoor? Opstaan met een glimlach. Eten met een glimlach. Starten met een lach wanneer je de deur uitstapt.

Het zijn maar een paar voorbeelden van hoe je de glimlach nog meer kunt gebruiken. Helemaal gratis! Lachen geeft je ook meer positieve energie. Ontdek hier nog 4 extra tips om meer positieve energie te krijgen.

Ding 2: Mediteren

Hoewel mediteren steeds meer in opkomst is, is het nog steeds iets wat te weinig gebruikt wordt. Mediteren is meer dan even in kleermakerszit zitten. Tijdens het wandelen kun je ook mediteren. Net als op zoveel verschillende andere manieren. Het enige wat je nodig hebt is je ademhaling. En laten we die nu net allemaal hebben.

Ding 3: Luisteren

Één van de dingen die we nooit op school hebben geleerd is leren luisteren. Best gek als je erover nadenkt. Goed luisteren geeft je de mogelijkheid om op een diepere manier te connecten met andere mensen en beter te communiceren.

Beter communiceren zorgt ervoor dat je leven veel makkelijker en leuker word. En niet alleen voor jezelf. Anderen zullen hier ook profijt van hebben. Probeer dus eens wat vaker je mond te houden en ga hetgeen doen wat maar weinigen doen: luister.

Ding 4: Aandacht geven

Geef meer aandacht aan alles wat je doet. Wanneer je werkt, geef je aandacht aan je werk. Wanneer je met anderen bent, geef je volle aandacht aan hun. Hoe meer gerichte aandacht je kunt geven des te meer je in het moment kunt leven. En daar is nog nooit een mens minder van geworden.

Ding 5: Lezen

Tegenwoordig is er zoveel informatie beschikbaar dat het bijna een skill geworden is om effectief te lezen. Lezen verrijkt je leven, maar let wel op met wat je leest. Voor je het weet ben je alleen maar social media berichten aan het lezen of andere dingen die je juist niet wilde lezen. Zo kun jij je productiviteit extreem snel verhogen.

.

Ding 6: Knuffelen

Met alle technologische ontwikkelen kunnen we nog weleens vergeten hoe belangrijk fysiek contact is. Knuffelen helpt je niet alleen om dit fysieke contact te hebben, maar helpt ook bij het creëren van meer oxytocine. Dit stofje speelt een belangrijke rol bij het verbinden van sociale connecties en het verkrijgen van positieve gevoelens en plezier. Knuffel er dus gerust op los!

Ding 7: Dansen

Dansen is nog zo’n ding die je overal en nergens kunt doen. De combinatie van muziek en bewegen wordt al eeuwenlang gebruikt. Je kunt dit op heel veel verschillende manieren positief inzetten. In koppeldansen kun je ook het ‘’knuffelen’’ (aanraken van een ander) toepassen. Zo pak je gelijk twee dingen tegelijk op.

Ding 8: Bewegen

Bewegen en sporten zijn ook twee belangrijke gratis dingen waar mensen gelukkig van worden. Dit hoeft niet extreem of intensief te zijn. Elke dag een wandeling van 30 minuten heeft al een gigantisch positief effect.

Ding 9: Vroeg opstaan

Werken aan je ochtendritueel of lekker vroeg opstaan is nog een andere manier om gelukkiger te worden. Op deze manier kun je in alle rust opstaan en je eigen ding doen. Bovendien kun je op deze manier veel meer tijd creëren voor jezelf. En die tijd haal je nooit meer in later op de dag. Dit is hoe je snel een krachtig ochtendritueel ontwikkeld (+ krachtige tips).

Ding 10: Verminderen telefoontijd

Minder op de telefoon kijken gaat je waarschijnlijk ook gelukkiger maken. Die tijd kun je stoppen in die ene hobby waar je maar geen tijd voor lijkt te hebben. Hoe lekker is dat niet?

Ding 11: Complimenten geven

Nog een gratis ding die je gelukkiger gaat maken is het complimenten geven aan anderen. Sommigen zijn er heel goed in. De meesten echter niet. Wat zou er gebeuren als jij bijvoorbeeld elke dag iemand een compliment zou geven?

Gratis dingen, maar ze komen wel met een prijs

Ja, ze zijn gratis toe te passen. Maar dat betekent nog niet dat het makkelijk is om te doen. De meeste van deze dingen kosten tijd. Soms heel veel tijd om goed toe te passen. Begin dus liever eerst met het maken van een plan voor één van deze dingen dan alles tegelijk uit te voeren. Ontwikkel deze gratis dingen tot goede gewoontes en je leven zal nóg mooier en leuker worden.

Dingen toepassen waar mensen gelukkig van worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel