Eigen bedrijf starten? Deze 3 dingen MOET je weten vóórdat je start!

Wil jij je eigen bedrijf starten? Maar weet je niet precies waar te beginnen? Ik heb drie dingen voor je op een rij gezet die je absoluut wilt weten voordat jij je eigen bedrijf gaat starten!

Het beginpunt van je eigen bedrijf starten

Nog voordat je naar de Kamer van Koophandel gaat, je helemaal gaat verdiepen in hoe je de administratie moet opzetten en allerlei andere dingen gaat doen wil je eerst een paar andere dingen weten.

Ik ben geen grote voorstander van afwachten. Wel van starten. Move before you ready. In de video ontdek je de drie dingen die je absoluut moeten weten voordat je gaat starten met je eigen bedrijf. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Dingen die je absoluut moeten weten voordat jij je eigen bedrijf gaat starten

Toen ik begon met mijn eigen bedrijf had ik geen idee hoe ik dit moest doen. Ik had geen budget, netwerk of coach. Nu ik terugblik op mijn het starten van mijn eigen bedrijf wil ik de volgende drie dingen met je delen:

Les 1: Ga naar de kern

Dit is direct ook de moeilijkste les. Ga direct naar de kern. Toevallig was ik hier zelf al veel mee bezig en dat heeft me enorm geholpen bij het starten en laten groeien van mijn eigen bedrijf.

Wat wil je echt? En waarom? Dat zijn de twee vragen die je jezelf wilt stellen voordat je start. Hoe sterker het antwoord des te groter de kans dat je blijft doorzetten. Deze 3 krachtige mindset oefeningen kun je nog meer helpen om jouw doelen te bereiken.

Deze vragen zijn niet alleen gericht op je missie maar ook op de praktische invulling van je business. Wil je een dienst of product aanbieden? Welke kies je? En waarom?

Hoe wil jij je dienst/product verkopen? Met een webshop? Fysiek? Online? Via intakegesprekken? Acties? Zoals je al hoort zijn er veel verschillende mogelijkheden. Waar kies jij voor?

Onderzoek ook waar je grootste passies liggen en bekijk wat voor verdienmodel hierop aansluit. Vanuit die passie ontstaat enthousiasme en enthousiasme is de beste manier om iets te verkopen.

Les 2: Kies het verdienmodel

Als je weet wat je wilt, dan wordt het tijd om te kijken hoe jij geld kunt verdienen met je passie. Wat word je verdienmodel? Wil je online abonnementen verkopen? Eenmalige online trainingsprogramma? Lezingen? Workshops? Coachingsessies? Iets anders?

Toen ik net begon wist ik al diep van binnen dat het iets online moest worden. Toch deed ik het eerste jaar alleen maar fysieke klussen omdat ik geen goed online verdienmodel kon vinden. Ik had geen idee wat of hoe ik dit moest doen.

Pas later zag ik de potentie van online trainingen maken en een eigen community bouwen. Zo ontstond een jaar later de 1 Minuut Community. Dit VIP Programma lijkt het op het Netflix model. Klanten betalen maandelijks een vast bedrag waarmee zij toegang krijgen en houden tot alle content + updates.

Dat dit model bij mij past betekent niet dat het bij jou past. De vraag is: wat wil jij? Hoe zie jij het voor je? En wat is je plan om dit te bereiken? Bouw een online passief inkomen op met deze 4 tips.

Les 3: Doe alles om je eerste klanten te krijgen

Je hebt pas een bedrijf als je klanten hebt. De harde waarheid is dat veel ondernemingen dit niet of te weinig hebben. Wat doe jij om je eerste klanten te krijgen? Wat is je plan? En hoe ga je hier stap voor stap naartoe werken?

Mijn advies is altijd om gratis te beginnen. Zorg dat je ervaring op doet, help mensen, vraag om testimonials en ga pas geld vragen als jij jezelf goed genoeg vindt.

Start heel simpel en maak dat plan. Hoe ga jij je eerste klanten krijgen?

Je eigen bedrijf starten en laten groeien

Na je eerste klanten kun je langzaam aan groei gaan denken. Denk hier al voordat jij je eigen bedrijf start over na. Hoe wil ik structureel gaan groeien? Hoe kan ik iedere dag meer volgers krijgen dan de dag ervoor? En wat zou er gebeuren als ik het beste artikel of de beste video maak over één specifiek onderwerp?

Weet wat je wilt, kies één verdienmodel en doe alles om je eerste klanten te krijgen. Dat zijn de drie dingen die je wilt doen voordat je ook maar denkt aan het starten van je eigen bedrijf!

Denk een beetje na en ga daarna direct over tot het doen. Je eigen bedrijf starten mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvol online bedrijf starten?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel