Eigen bedrijf starten naast loondienst, hoe doe je dat?

Eigen bedrag starten naast loondienst. Steeds meer mensen willen het. Een eigen bedrijf kan je meer vrijheid geven. Maar dan moet je het wel goed aanpakken. In dit artikel een paar handige tips!

Zo start je een eigen bedrijf naast je fulltimebaan

Wil jij je eigen bedrijf starten? En hoe doe je dat naast je baan in loondienst? Neem je direct ontslag? Ga je het langzaam afbouwen? In de video leer je een slimme strategie om de switch te maken van loondienst naar eigen baas.

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Van loondienst naar eigen bedrijf in kleine stappen

Wanneer je de switch wilt maken ontstaan er een paar praktische problemen. Waar vind je de tijd om aan je eigen bedrijf te werken? Hoe kom je aan klanten en daarmee voldoende inkomen? Hieronder vind je 3 tips die je direct verder kunnen helpen:

Tip 1: Ken het vrijheidseffect

Het vrijheidseffect is niets anders dan langzaam steeds meer tijd en geld verdienen met je eigen bedrijf zodat je de vastigheid kunt opgeven. Dit effect heeft iets bijzonders. Het wordt namelijk steeds groter.

Stel je voor dat jij in de avonduren en weekenden werkt aan je bedrijf (wat iedere startende ondernemer moet doen). Zorg dan dat je een helder doel hebt. Een mooi eerste doel zou zijn om 1 uur per week aan inkomsten uit je bedrijf te halen.

Wanneer je dit structureel kunt doen, kun je 1 uur per week minder gaan werken in je fulltimebaan. En dan gebeurt er iets opmerkelijks. Dat ene uur kun je nu ook weer in je bedrijf stoppen. Met als doel om er 2 uur aan inkomsten uit te halen. Vervolgens kun je weer een uur minder werken. Train je discipline met de 1 minuutstrategie om deze acties structureel vol te houden.

En zo blijf je dit proces herhalen. Dit noem ik het vrijheidseffect. En die kun je voor jezelf creëren op deze manier!

Tip 2: Ken de tijd-geld formule

Er zijn in de basis twee manieren om de switch te maken. Ten eerst heb je voor je eigen bedrijf tijd en geen geld. In dat geval moet je elke week tijd vrijmaken om aan je bedrijf te werken. Vlieguren maken.

Ten tweede kan het zijn dat je meer dan voldoende geld te investeren hebt maar geen tijd hebt. Je hebt namelijk die fulltimebaan van je nog. In dit geval kun je taken uitbesteden aan anderen, hun betalen en zo een eigen bedrijf starten. Ontdek hier de beste tips om je eigen bedrijf te starten vanuit huis zonder geld.

Welke methode past nu het beste bij jou?

Tip 3: Ken je tijd

Hoeveel tijd ben jij echt effectief? We zijn geneigd veel van onze tijd te consumeren in plaats van te produceren. Dat betekent bijvoorbeeld veel op social media kijken (consumeren) in plaats van zelf content maken voor social media (produceren).

Ik krijg regelmatig de opmerking dat ik wel veel op social media moet zitten. Toch is dat niet waar. Ik maak content en plan die content vervolgens in een paar minuten per week in. De posts worden zo automatisch geplaatst zonder dat ik er nog op zit.

De vuistregel: ga meer produceren dan consumeren. In die 30 minuten dat je aan het scrollen bent kun je ook een video of artikel maken!

Je eigen bedrijf starten naar een baan in loondienst

Nu is het aan jou. Wat ga jij doen? Welke tips ga jij toepassen? En wanneer ga je starten? Maak een plan, schrijf deze op papier en zet dagelijks een paar kleine stappen in richting van je doel.

Ik hoop dat deze drie tips extreem waardevol voor je waren. Je eigen bedrijf starten naast loondienst mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel