Dromen werkelijkheid laten worden: FOCUS!

Dromen werkelijkheid laten worden? Sinds het moment dat ik me ging verdiepen in persoonlijke ontwikkeling kwam ik erachter dat er veel meer mogelijk is dan we denken. Maar hoe pak je dat praktisch aan? Je dromen werkelijkheid laten worden?

Geloof jij écht in jouw dromen?

Laat ik maar met de deur in huis vallen. Hoe vaak droom jij? En nog belangrijker: hoe vaak denk jij dat deze dromen ook werkelijkheid kunnen worden? We dromen allemaal. Toch zijn er maar weinig mensen die denken dat hun dromen werkelijkheid kunnen worden.

In de video hieronder leg ik uit wat het grootste verschil is tussen mensen die hun dromen waarmaken en mensen die dit niet doen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Levensplan versus vakantieplan

Word jij geleefd door de plannen van anderen of door je eigen plannen? En besteed jij net zoveel tijd aan je levensplan als je vakantieplannen?

Voor onze vakantie maken we vaak een heel plan. Waar willen we naartoe? Wat wordt onze bestemming? Wat gaan we op onze bestemming doen? Waar moet het aan voldoen? Wat hebben we nodig? Moeten we nog inkopen doen ja of nee? En zo zijn er nog wel tientallen vragen die we beantwoorden!

Ons vakantieplan is vaak een uiterst goed verzorgd plan. Maar hoe staat het met jouw levensplan? Hoeveel tijd besteed je hier aan? Wat wil je echt? Wat zijn jouw doelen? En waarom wil je dit? Ontdek hier hoe jij de mindset ontwikkelt om jouw leven te veranderen.

Dat zijn vragen die passen bij jouw levensplan. Best gek. We besteden heel veel tijd aan onze vakantieplannen waar we een paar weken in het jaar van profiteren. En weinig aan ons levensplan. Iets waar we al die andere weken van kunnen profiteren.

.

Jouw levensplan verhelderen met 2 vragen

Denken vanuit je leefstijl in plaats van je business, privéleven of iets anders kan enorm verhelderend werken. Er zijn 2 vragen in het bijzonder die ik mezelf stel om mijn dromen werkelijkheid te laten worden:

Vraag 1: Hoe ziet mijn ideale leefstijl eruit?

Door deze vraag blijven we niet in de beperkingen hangen van onze omgeving. Of we het nu wel of niet willen. We denken vaak al beperkt door de omgeving waar we inzitten.

Als we een partner hebben, dan denken we bijvoorbeeld al snel dat we niet 1 maand alleen kunnen backpacken. Als we een bedrijf hebben, dan denken we al snel dat we niet op vakantie kunnen gaan. Enzovoort.

Door deze vraag komen we los van beperkende patronen. We komen sneller tot de kern. Wat wil ik echt?

Vraag 2: hoe creëer ik mijn ideale leefstijl?

De eerste vraag is een droomvraag terwijl de tweede juist erg praktisch is opgesteld. Wat heb ik nodig om die leefstijl stap voor stap te bereiken? Welke gewoontes moet ik veranderen? Welke methodes en strategieën heb ik nodig om ideale leefstijl te leven?

Dromen werkelijkheid laten worden met de persoonlijke grondwet

Een strategie om je dromen te bereiken is het schrijven van jouw persoonlijke grondwet. Per land hebben we een grondwet die bepaalt waar wij ons aan moeten houden. Maar hoe zit dit met jou? Hoe wil jij graag leven?

In een persoonlijke grondwet zet je alle afspraken die jij met jezelf wilt nakomen. Ik noem dit ook wel de kracht van leefregels. Hieronder vind je een aantal praktische voorbeelden:

  • Ik wil elke dag om 6 uur opstaan
  • Ik wil elke dag minimaal 5 minuten mediteren
  • Ik wil altijd op tijd op mijn afspraken komen
  • Ik wil maximaal 30 minuten per dag op mijn mobiel kijken
  • Ik wil elke dag iets liefs doen voor mijn partner
  • Ik wil elke dag 15 minuten in een boek lezen
  • Ik wil 2x per jaar op vakantie
  • Ik wil minimaal 3x in de week sporten

Deze lijst kun je natuurlijk eindeloos lang maken. Hoe zien jouw leefregels eruit? En kom jij deze altijd na? Zodra jij jouw persoonlijke grondwet hebt geschreven kun jij stap voor stap werken aan jouw dromen.

Gewoontes bepalen het uitkomen van jouw dromen

Alle gewoontes bij elkaar vormen het leven dat je voor jezelf hebt gecreëerd. Als je iets wilt veranderen, verander dan je gewoontes. Gewoontes zijn op hun beurt weer gekoppeld aan leefregels.

Dromen werkelijkheid laten worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel