Discipline en motivatie, wat is beter?

Discipline en motivatie zijn twee compleet verschillende strategieën om je doel te bereiken. Hoe bereik jij jouw doelen? Meer met discipline of meer met motivatie? Wat zijn de verschillen? En wat is beter om te doen?

Wat is het verschil tussen discipline en motivatie?

Één van de grootste verschillen tussen discipline en motivatie is het denken in korte of lange termijn strategieën. Een ander groot verschil heeft te maken met onze gevoelens. Onze gevoelens bepalen voor een groot deel onze resultaten.

In de video leg ik uit wat de verschillen zijn tussen discipline en motivatie, en welke van twee beter is om op de lange termijn beter te presteren. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Korte termijn denken (motivatie) versus lange termijn denken (discipline)

Motivatie werkt heel goed op de korte termijn. Je kunt ‘opeens’ motivatie hebben en heel veel gedaan krijgen. En tegelijkertijd vraag je je af waarom dat niet altijd zo kan zijn.

Helaas werkt motivatie alleen op de korte termijn. Wat bedoel ik daarmee? Hoe erg ik ook geloof in het beste uit jezelf halen. We kunnen niet altijd gemotiveerd zijn. De meest succesvolle mensen zijn ook niet altijd gemotiveerd.

Toch blijven zij wel dingen DOEN. En dat doen ze omdat ze naar de lange termijn kijken in plaats van de korte termijn. Zij werken meer vanuit discipline. Ontwikkel meer discipline met deze 5 krachtige technieken.

Discipline is een vaardigheid. Het is iets wat je kunt trainen. En je raadt het al: hoe meer discipline je ontwikkelt des te langer kun jij jouw doelen volhouden. Of nog beter: je houdt ze ‘gewoon’ vol!

Soorten motivatie en het grootste verschil

En dat brengt ons bij het grootste verschil tussen discipline en motivatie: onze gevoelens. Motivatie heeft één grote valkuil: het is altijd afhankelijk van je gevoelens.

Voel jij je goed, dan kom je in actie. Voel jij je niet goed, dan kom je niet in acties. Wat je eigenlijk wilt is dat je ook actie onderneemt wanneer je er geen zin in hebt.

En dat kan alleen door de wortels van de bomen (discipline) te versterken in plaats van de takken (motivatie). Zo blijft de boom (jij) beter staan bij tegenwind.

Meer discipline betekent meer positieve gewoontes. En meer positieve gewoontes betekent ander gedrag en daarmee andere resultaten. Wil je discipline leren? Verander je gedrag in 1 minuut.

.

Werk jij vanuit discipline of motivatie?

En hoe werk jij het overgrote deel van de tijd? Vanuit je discipline en gewoontes? Of meer vanuit motivatie? En welke resultaten hebben jouw strategie opgeleverd?

Discipline en motivatie gebruiken om doelen te bereiken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel