Je eigen bedrijf starten zonder geld, hoe doe je dat?

Je eigen bedrijf starten zonder geld? Dat kan! Ik deed het zelf en in dit artikel geef ik je een paar handige tips om direct goed te starten met ondernemen!

Voor jezelf beginnen zonder geld

Er is bijna geen grotere uitdaging dan een eigen starten zonder geld. Simpelweg omdat het één van de moeiljkste dingen is om te doen. Helemaal als je nog geen netwerk, ervaring en buidget hebt. En ja, ik kan het weten. Ik begon mijn eigen bedrijf direct na mijn afstuderen en had verder niets.

In de video hieronder leer je hoe jij je eigen bedrijf kunt starten zonder geld. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

4 Stappen om je eigen bedrijf te starten zonder geld

De kans is groot dat je geen geld tot je beschikking hebt als je net wilt starten met je bedrijf. Daarom hebben we iets nodig om dit te compenseren. Hieronder de 4 stappen om dit te doen:

Stap 1: Maak tijd je belangrijkste prioriteit

Een bedrijf kun je op twee manieren opbouwen: met tijd of geld. En zonder geld blijft er maar één optie over: tijd. Dit betekent dat je in het begin vaak veel uren moet maken. Dat is niet anders. En het hoort bij het ondernemerschap.

Investeer je tijd nuttig. Wanneer wil jij met je bedrijf aan de slag gaan? Hoeveel uren per week? En nog belangrijker: wat is je doel in die werkuren?

Hoe duidelijker je doelen des te effectiever je kunt werken. En dan hoef je uiteindelijk ook minder hard te werken. Denk eerst na voordat je begint. Maar begin zodra je merkt dat je teveel gaat denken. Geen idee waar te beginnen? Deze 4 online verdienmodellen genereren snel passief inkomen.

Stap 2: Start met een simpele website

Een eigen bedrijf zonder website kan niet meer. Je website is je online visitekaartje. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je kunt al starten met één pagina op je website. Meer heb je niet nodig.

Zelf heb ik mijn website gebouwd met WordPress. En ik raad je aan om hetzelfde te doen. Ook hier gelden de twee richtingen tijd en geld. Je kunt het zelf doen (tijd) of uitbesteden (geld). Denk niet na over een derde mogelijkheid, want die is er niet. Kies en begin!

Een paar website tips voor startende ondernemers:

  • Gebruik een betaald WordPress template. Om WordPress uitgebreider en makkelijker voor jezelf te maken kun je een thema kopen. Dit kost je eenmalig ongeveer 50 euro maar daarmee bespaar je je een hoop ellende. En nog belangrijker: dat gaat je een hoop tijd besparen!
  • Zoek een hostingbedrijf. Om je website professioneel te lanceren heb je een hostingbedrijf nodig en een domeinnaam. Voor beiden gebruik ik zelf Antagonist waar ik zeer tevreden over ben. Maar er zijn ook genoeg andere hostingbedrijven op de markt!
  • Let op de uitbreidingsmogelijkheden. Je kunt je website extreem goedkoop lanceren, maar je wilt niet midden in je groei overstappen. Let dus bij je hostingbedrijf op of je – naarmate je doorgroeit – je hosting ook mee kunt laten groeien.

Stap 3: Geef iets waardevols weg

In de marketingwereld noemen we dit ook wel een weggegever: waardevolle informatie die mensen krijgen als zij hun mailadres achterlaten. Dit is een typische win-win situatie.

De potentiële klant krijgt waardevolle informatie. En jij hun mailadres waarmee jij meer inspiratie en tips kunt sturen. Daarnaast kun je daarin ook je product aanbieden. Deze formule heeft mijn bedrijf letterlijk van 0 euro naar meer een fulltime winstgevend bedrijf gebracht.

Voor de e-mailsoftware maak ik gebruik van ActiveCampaign. Dit kun je makkelijk koppelen aan WordPress, je kunt starten met een 30-daagse gratis trial en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ook voor als je begint te groeien.

Stap 4: Pak de spotlight

Je hebt de eerste noodzakelijke stappen gezet. Nu is het tijd om de spotlight te pakken: laat mensen weten dat je bestaat. Zet social media in (welke kanalen wil jij gebruiken?), maak een plan en geef waarde op de online platformen.

Mijn advies zou zijn om te starten op één kanaal. Ga de eerste 30 dagen consistent posten op dit kanaal, maak er een gewoonte van en ga pas daarna andere kanalen toevoegen.

Veel ondernemers gaan alles tegelijk doen. Dat is erg overweldigend. Met als gevolg dat ze er na een paar weken mee stoppen. En dat is nu precies wat je wilt voorkomen. De spotlight pakken is iets wat je op de lange termijn wilt blijven doen.

Één van de beste manieren om de spotlight te pakken is het geven van webinars. Met deze 14 webinar tips kun je direct starten en winst maken met je eigen bedrijf.

Denk niet dat het makkelijk is

De grootste valkuil die je kunt maken is denken dat het makkelijk zal worden om je eigen bedrijf te starten zonder geld. Het wordt bikkelen. Maar als je bereidt bent om eerst het moeilijke te doen wordt daarna alles makkelijker.

Je kunt al voor een paar tientjes starten met je eigen bedrijf. Het enige wat je nodig hebt is een WordPress website, domeinnaam en een hostingbedrijf. De rest is aan jou. Investeer in jezelf en je eigen tijd. Denk groot, start klein.

Je eigen bedrijf starten zonder geld mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel