Wat kan ik doen om mijn doel te behalen?

Wat kan ik doen om mijn doel te behalen? Het is één van de meest voorkomende vragen die we ontvangen van deelnemers aan onze online programma’s. Er zijn slechts één manier om je doelen te behalen.

Doelen behalen doe je zo

Maak het concreet. Dat is de belangrijkste tip die we aan onze deelnemers meegeven. Als je meer geld wilt verdienen, hoeveel meer geld wil je dan verdienen? Wanneer wil je dit bedrag bij elkaar hebben? Wat is je plan? Wat ga je opofferen? Welke eerste stap ga je vandaag zetten in de richting van je doel?

Stel jezelf goede vragen. Pas als je doel volledig duidelijk voor je is weet je wat je moet doen. Dan volgt de actie vanzelf.

Zie het doel voor je. In bovenstaande voorbeeld: zie het geldbedrag voor je. Waar staat het geldbedrag? Op welke rekening? Waar bekijk je het geld? Wat doe je met het geld?

Goede vragen zetten je aan het denken.

Doelen stellen oefening

Het volgende vijf stappenplan kun je gebruiken voor doelen stellen:

  1. Teken een vision board. Start met het visueel maken van je doel. Dit maakt alles een stuk concreter. Visualiseren kun je doen op simpel A4-papier. Pak wat foto’s, quotes of andere dingen die je inspireren.
  2. Spreek je doel overtuigend uit. Eerst naar jezelf en daarna naar anderen. Heb je een groot doel en ben je bang voor wat anderen er van vinden? Vertel het eerst aan iemand die je vertrouwd. Bouw ondertussen meer zelfvertrouwen op zodat je het met anderen kunt delen.
  3. Maak een afspraak met jezelf. Wanneer wil jij je doel behalen? Wat kan ik doen om mijn doel te behalen? Wat is de deadline?
  4. Denk goed na. Schrijf je doel op papier. Het liefst in één zin en hou deze ook bij het vision board.
  5. Start klein. Wat kan ik vandaag doen om een eerste stap in de goede richting te zetten? Zet die stap. Denk niet na. Gewoon DOEN.

Deze vijf stappen zijn een goede oefening om je doelen te behalen. Veel succes!

Meer leestips

Klik hier voor meer vragen en inspirerende artikelen over doelen stellen.