Het geheim van doorzetten en volhouden op je doelen

Doorzetten en volhouden op je doelen? Hoe pak je dat aan? Een groot doorzettingsvermogen ontwikkelen is voor veel mensen een moeilijke opgave. Bij tegenslagen zijn we geneigd dan we willen op te geven. Hoe buig je dit om zodat je wél blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

De grootste valkuil van doorzetten

De meeste mensen proberen, als zij willen doorzetten en volhouden, vanuit motivatie hun doelen te bereiken. Ze proberen vanuit motivatie hun gewoontes, gedrag en patronen te veranderen.

Bekijk de video om het geheim van doorzetten en volhouden te ontdekken. Vond je dit een leuke video en wil je nóg meer gratis tips? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal.

.

In het artikel Waarom motivatie bullshit is leg ik precies uit waarom motivatie onvoldoende is om langdurig iets te veranderen. In het kort gezegd is motivatie altijd afhankelijk van je gevoelens. Dat betekent het volgende:

  1. Als we ons goed voelen bereiken we onze doelen wel.
  2. Als we ons slecht voelen bereiken we onze doelen niet.

Dit klinkt heel logisch. En dat is het ook. Het probleem is echter dat we ons niet altijd goed kunnen voelen. We hebben allemaal weleens een mindere dag. En juist op die mindere dagen geven we op.

We verzinnen dan allemaal smoesjes dat ‘’er morgen wel weer een nieuwe dag is’’. Zodra je deze gedachte krijgt en uitvoert zet je niet meer door.

Van motivatie naar gewoontes

Blijven doorzetten en volhouden op je doelen doen we door iets elke dag te doen. Dat zijn onze gewoontes. Hoe we één ding doen, is hoe we alles doen.

Hoeveel gewoontes heb jij waar je écht trots op bent? Sport je minimaal 3x in de week? Drink je elke dag voldoende water? Ga je op tijd naar bed? Doe je elke dag iets liefs voor je partner? Kijk je op gezette tijden op social media?

Al deze gewoontes bij elkaar vormen ons gedrag. En dat gedrag leidt tot een bepaalt resultaat. Het voordeel van gewoontes is precies het nadeel van motivatie: het is onafhankelijk van je gevoelens.

Groot doorzettingsvermogen ontwikkelen met dagelijkse gewoontes

Gewoontes voer je ‘’gewoon’’ uit. Ik schrijf dit tussen aanhalingstekens omdat er wel degelijk iets aan voorafgaat. Eerst maken wij onze dagelijkse gewoontes, en daarna maken zij ons. Met andere woorden: wij kiezen hoe onze gewoontes worden en daarna worden ze onbewust uitgevoerd. Een paar voorbeelden:

  • Tandenpoetsen
  • Lopen, fietsen en autorijden
  • Eten

Dit zijn dagelijkse gewoontes die we op jonge leeftijd hebben aangeleerd. Hetzelfde kun je doen met andere gewoontes:

  • Op gezette tijden de mail beantwoorden
  • Het eerste uur van de dag aan je belangrijkste taak werken
  • Je dag starten met een ochtendritueel dat je meer focus en energie geeft
  • Een maximaal aantal minuten per dag op social media kijken
  • Minimaal 3x in de week sporten

Vul de lijst maar aan met gewoontes die jij hebt ontwikkelt of wilt ontwikkelen. Het geheim van doorzetten en volhouden op je doelen is om zoveel mogelijk positieve gewoontes te creëren. Ontdek hier het 4 stappenplan om gewoontes te doorbreken.

Waarom? Omdat deze je geen energie meer kosten. Je doet ze gewoon. En daardoor kun jij je focus verleggen op je belangrijkste doel waardoor de kans groter wordt dat je deze blijft volhouden.

Hoe zien jouw dagelijkse gewoontes eruit?

De vraag is nu welke positieve en negatieve dagelijkse gewoontes jij hebt ontwikkelt. Wat wil je veranderen? Wat je gaat veranderen heeft invloed op het ontwikkelen van een groot doorzettingsvermogen. De keuze is aan jou.

Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen? Een groot doorzettingsvermogen ontwikkelt door elke dag een kleine stap te zetten?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe jij uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel