Hoe maak ik mijn levensplan?

Hoe maak ik mijn levensplan? Het is best gek dat we meer tijd besteden aan het plannen van onze vakantie dan aan de planning voor ons leven. Waar word jij gelukkiger van?

Vakantieplan vs. Levensplan

Een vakantie is vaak een tijdelijk geluksmoment. We gebruiken het om ‘’er even tussenuit’’ te gaan zonder dat we ons afvragen ‘’waarom we er even tussenuit’’ moeten.

En daar gaat het mis. Vergelijk het eens met een vakantie. We doen onderzoek, kiezen een bestemming en boeken een ticket.

Daarna pakken we onze koffer en zoeken de juiste gate, waar het vliegtuig komt om je naar je bestemming te vervoeren. Wat heb je nodig? Een boardingpass en een ticket.

Op die boardingpass staat waar je naartoe gaat, je bestemming. Je maakt een plan voor je reis en je kunt je nog steeds laten verrassen.

Dat is hoe onze vakantie werkt. We zijn in vrij korte tijd in staat om een vakantieplan te maken.

Waar is je levensplan?

Alleen…… Waar is je levensplan? Wat zijn je doelen voor dit jaar? Je gezondheidsdoelen? Relationele doelen? Mentale doelen? En wat ga je doen om te groeien als mens? Heb je dit voor jezelf op papier gezet?

Negen op de tien mensen niet. En dat vind ik ongelooflijk. Voor onze vakantie weten we precies wat we willen en ondernemen we ACTIE.

Maar voor ons leven…. Ho maar. En wat is er nu belangrijker? Je leven of je vakantie?

Master Your Time gaat over het omzetten van je levensplan in actie. Van dromen naar doen op een zeer concrete manier. En dat begint met je doel.

We hoeven echt niet te weten wat we écht willen. Begin gewoon ergens. Bij iets wat je leuk vindt om te doen.De volgende drie levensvragen zijn een goede start:

  1. Hoe ziet mijn ideale leven eruit?
  2. Wat zou je doen als geld geen enkele rol zou spelen?
  3. Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen?

Meer leestips

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over levensdoelen stellen.