Kaizen toepassen in je persoonlijk leven doe je zo

Kaizen toepassen. Geloof jij in de kracht van kleine stappen? En wil jij in kleine stappen jouw doelen bereiken? Dan is het om te weten hoe we kaizen toepassen in ons persoonlijk leven.

Kaizen toepassen doe je zo

Het allerbelangrijkste van de kaizen filosofie zijn de kleine stappen. Die kleine stappen kunnen we helder maken met één enkele vraag:

‘Welke eerste kleine stap kan ik vandaag zetten in de richting van mijn grote doel?’

Nog te vaak maken we het ons te moeilijk. We willen bijvoorbeeld 20 kilo afvallen maar beginnen nooit omdat het zoveel lijkt. Hetzelfde geldt voor het schoonmaken van ons huis. Ontdek hier de 7 kaizen stappen om je leven eenvoudiger en leuker te maken.

Het wordt lastiger om dit te doen naarmate het huis viezer wordt. Kortom: we beginnen meer tegen de taak op te kijken.

Kaizen toepassen in kleine stappen

Door in kleine stappen aan je grote doel te werken wordt dit makkelijker. Neem jezelf bijvoorbeeld voor om elke dag één ding op te ruimen. Over een maand heb je maarliefst dertig dingen opgeruimd.

Of begin elke dag minimaal één push-up te doen. Na een maand zul je in staat zijn om er tien te doen. Het klinkt kinderachtig maar deze methode is erg effectief.

Veel mensen die hun doelen kleiner maken behalen grotere resultaten. Ze ondernemen actie waar anderen blijven denken.

Stel jezelf de kaizen vraag

Begin elke dag met die simpele vraag:

‘Welke eerste kleine stap kan ik vandaag zetten in de richting van mijn grote doel?’

Verplaats je focus naar de kleine dingen. Begin met iets. Start. Zet die eerste kleine stap. En merk daarna het verschil. Wil jij kaizen toepassen? In kleine stappen jouw mooiste doelen bereiken?

Download het gratis template De Magie van 1 Minuut.

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over doelen stellen.