Doelen stellen oefening

Doelen stellen oefening. Wat is een goede doelen stellen oefening? Hoe kun je dit het beste aanpakken? Wat ons betreft zijn er 5 stappen die je het beste kunt doorlopen om je doelen te bereiken!

VUDOM methode

Doelen stellen en behalen doe je aan de hand van de VUDOM methode. Veel mensen werken met de SMART methode maar deze mist de belangrijkste eigenschap: het visualiseren van het doel. Uit onderzoek blijkt dat visualiseren hetzelfde effect heeft als daadwerkelijk oefenen.

In de video hieronder deel ik een doelen stellen oefening met je die je direct kunt toepassen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

De VUDOM methode bestaat uit 5 stappen en elke stap kunnen we voorzien van een oefening:

1 Visualiseren. Hoe ziet jouw vision board eruit?
2 Opschrijven. Heb jij je doel al opgeschreven?
3 Deadlinen. Wanneer wil jij je doel bereikt hebben?
4 Uitspreken. Hoe vertel jij je doel aan anderen? Vol overtuiging of met onzekerheid?
5 Minuten. Welke eerste stap ga jij vandaag zetten richting je doel?

Deze laatste vraag kun je elke dag opnieuw stellen. Zo blijf je actief bezig met de VUDOM doelen stellen oefening.

Bonusvraag: wat zijn de consequenties?

Het is leuk en leerzaam om doelen op te stellen. Resultaten bereiken we alleen als we ook actie ondernemen. Onze tijd is beperkt. Als we een doel opstellen en willen bereiken, betekent dit dat het ten koste gaat van iets anders. Altijd.

Wat zijn de consequenties van het doel dat je hebt opgeschreven? Waar kun je nu minder of geen tijd meer insteken? Zijn er andere mensen bij betrokken? Maak verwachtingen duidelijk richting de ander.

doelen stellen oefening doelen stellen en bereiken training

.

Onderschat de kracht van doelen stellen niet

Dat geeft een hoop rust, en jij kunt je zo beter focussen op je doel. Maak je eigen doelen. Denk goed na over de dingen die je moet laten. We onderschatten dit element vaker dan we denken. De VUDOM-methode is een uitstekende doelen stellen oefening om je doel concreter te formuleren.

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over doelen stellen.

Actie ondernemen op je doelen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel