Dotcom Secrets boekrecensie: snel groeien online business – Russell Brunson

Dotcom Secrets boekrecensie. Wil jij je online business snel laten groeien? En weten hoe je dit kunt doen? Vandaag bespreek ik het boek Dotcom Secrets met je en hoe dit boek je wel of niet kan helpen bij deze vragen!

Snel groeien online business

Als je dit artikel leest is de kans groot dat je interesse hebt in het starten of groeien van een online business. En dan is dit boek ook zeker een aanrader. Dotcom Secrets is een online marketingboek om snel jouw online business te laten groeien.

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Dotcom Secrets. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Hoe werkt Dotcom Secrets?

De Dotcom Secrets methode van Russell Brunson (op moment van schrijven nog niet in het Nederlands verkrijgbaar) gaat over het runnen van een online business. En meer specifiek over de beste marketingtool om dit te doen: het bouwen van marketingfunnels. Als boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste online marketing inzichten met je.

Inzicht 1: Bouw een e-maillijst op

In vrijwel ieder online marketing boek komt deze tip voorbij. Het opbouwen van een e-mailijst. Toch benoem ik deze omdat het niet vaak genoeg benoemd kan worden. Grote successen komen vaak voort uit hele simpele dingen die werken. Daar hoort dit inzicht ook bij.

Russell Brunson noemt het opbouwen van je eigen e-maillijst één van de beste assets (iets wat jij bezit en waarmee je geld verdient) die je kunt hebben. Het mooie hiervan is dat het onafhankelijk is van ieder ander systeem. Jouw mailinglijst is niet van Facebook, Whatsapp of welk ander systeem dan ook. Het is jouw e-maillijst.

De kracht van een sterke e-maillijst heb ik zelf al zo vaak mogen ervaren. Ik kan nu een mail sturen naar mijn lijst en dan weet ik nu al dat ik weer een paar van mijn producten verkoop. Lees hier de #1 marketingstrategie om razendsnel je e-maillijst op te bouwen.

Inzicht 2: Bouw winstgevende funnels op

Het is leuk om veel volgers of mensen op je e-maillijst te hebben, maar je hebt ook een online business te runnen. Kortom: er moet ook geld in het laatje komen!

Ik ben zelf nog geen boek tegengekomen dat zoveel over funnels gaat. Dus wil jij je echt gaan richten op het bouwen van winstgevende funnels? Dan is dit je boek. Russell Brunson bespreekt in Dotcom Secrets veel verschillende type marketingfunnels. Van het verkopen van lidmaatschappen tot het verkopen van coachtrajecten.

De funnel die mij het meest is bijgebleven – en die ik heb geperfectioneerd in mijn eigen business – is de break-even funnel. Dit is een funnel waarmee je kosteloos leert adverteren. Je adverteert, mensen laten hun e-mailadres achter en daarna kunnen zij direct een programma van je kopen. Een deel van al die mensen zal dit programma aanschaffen.

In de ideale situatie wil je hiermee break-even draaien op de advertentiekosten. Alles wat je dan daarna nog verkoopt is pure winst. Een geweldig concept. En zelfs als het niet lukt om break-even te draaien kan het enorm schelen in de kosten.

Inzicht 3: Bouw passief inkomen op

Er zijn enorm veel manieren om passief inkomen op te bouwen. Lees hier mijn 4 beste manieren om een online passief inkomen op te bouwen. Een vorm van passief inkomen opbouwen noemt Russell Brunson ‘het levensbloed’ van je online onderneming.

.

Zo creëer je een bepaalde mate van stabiel inkomen voor je zelf. Wat meer rust, overzicht en focus geeft om de rest van je business te laten groeien. Russel Brunson noemt vooral het voorbeeld van een membership waarmee je bijvoorbeeld elke maand of jaar een bepaald inkomen ontvangt.

Mooie voorbeelden zijn Netflix en Spotify. Jij hoeft niet zo groot te worden als hun om toch te profiteren van dit model. Ik hanteer dit model zelf bij mijn VIP Coachingsprogramma (bekijk hier mijn voorbeeld).

Samenvatting en boekrecensie Dotcom Secrets

Om eerlijk te zijn paste ik de inzichten uit Dotcom Secrets al toe in mijn eigen business. Voor mij is het dus meer een bevestiging geweest dat ik op de goede weg ben.

Toch zijn er altijd nieuwe dingen die je leert. Voor mij zit de grootste kracht in dit boek de niche die Russell Brunson wil aanspreken: online ondernemers die funnels willen bouwen. Daarom raad ik dit boek aan voor elke ondernemer die funnels wil bouwen.

Er zijn handige checklists in en er wordt ook tot in detail uitgelegd hoe jij een winstgevende funnel kunt bouwen. Mocht je het boek willen lezen, dan is het wel handig dat je de basisprincipes van online marketing al kent. En het is ook handig als je al eens een funnel hebt opgebouwd. Dan denk ik dat het leerproces veel sneller gaat.

Ook hier geldt – zoals voor de meeste Amerikaanse boeken – kijk een beetje door het drama heen en je kunt de Amerikaanse kennis heel goed toepassen in de Nederlandse of internationale markt. Het wordt tijd voor jou eerste funnel!

Dotcom Secrets toepassen in de praktijk

De methodes en strategieën uit Dotcom Secrets toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel